Sara Thrige Andersen og Nicolaj Schrøder er nomineret sammen med Ida Averhof
Årets fritidsfest er rammen om prisuddelingen.

Kolding Elites Talentpris uddeles første gang ved fritidsfesten den 3. februar.

 

Der uddeles endvidere priser til årets leder, årets forening, årets sportsnavn og en ny publikumspris.

3 stærke talenter er udvalgt som nominerede til 1. udgave af Kolding Elites Talentpris

En ny pris, der hylder fremtidens guld, ser dagens lys, når årets fritidsfest i Sydbank Arena afvikles den 3. februar 2017. Det er Eliteidrætsrådet, der har valgt at indstifte "Kolding Elites talentpris" for at anerkende det store arbejde, der gøres for talentudviklingen i Kolding. Det er en ny pris, der ydes til et særligt talent mellem 15 og 23 år eller en person, der har gjort en særlig indsats for at gøre det muligt at udvikle talenter.

"Der bliver arbejdet benhårdt i Koldings talentmiljø dagligt for at kunne hente medaljer til Kolding. Vi ønsker at anerkende den ihærdighed der udvises i de lokale talentmiljøer og påskønne den store indsats" lyder det fra formand Tanya Buchreitz Løwenstein.

Juryen har valgt mellem 15 indstillede kandidater og har udpeget de tre nominerede, hvoraf vinderen offentliggøres ved årets fritidsfest i Sydbank Arena fredag den 3. februar 2017. Med titlen følger på linje med årets idrætsnavn et diplom og en check på 5.000 kr. De tre nominerede har alle udvist stor dedikation, præsteret gode resultater men er endnu ikke færdigudviklede.

Ida Averhoff på 17 år er en del af ungdomslandsholdet i kajak. Ida har vundet 2 sølv og en bronzemedalje ved de seneste tor års nordiske mesterskaber. Ved DM i kortbane vandt Ida to medaljer som førsteårs U18 roer. Ida er en del af det nye Talentcenter Trekanten, som er blevet til i samarbejde mellem Vejle Kajak Klub og Kolding Kajak Klub, hvor hun har sine rødder.

Nicolaj Schrøder på 17 år er en del af dansk brydeforbunds team 2020 trup, der arbejder frem mod OL i Tokyo. Nicolaj har mødt meget modgang i form af sygdom, men har rejst sig og står som en rollemodel for de yngre brydere. Ved det seneste NM hentede Nicolaj Schrøder en bronzemedaljer og ved DM vandt han guld i både ungdom (15-18 år) og junior (18-21 år).

Sara Thrige Andersen på 20 år er en fast del af KoldingQs 3F- ligahold, som hun vandt DM bronze med. Allerede som 15 årig fik Sara debut i 3F-ligaen for Viborg. Sara har søgt til Kolding for at videreudvikle sig, og Sarah har spillet 38 ungdomslandskampe og har allerede fået to A-landskampe for Danmark, og hun er i januar måned med A-landsholdet på Cypern.

Juryen har selv et godt kendskab til, hvad det kræver at være eliteidrætsudøver. Udover Tue Knudsen fra eliteidrætsrådet består den af Thomas Larsen, der har både VM og EM guld i bowling på cv’et, Europa og verdensmester i kick boxing Thomas Jensen, europamester Lars Krogh Jeppesen, der i sin håndboldkarriere bl.a. har repræsenteret Flensburg Handewitt, FC Barcelona og THW Kiel.

Kolding Kommune har siden 2008 i samarbejde med Team Danmark arbejdet målrettet med talentudvikling, og det har løftet talentudviklingen i en del af Koldings klubber, så der nu er en stor talentmasse. Det er baggrunden for, at Eliteidrætsrådet nu ønsker at sætte ekstra fokus på de mange talenter, der står på tærsklen til at slå igennem og alle de dedikerede personer, der gør det muligt.

 

For nærmere information kontakt:

Formand for Eliteidrætsrådet Tanya Buchreitz Løwenstein på 2932 2991 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller

Elitekoordinator Bjarne Foged Henriksen på 7979 7519 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey