Naturskolen i Marielund står, som den blev opført i 1991.
Aftenprogrammet byder blandt andet på løbetur og bålhygge i de naturskønne omgivelser.

Historien bag Naturskolen i Marielund: Opført på en dag

Den 13. september 1991 opførte elever fra landets tekniske skoler Naturskolehuset i Marielund. I anledning af Teknisk Skoleforenings 100 års jubilæum blev eleverne kastet ud i projektet med at opføre et hus på en dag, for at vise deres tekniske færdigheder. Det blev opført i Kolding, fordi den første tekniske skole i landet blev bygget i Kolding. At huset blev en naturskole skyldes daværende Kolding borgmester, Per bødker Andersen og tidligere kommunaldirektør, Ingemann Olsen, der pegede på muligheden for at opføre en naturskole enten i Geografisk Have eller Marielund, – og der faldt valget på Marielund.

 

Foruden Naturskolen i Marielund har man udvidet med yderligere to matrikler, disse er Perlen og Skibelund.

Hele familien Kolding er inviteret til gratis aftenarrangement med familieløb, snobrødsbagning, fællessang og naturoplevelser i skoven når Koldings Naturskole i Marielund fejrer 25 års jubilæum tirsdag d. 13. september.

- Vi fejrer husets 25 års jubilæum med et aftenarrangement for hele familien Kolding, fordi vi gerne vil give alle muligheden for at opleve Marielund i funktion, siger naturskoleleder for Kolding Naturskole, Kjeld Gregersen.

 

Mountainbikere og skovtrolde

Siden huset blev opført i 1991, er det blevet brugt flittigt af både børn og voksne. Opførslen af Naturskolehuset var i første omgang tænkt som et naturvejledningstilbud til folkeskolerne i Kolding Kommune, men det blev hurtigt udvidet til at foreninger, institutioner og brugergrupper med tilknytning til kommunen også kunne benytte sig af huset.

- Vi har godt 12.500 besøgende om året. Det er hyppigst børn og unge fra vores kommunale dagpasningstilbud og folkeskoler der besøger huset, men også flere foreninger har fast udgangspunkt for deres aktiviteter her. Vi har syv foreninger i huset, og det er alt fra mountainbikeryttere til skovtrolde, fortæller Kjeld Gregersen.

 

Brugerne viser Marielund frem

Til jubilæumsaftenen er det foreningerne som bruger Marielund, der sammen med Naturskolen tilbyder naturoplevelser for familien.

- Vi vil gerne støtte dem, der bruger huset, det er derfor foreningerne, der skal vise Marielunds mange faciliteter frem for familierne og give dem en større bevidsthed om de aktiviteter, der er i skoven. Vi håber på at se så mange som muligt til en skøn aften i grønne omgivelser, siger Kjeld Gregersen.

Aftenens program

Kl. 18:00 er der fælles start med velkomst og fællessang ved Naturskolen i Marienlund på Marielundsvej 20

Kl. 18:15 starter aktiviteterne for hele familien

  • Kolding motion laver sjove opvarmningsprogrammer efterfulgt af en løbetur i skoven
  • Skovtrolden Kolding fortæller om deres aktiviteter og inviterer på skovtur
  • Kolding Orienteringsklub tilbyder to orienteringsruter, en hvor alle kan være med og en udfordrende til de modige
  • Hjerteforeningen Kolding inviterer til gåtur om søen og måling af blodtryk på dem, der har lyst.
  • 3. Kolding spejderne arrangerer træsnitning og bål med snobrødsbagning.
  • Stavgængerne lærer fra sig om de forskellige stavgangteknikker.
  • Kolding Mountainbikeklub tager de friske med på skovens offroad stier og giver gode råd til at klare det ujævne skovterræn. Deltagelse kræver, at man medbringer egen cykel.

Kl. 20:15 er der fælles afslutning foran Naturskolen med fællessang.

Kl. 20.30 slutter aftenarrangementet

 

Praktiske oplysninger

Parkeringsmulighederne foran naturskolen vil være afspærret, bilister opfordres derfor til at benytte de nærtliggende parkeringsmuligheder og bruge et par minutter på at gå det sidste stykke frem til naturskolen.

 

Artiklen er publiceret 09. september 2016
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey