Søg om tilladelse

Book dit arrangement

Nu bliver det lettere for foreninger, borgere og andre arrangører at søge om tilladelse hos kommunen til at holde offentligt tilgængelige arrangementer. Via Kolding Kommunes hjemmeside kan man nøjes med at søge ét sted.

"Det kan godt være virke lidt uigennemskueligt, når en forening i dag skal søge om tilladelse til f.eks. at arrangere en koncert, et motionsløb eller en byfest. Det gør vi nu noget ved. Med vores nye digitale løsning slipper foreninger og andre arrangører for en del af papirarbejdet, så de i stedet kan bruge kræfterne på at lave nogle spændende arrangementer," siger Torben Nielsen fra Kolding Kommune.

Én ansøgning til kommunen

Når arrangøren har sendt sin ansøgning, går de forskellige sagsbehandlere hos kommunen - Kolding Brandvæsen, Kultur og Fritid m.fl.- ind i det nye online-system og behandler ansøgningen. Til slut samles besvarelsen, og arrangøren får et samlet svar fra kommunen.

"Vi arbejder hen mod at andre myndigheder også kommer med i løsningen, da målet er én fælles ansøgning. Politiet er endnu ikke med i den digitale løsning. Kræver din ansøgning tilladelse fra politiet, skal du derfor indtil videre stadig søge direkte hos politiet." siger Torben Nielsen.

Bedre ansøgninger

Ud over at minimere papirarbejdet har det nye system den fordel, at det sikrer ansøgninger af højere kvalitet.

"Kvaliteten af ansøgninger bliver bedre, fordi systemet guider ansøgeren til at afgive de nødvendige oplysninger. Tidligere har vi jævnligt måtte kontakte ansøgere på grund af mangelfulde eller fejlagtige oplysninger, og den slags forsinker afgørelsen – ligesom vi naturligvis må bruge ekstra tid på opgaven," siger Torben Nielsen.

Kolding Kommune modtager årligt et par hundrede ansøgninger om tilladelse til at holde offentligt tilgængelige arrangementer.

Artiklen er publiceret 02. september 2013
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey