Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Ældre Demens Er du pårørende til én med demens?

Er du pårørende til én med demens?

Som pårørende til et menneske med demens kan man komme til at stå i nogle svære situationer. Der kan være stor usikkerhed og bekymringer for fremtiden.

Som ægtefælle kan det give grund til særlige bekymringer. Det kan være i form af fælleskabet med hinanden, boligsituationen, økonomien, egen sundhed/robusthed og meget andet. Det menneske, som man måske har kendt igennem et helt liv, har forandret sig og kan måske ikke længere deltage i de daglige gøremål. Langt de fleste ægtefæller har levet i tosomhed, hvor de har støttet hinanden og har sparret med hinanden. Som ægtefælle kan man stå i en situation, hvor den syge ægtefælle ikke længere kan inddrages.

Som pårørende kan det være vigtigt at søge råd, støtte, vejledning og ikke mindst tale med andre, der er i samme situation. Du kan altid kan kontakte en af kommunens demenskonsulenter, der kan råde, støtte og vejlede dig. Desuden kan du i Demensfællesskabet deltage i flere forskellige aktivitetstilbud, der specifikt henvender sig til dig, der er pårørende til et menneske med demens.

Se mere her: Demensfællesskabets tilmeldingsside

kommunen@kolding.dk