Morten Kjær. Foto: Kier Music 2013
Morten Kjær. Foto: Kier Music 2013

1. - 2. marts 2014 inviterer Kolding Kommune lokale sangere og kor til en ganske særlig musikalsk begivenhed - et korprojekt med sanger Morten Kjær i spidsen som instruktør.

Sanger, komponist og vokalinstruktør Morten Kjær, kendt fra bl.a. vokalgruppen Basix, besøger Kolding i marts 2014. Her inviteres alle voksenkor i kommunen til at synge sammen ved et korprojekt arrangeret af Kolding Kommune.

Korprojektet er for alle interesserede ungdomskor og voksenkor. Det kan være alle lige fra rytmiske og klassiske kor til gospelkor, musikskolekor og gymnasiekor. Eneste krav er, at man har base i Kolding Kommune. Indtil videre har 9 kor tilmeldt sig projektet og der er stadig plads til flere interesserede og sangglade mennesker. Projektet skal inspirere og engagere korene til at involvere sig i samarbejder på tværs. Desuden skal oplevelsen være med til at give de involverede korsangere nye og spændende udfordringer og erfaringer med sig i bagagen. Forhåbentligt kan det også være med til at friste nye interesserede til at synge i kor.

Projektet starter med at korene frem til den fælles workshop og afslutningskoncert i marts 2014 arbejder individuelt med vokalarrangementer udarbejdet af Morten Kjær. Musikken, som er rytmisk, moderne og poetisk, er arrangeret særligt for blandet kor med 1-5 stemmer.

Som musikalsk opbakning til projektet har Morten Kjær alliereret sig med et nyt musisk samarbejde "Kjær Project", der føjer guitar, keyboards, beats og elektroniske elementer til de mange korstemmer. Hele projektforløbet munder ud i en workshop for korene den lørdag 2. – søndag 3. marts 2014. Ved søndagens offentlige afslutningskoncert i Brændkjærkirken i Kolding synger Morten Kjær selv for, når han sammen med storkoret og orkesteret indtager scenen i 70 minutters brag af en performance.

Selvom det endelige musikalske møde mellem korene først finder sted 1. - 2. marts 2014, er projektet allerede så småt i gang. Den 8. april 2013 er de tilmeldte kordirigenter inviteret til et forberedende møde, hvor også Morten Kjær vil være til stede og fortæller mere om projektet og sin rolle i arbejdet som vokalinstruktør.

Frist for tilmelding til mødet den 8. april 2013 er tirsdag den 2. april. Så der er altså stadig mulighed for at være med, hvis man som kor skulle have lyst til at prøve kræfter med en enestående oplevelse, nye udfordringer og muligheden for at arbejde med en professionel vokalinstruktør, nemlig Morten Kjær.

Man kan læse mere korprojektet på kolding.dk, som løbende vil blive opdateret med nyheder og information.

For yderligere information kontakt Anette Villadsen Duedal på tlf. 79 79 75 20 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Artiklen er publiceret 17. marts 2013
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey