HusCompagniet bygger inspirationshus med ensidig taghældning. Modelfoto

HusCompagniet har købt en storparcel af Kolding Kommune for at bygge 28 parcelhuse i den sydlige ende af Kolding. Der er tale om et areal på ca. 54.300 m² øst for Dalbygårdsvej/syd for Odins Ager.

Kommunen har kun fem usolgte parcelhusgrunde tilbage på Odins Ager, og det er således højaktuelt at få byggemodnet en ny etape i området. Jorden er solgt til HusCompagniet for 5.7 mio. kr. ekskl. moms og tilslutningsafgifter.

"Vi ser Kolding som et attraktivt sted at bosætte sig og oplever stor efterspørgsel fra vores kunder på parcelhuse. Det er derfor en naturlig udvikling for os, at investere i byen. Vi bygger et inspirationshus i området, så kunderne med egne øjne kan se, hvad HusCompagniet kan tilbyde. Efter nytår starter vi op med undersøgelser af jorden, men man er allerede nu velkommen til at blive skrevet op til at modtage materiale om grundene. Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde med Kolding Kommune omkring udvikling af arealet", siger Anders Hyllested, projektudvikler i HusCompagniet.

Ved et salg af arealet som storparcel er der udsigt til, at der inden for det næste år vil blive udbudt parcelhusgrunde til salg – uden at projektet kommer til at belaste Kommunens ramme til byggemodning. Derfor kan de penge bruges på byggemodning af andre udstykninger.

Kolding Kommune arbejder selv med en ny lille udstykning i den nordlige ende af Kolding – mellem Skolebakken og Rytterskolevej. Der er tale om et mindre areal, som kan udstykkes i syv parcelhusgrunde. Det forventes, at grundene kan udbydes til salg i foråret 2015.

Det er ikke kun parcelhusgrunde, der er rift om i øjeblikket og 165 ungdomsboliger er på vej ved Campusområdet i Kolding. Det ene kompleks med ungdomsboliger skal ligge ved Teglgårdsvej umiddelbart syd for Skamlingvejen, mens det andet skal opføres i Design City. Desuden er der flere andre byggerier på vej. Årsagen er, at Kolding Kommunes indbyggertal boomer i øjeblikket, og vi bliver op mod 750 flere i år, så der er brug for flere attraktive boliger.

Artiklen er publiceret 16. december 2014
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey