link til forsiden Se hvad du får udbetalt, når du går på pension.
19. december 2014
Forside

Skulpturguide

 
Mere om

» Kort over skulpturer
» Kunstneroversigt
» Skulpturoversigt

 besk. 11 - Abessinier - Johannes C. Bjerg - Foto: Peter D. Jensen

Skulpturer i Kolding Kommune
Kolding by og omegn har et rigt udbud af både klassiske og moderne skulpturer. Mange af skulpturerne er udført af nogle af Danmarks kendteste billedhuggere, andre er udført af billedhuggere og kunstnere med særlig tilknytning til egnen omkring Kolding.

Du kan møde skulpturer overalt i det offentlige rum i Kolding Kommune. Når du står på Banegården i Kolding eller i Lunderskov, går en tur op til Koldinghus eller besøger et af de fine parkanlæg overalt i kommunen. Mange af værkerne er umiddelbart tilgængelige til fods, andre kræver en smule planlægning og en bus eller en bil. Du kan vælge at gå på skulpturopdagelse på må og få, eller du kan vælge at bruge oplysningerne i denne oversigt til at komme i gang med at se på skulpturer.

I skulpturguiden kan du få generel information om den enkelte skulptur eller kunstner og se et foto af skulpturen. Du kan også se skulpturens placering på et kort.

Betegnelsen "skulptur" er i denne forbindelse en bred betegnelse, der dækker over offentligt tilgængelige skulpturer, relieffer og keramiske udsmykninger. En del af skulpturerne er indkøbt og opstillet af Kolding, vamdrup, Lunderskov eller Christiansfeld kommuner. Andre er opstillet af private virksomheder, banker og boligselskaber.

Skulpturguiden er udarbejdet af cand.mag. Elin Christiansen.

Rigtig god fornøjelse!  


Oprettet: 31-07-2003 Sidst opdateret: 17-02-2011 af Jens Anker Boje

Kolding Kommune · Akseltorv 1 · 6000 Kolding · Tlf. +45 79 79 79 79 · E-post · www.kolding.dk/brug-af-cookies