Slut med at vente

Steffen Holm er 18 år og bor selv i egen lejlighed. For godt 2 år siden flyttede Steffen fra København til Kolding sammen med sin mor. Steffen flyttede i egen bolig for ca. et halvt år siden.

 

Omkring 14-års alderen fik Steffen diagnosticeret myoklon dystoni, en bevægeforstyrrelse karakteriseret ved en overaktivitet i muskler, som medfører varierende grad af funktionsnedsættelser. Steffen har i de senere år haft behov for omfattende hjælp fra hjemmeplejen 4 gange i døgnet, og har efter han er flyttet i egen bolig også haft behov for hjælp til rengøring, tøjvask, indkøb, medicindosering og medicingivning.

 

Da hjemmetræning startede op i det område, hvor Steffen bor, fik han visiteret hjemmetræning til de daglige opgaver han ellers fik hjælp til fra hjemmeplejen. Målet var, at Steffen skulle kunne klare så mange af de daglige gøremål selv. Here2Care (privat leverandør for Kolding Kommune) har stået for hjemmetræningen i Steffens dagligdag i et tæt samarbejde med terapeut fra Kolding kommune. Ved hjælp af kreative løsninger og støtte fra hjemmetræner fra Here2Care, er det lykkedes Steffen bl.a. selv at kunne klare at handle ind, lave mad og klare forflytninger.

 

Steffen har fået bevilget et elkøretøj, så han selv kan tage ned i byen, når han har lyst. Steffen har også fået en elektronisk medicinæske, som minder ham om at tage hans medicin, hvilket gør, at han heller ikke længere behøver at vente på, at sygeplejersken kommer og sørger for, at han tager medicinen.

 

Steffen fortæller, at resultatet af hjemmetræning har gjort, at han ikke længere behøver at vente til bestemte tidspunkter på hjælpen. Nu kan han klare det selv. Tidligere handlede det døgnet rundt om tid, og Steffen følte, at hele hans tilværelse var tidsstyret. Nu kan han i stedet for at vente på hjælp, selv bestemme. Det har bl.a. medført, at han nu ser familie og venner mere end tidligere. Steffen har planer om, at han snart skal starte i skole, hvilket han glæder sig til.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey