By- og udviklingsdirektør Thomas Boe (tv) og digitaliseringskonsulent Jan Neergaard ved den nye info-stander i By- og Udviklingsforvaltningens forhal.

Som en af de første i Danmark har By- og Udviklingsforvaltningen indført en bemandingsfri, digital reception. Det giver flere åbningstimer i byggesags-afdelingen og forbedrer samtidig servicen på en række områder.

Fremover mødes borgere af en elektronisk informationsstander, hvor borgeren kan finde og tilkalde relevante medarbejdere. Når valget er foretaget, tilkaldes medarbejderen via mail og sms til serviceområdet.

"Undersøgelser har vist at vi brugte mange ressourcer på at finde den rette medarbejder og mødelokaler i forvaltningen" forklarer digitaliseringskonsulent Jan Neergaard og uddyber "Her skaber vi en løsning, hvor borgere og gæster kan hjælpe sig selv. Det giver mulighed for flere servicetilbud på andre områder"

Løbende undersøgelser, som blev sat i gang samtidig med den nye digitale reception, viser at over 90 % af borgerne er tilfredse eller godt tilfredse med den service, som de modtager i forvaltningen.

 

Et af de nye servicetilbud er muligheden for at bestille vejledning på kolding.dk hos en byggesagsbehandler. Der kan bestilles tid helt fra kl. 9 alle hverdage. Borgere undgår ventetiden, kan passe besøget på forvaltningen ind i kalenderen og møder samtidig en sagsbehandler, som er forberedt på den specifikke sag.

Derudover tilbydes der fra begyndelsen af april også mulighed for at bestille, betale og selv printe beboerparkeringslicenser.

 

Serviceområdet er en del af en strategisk satsning på digitalisering og forretningsudvikling i By- og Udviklingsforvaltningen over en 3-årig periode. En digitaliseringskonsulent skal udvikle og understøtte projekter i forvaltningen så servicen til borgerne og virksomhederne forbedres samtidig med at de administrative rutiner forenkles og der kan bruges mere tid på sagsbehandling og service.

"Med gennemførelsen af serviceområdet ser vi nu klare resultater af vores strategiske satsning" forklarer Thomas Boe, direktør for By- og Udviklingsforvaltningen i Kolding Kommune.

 

Artiklen er publiceret 31. marts 2014
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey