Foreningen Ventilens bod i gågaden til Kolding Kulturnat 2012

På mandag 5. november inviterer Kolding Kommunes kulturafdeling byens foreninger på det første af i alt tre kurser, fra november til marts, i organisation og ledelse.

Kommunens foreninger får chancen for at styrke organisation og ledelse, når kulturforvaltningen inviterer kurser og møder i alt fra fundraising til sociale medier og rekruttering af frivillige. Det første kursus finder sted mandag 5. november fra kl. 15:00-18:00 på Kolding Bibliotek. Her vil sociolog og leder af Ledfrivillige.dk Rie Skårhøj undervise i organisering og rekruttering af frivillige.

Det er foreningerne selv, der har efterspurgt flere kurser efter stor succes i foråret med et kursus i projektledelse samt et om pressemeddelelser og PR. Kulturchef Lone Leth Larsen er derfor glad for, nu at kunne præsentere tre gratis arrangementer under parolen fællesskab, netværk og frivillighed:

"Foreningerne har udtrykt behov for opkvalificering i organisationen, og vi er derfor glade for at kunne støtte med faglige kompetencer og dermed bidrage til en styrkelse af kommunens foreningsliv."

Efter de første kurser har de mange foreninger organiseret under fritid også vist interesse for kursusrækken. Derfor udbydes de næste tre kurser som et samarbejde mellem kultur- og fritidsafdelingen til den samlede skare af foreninger.

Sociale medier og fundraising

Foreningerne mødes igen onsdag 16. januar, hvor formidlingschef Kirsten Lund fra Koldingbibliotekerne, under temaet sociale medier, vil fortælle om, hvordan man som forening kan blive bedre til at gøre opmærksom på sig selv og lære at bruge Apps og QR-koder.

Det tredje og sidste kursus finder sted onsdag 6. marts fra kl. 15.00–18. Temaet er økonomi og fundraising, og det bliver Rita B. Andersen fra økonomiafdelingen i By- og Udviklingsforvaltningen, der deler ud af guldkorn og gode fif til at få lidt mere luft og overskuelighed i foreningens økonomi.

Ud over kurserne styrkes netværket mellem Kolding Kommunes mange foreninger også gennem møder, der afholdes 3-4 gange om året. Her mødes formænd for de kulturelle foreninger og hører nyt fra forvaltningen, deler viden og udfordringer og drøfter muligheder for samarbejde.

Deltagende foreninger modtager en invitation forud for hvert arrangement.

Artiklen er publiceret 30. oktober 2012
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey