Volumen i ladet på den nydesignede elknallert Tripl er stor nok til en borgmester.
Et udpluk af de nominerede fra Kolding. Fra venstre Trine Siig, RealRelief, designer af varmebænk, Birkir Gudmundsson, Borgmester, Jørn Pedersen, Direktør, Blue Kolding, Per Holm, Rektor, Designskolen, Elsebeth Gerner Nielsen og Forretningsudviklingschef, Trefor, Henrik Ejvind Andreasen.

Design står stærkt i Kolding

Design er ikke kun en del af Kolding Kommunes vision, det er også noget, der arbejdes med i dagligdagen på både virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

Og senest har Koldingdesignere sat deres aftryk blandt de nominerede til den landsdækkende Danish Design Award. Vinderne kåres i morgen.

Blandt andet er Trefor nomineret for designet af deres nye Tripl. Sammen med Designskolen har de udviklet en el knallert, der kan fragte mindre ting rundt i smalle gader. Allerede nu kører der en tripl rundt i henholdsvis London, Barcelona og Amsterdam. Og det samme gør sig gældende i Fredericia Kommune samt snart Kolding.

- Der er meget fokus på at lukke de fossile brændstoffer ud af storbyerne. Og med Tripl, der kører på el, er det et miljømæssigt alternativ, siger Henrik Ejvind Andreasen, forretningsudviklingschef, Trefor.

Det handler om at kombinere design med funktionalitet. Arbejdsmiljømæssigt og ergonomisk er den også en gevinst. Man stiger på bagfra og får derfor ikke de store sving med benene.

En ny Tripl koster 50.000 kr., og kører 100 km pr opladning med en topfart på 45 km i timen.

Også de opvarmede bænke ved busterminalen er nomineret. Her udnyttes spildevand til at varme sæderne op i design projektet Powered by you.

- Netop det , at energien kommer fra vores egne borgere, er stærkt og uden sidestykke. Vi udnytter noget, der grundlæggende er spildt. Det er upcyckling, ikke bare recycling, siger direktør hos Blue Kolding, Per Holm.

Det er Designer Birkir Gudmundsson, der står bag udformningen af bænkene. Men også andre designere fra Designskolen i Kolding har gjort sig bemærket. Her kan du læse mere om de nominerede.

Fra Kolding er:


TREFOR med TRIPL

Yellowone Handsafe
Designer Han Pham er uddannet på Designskolen Kolding

Hands On Woven
Designer Rosa Tolnov er uddannet på Designskolen Kolding

Capital of Children
Arbejder tæt sammen med Designskolen Kolding

Ferrum Blue kolding Bænk
Designer Birkir Gudmunsson er uddannet på Designskolen Kolding

VIGGA
Designskolen Kolding leverer forskningsresultater på projektet

Ilse Jacobsen Hornbæk By Emma Jorn
Emma Jorn er uddannet fra Designskolen Kolding

Endelig står Koldingvirksomheden Real Relief for salget af Lifeshelter, der er shelters til genhusning af flygtninge. Lifeshelter er nomineret for deres design i kategorien Daily Life.

Artiklen er publiceret 06. april 2016
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey