19. oktober 2020
Dele af Kolding midtby får et markant løft i disse måneder med bl.a. grønne oaser og hyggelige opholdsmuligheder. For børn og børnefamilier bliver den store attraktion formentlig en stor skulpturel legeplads på Vestertorv, som efter planen kommer til at stå klar i uge 3 næste år.

15. oktober 2020
Dele af Kolding midtby får de kommende måneder et markant løft, bl.a. med flere grønne oaser hvor byens gæster kan hygge sig og slappe af. Træerne spiller en vigtig rolle i den grønne satsning. Nye arter, som er tilpasset livet i byen, er på vej ind, og træerne sikres bedre levevilkår end tidligere.

15. oktober 2020
Sædvanligvis bliver årets arkitekturpriser i Kolding uddelt på Arkitekturens Dag, som i år var den 5. oktober. Men det traditionsrige arrangement blev, som så meget andet, aflyst på grund af corona. I stedet fik prismodtagerne overrakt hæderen udendørs ved deres byggeri.

14. oktober 2020
61 borgere, som har haft besøg af Hjemmeplejen City i Kolding, bliver nu tilbudt en coronatest. Det sker, efter fem ud af ni medarbejdere på et aftenhold er testet positive for covid-19. Samtidig skal 32 beboere og 58 medarbejdere på Kongsbjerghjemmet i Lunderskov testes, efter en medarbejder på plejecentret er konstateret smittet.

09. oktober 2020
Nu begynder kommunens entreprenører at anlægge de nye faciliteter langs en del af den gamle jernbanestrækning mellem Kolding og Ferup. Målet er at skabe mødesteder og friluftsaktiviteter for alle på Troldhedestien. Til marts ventes de nye stationer at stå klar – bl.a. med madpakkehus, handicapegnede sheltere, skovterrasse og klatreland.

08. oktober 2020
I efterårsferien kan du ud over at gå en tur i naturen, også hænge et budskab op i træerne. Kunstneren Vibeke Nørgaard Rønsbo inviterer til deltagelse i en kæmpe kunstinstallation, hvor alle kan få deres specielle budskab med.

05. oktober 2020
Fra tirsdag den 6. oktober skal du bestille tid, før du møder op i Borgerservice i Kolding. Med tidsbestilling undgås ventetid, uanset om du skal hente dit nye pas, have hjælp til NemId eller søge om helbredstillæg.

05. oktober 2020
Bæredygtighed, design og innovation vil præge de to moler, som kommer til at omkranse den nye lystbådehavn i Marina City i Kolding. Realdania har netop bevilget 2,4 mio. kr. til det klimavenlige projekt, som kommer til at give inspiration til den grønne omstilling i resten af samfundet. Med støtten kan molerne opføres med pæle af ubehandlet træ, belægninger og beklædninger laves af genanvendt plast, mens et indbygget rev skal fremme biodiversiteten i fjorden.

30. september 2020
De skulle egentlig have været overrakt ved en fest – Kolding Kommunes Kulturpriser 2020. Men festen blev udskudt og senere helt aflyst pga. Corona, og så må man jo tænke i nye baner. Derfor tog formand for Kulturudvalget i Kolding Kommune, Jesper Elkjær, og næstformand Michael Krogh onsdag på roadtrip sammen for at overrække de velfortjente priser.

30. september 2020
Når vi går ind i oktober måned, begynder kommunens rottefængere at tage på tilsyn på ejendomme, som er særligt udsatte for rotter.

29. september 2020
Der arbejdes på at skabe et nyt vandsportscenter i Marina City - Koldings nye planlagte by- og marinaområde. Centret skal være et omdrejningspunkt for sejlere og de mange andre borgere, som har glæde af friluftslivet omkring fjord og bælt. Samtidig bliver centret et anderledes ”forsamlingshus” for hele den nye bydel.

22. september 2020
Organisationen Nordhøj kan med både stolthed og glæde nu offentliggøre et helt nyt salgsnavn og logo. Nordhøj UNIK har været undervejs et stykke tid brugerne har designet forskellige forslag, og ved en afstemning valgt det endelige logo.

18. september 2020
I uge 40 går arbejdet med at renovere Søndergade og Søndertorv i Kolding midtby i gang, men allerede i næste uge bliver en del af klinkerne i den østlige del af Søndergade pillet op. Projektet er en del af puljen på 25 mio. kr., som byrådet har afsat for at give dele af Kolding midtby et markant løft.

16. september 2020
De kommende dage bliver et område på hjørnet af Seest Bakke og Tøndervej i Kolding ryddet for hække, træer og buske forud for den planlagte udvidelse af Seest Bakke-krydset.

15. september 2020
Dagcentret Nordhøj har netop modtaget et dejligt positivt svar på en fondsansøgning, penge til indkøb af 10 iPads, der skal hjælpe med undervisningen i IT og Digitalisering.

11. september 2020
100 nye midlertidige p-pladser på et grusareal ved Marina Syd skal være med til at afhjælpe et akut behov for flere p-pladser i den sydlige del af Kolding midtby. De nye pladser tages i brug mandag den 28. september. Kommunen arbejder sideløbende på at finde yderligere p-pladser lidt tættere på bymidten.

11. september 2020
Byrådet har afsat 25 mio. kr. til at give dele af Kolding midtby et markant løft i 2020. Det første projekt går i gang i næste uge, hvor Tombolapladsen skal omdannes til et grønt åndehul med træer, buske og stauder, hyggelige opholdsmuligheder, ny belægning og bedre belysning. Men før oasen bliver en realitet, skal der ryddes, graves og bygges, og det kan ikke undgås at skabe gener for butikker, beboere og byens gæster.

03. september 2020
Mandag den 7. september nedlægges de 148 kommunale p-pladser ved universitetet i Kolding midtby. Kommunen arbejder på højtryk på at skaffe alternative parkeringsmuligheder i området. I første omgang tilbydes 50 offentlige p-pladser ved Marina Syd, Skamlingvejen 4 - godt en km fra universitetet. Her vil det være gratis og uden tidsbegrænsning at parkere i dagtimerne på hverdage. I løbet af de nærmeste uger kommer der flere erstatningspladser.

28. august 2020
Samtlige partier i Kolding byråd er enige om at indgå en aftale med Kongernes Samling på Rosenborg og Amalienborg om drift af Koldinghus fra 1.1 2021. Det lokalhistoriske museum, Museet på Koldinghus, der i dag har til huse på slottet, flytter sine aktiviteter til slottets Staldgård under navnet Museum Kolding.

27. august 2020
Nye tider kræver nye tiltag. Trekantområdets Festuge, der skulle være løbet af stablen over ti sensommerdage i august, har i år fået en ny form pga. corona. Festugen bliver til festmåneder og i Kolding er der masser af kulturelle oplevelser i vente hele efteråret.
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey