Udvalgsformand Lis Ravn Ebbesen, sammen med Tilde Reventlov Petersen, der også er kunstneren bag værkerne i baggrunden - Kaniner fra Christiansfeld.
Borgmester Jørn Pedersen havde, belært af erfaringerne fra sidste år, taget borgmesterkæden med til ferniseringen. Her klæder borgmesterkæden kunstneren Ida Bruun.

Koldinghus står også bag en årlig plakatkonkurrence blandt de udstillende kunstnere. I år var temaet "Ordener" - som følge af 400 året for Kong Christian IV store ridderfest på Koldinghus, hvor hele 12 blev slået til riddere. Det er personalet på Koldinghus der stemmer om de deltagendes fortolkning af opgaven, og i år vandt Thilde Reventlov Petersen med sit motiv med elementer af både Dannebrog og danmarks nationalfugl svanen.

De mange gæster til Kunstskolen Nordhøjs fernisering kunne nyde de smukkeste af løvets efterårsfarver, da Koldinghus for fjerde år i træk, dannede de flotteste tænkelige rammer om Kunstskolens årlige udstilling.

Ferniseringen fredag den 28. oktober, der samtidigt åbner udstillingen, bød på både taler, præmieoverrækkelse og en unik foto-lejlighed for kunstnerne.

Indledningsvis bød Stine Ofelia Kildevang, kunstfaglig leder på Kunstskolen Nordhøj, velkommen til alle gæsterne, og takkede kunstnerne – der er 9 i alt, 4 studerende og 5 deltagere i Det Arbejdende Atelier – for at de ville bidrage til udstillingen med deres værker.

Efterfølgende var det Borgmester Jørn Pedersens tur til at indtage talerstolen, og han lagde ikke skjul på, at det ikke var den første udstilling eller snoreklipning han deltog i, men netop Nordhøjs udstilling, er speciel og har en særlig plads i Borgmesterens hjerte indledte han talen med.

- Det er fjerde år der udstilles på Koldinghus, og det er rigtigt godt gået. Både af Nordhøj, men også af Koldinghus. I år har vi ikke kun flot kunst, men også en bogudgivelse, Handicap eller ej, der skal prikke lidt til os, og begrebet ”normal”. Og så, sidste år efterspurgte flere jo borgmesterkæden, så den har jeg husket i år, og I kan lige låne den lidt bagefter. I er godt i gang med kunsten og der sker en udvikling, hvem ved, måske en dag I ender med at gå efter at blive borgmester, sluttede Jørn Pedersen fra talerstolen.

Den næste politiker på talerstolen var formanden for social og sundhedsudvalget, Lis Ravn Ebbesen. Netop Nordhøj har Lis Ravn det politiske ansvar for, og hun indledte også sin tale med at udtrykke stolthed over Kunstskolens arbejde, og det fokus der er, på at se de udviklingshæmmedes talenter og ressourcer, fremfor deres begrænsninger.

- Det er lidt som i Ole Lund Kierkegårds Gummi-Tarzan, hvor kranføreren siger de udødelige ord til Gummi-Tarzan: Der er altid noget, som man er god til. Man skal bare finde ud af, hvad det er! Det flugter meget godt med Kolding Kommunes selvværdsstrategi, selvværd er mere end velfærd. Pleje og pasning kan simpelthen ikke hamle op med at få lov til at bruge sine talenter, og få lov til at udvikle det man selv finder glæden ved, sluttede Lis Ravn Ebbesen.

Afslutningsvis gik Kulturarvschef på Koldinghus, Steen Rosenvinge Lundbye, på talerstolen, ikke kun med ord, men også med en præmie i det, der er blevet en årligt tilbagevendende konkurrence.

- Vi er stolte, glade og ydmyge over at vi for nu fjerde år i træk, må danne ramme om udstillingen. Det er dejligt at se så mange udtryk, i en så spændende opsætning som de unge kunstnere leverer, og det er en ferniseringen og udstillingen ser vi frem til hvert år, sagde Steen Lundbye.

Artiklen er publiceret 28. oktober 2016
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey