Beboerne fra Strandboparkens grundejerforening har i flere år sparet sammen til lapning af deres trafikerede, men efterhånden godt hullede, sti, der forbinder området mellem Nakskovvej, Maribovej og Strandvejen. Sidste sommer lykkedes det – med hjælp fra Bydelspuljemidler - at komme i mål med det ret omfattende projekt.

Bydelspuljen kan søges af alle, der bor i Kolding by, Vonsild, Strandhuse, Drejens, Bramdrup bydel, Seest, Brændkjær, Dalby, Rebæk og Tved. 

For fjerde gang uddeler Miljøudvalget 200.000 kr. til projekter, der kan være med til at løfte en bydel i Kolding. Puljen er nu åben for ansøgninger, og i år håber udvalget, at der dukker idéer op, hvor flere foreninger slår sig sammen om et lidt større projekt.

Bydelspuljen blev stiftet i 2013 til at forskønne eller forbedre lokale boligområder i Kolding. Det kan både være grundejerforeninger, beboerforeninger og lignende, der kan søge, men også borgere, der finder sammen om et projekt, kan søge penge. Som noget nyt i år ønsker Miljøudvalget, at der kommer større projektidéer ind i ansøgningspuljen.

’I de foregående år, har vi givet penge til mange mindre, og meget fine projekter til glæde for borgerne i et ret afgrænset område. Nu håber vi, at flere borgere og foreninger går sammen på tværs af boligområder, slipper drømmene og idéerne løs, og tænker lidt vildere og større’, siger formand for Miljøudvalget Birgitte Kragh. Hun opfordrer derfor Kolding bys borgere til at gå i dialog med nabokvarteret eller andre nærliggende foreninger om at udvikle nye spændende projekter, og sammen få sendt en ansøgning afsted.

I alt 49 projekter har fået støtte fra bydelspuljen.

Nemt at søge
Uanset om man har en lille eller en stor idé, så er det fortsat en betingelse, at projekterne er til fælles glæde for området, og at ansøgerne selv yder en frivillig indsats for at realisere projektet. Ansøgningsskemaet er nemt at gå til for alle, fortæller Karin Raaby, klima- og miljømedarbejder i By- og Udviklingsforvaltningen, som administrerer bydelspuljen.

’Er der alligevel nogen, der har brug for hjælp eller gerne vil vende en idé, så er de meget velkomne til at kontakte mig for en snak’, fortæller Karin Raaby.

Artiklen er publiceret 24. februar 2016
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey