Nøglen indeholder et batteri, som skal skiftes efter cirka tre-fire år.

Vi skifter din låsecylinder

Det er nødvendigt, at medarbejdere fra Kolding Kommune selv kan låse din dør op. Derfor har Kolding Kommune skiftet låsecylinderen i din hoveddør ud med et nyt låsesystem. Det betyder, at din låsecylinder i døren er skiftet ud med en ny.

Du skal selv opbevare din oprindelige låsecylinder, så den kan blive sat i døren igen, når du ikke længere har brug for kommunens låsecylinder. Bliver din oprindelige låsecylinder væk, bliver den ikke erstattet af Kolding Kommune.

Sammen med låsecylinderen får du 2 nøgler med. De nøgler hæfter du for, og dem skal du aflevere sammen med kommunens låsecylinder, når kommunen fjerner den igen.

Den nye nøgle fungerer næsten som en almindelig nøgle. Da der er elektronik i nøglen, skal du vente to sekunder, fra du sætter nøglen i, og til du drejer nøglen.


Sådan gør:

  1. Sæt nøglen i låsen
  2. Vent to sekunder (nøglen vil lyse grønt og bippe)
  3. Drej nøglen

Kolding Kommune har i 2012/2013 udskiftet de brune nøglebokse med et nyt låsesystem, som hedder Ruko CLIQ. Det nye låsesystem er en speciel låsecylinder, som ligner en almindelig lås, så det ikke er så let at se, at du modtager hjælp fra hjemmehjælpen eller hjemmesygeplejen.

Kolding Kommunes hjemmehjælp har også en nøgle, der passer i din lås. Det smarte ved nøglen er, at den kan kodes, så det kun er personale med ærinde hos dig, der kan låse din dør op og i.

I nogle døre er det ikke muligt at benytte den nye lås, og der vil vi i stedet opsætte en nøgleboks.

Vi gør opmærksom på, at der kan være problemer med forsikringsdækning, hvis der sker tyveri fra en bolig, hvor dørnøglen bliver opbevaret i en nøgleboks. Det er en god idé at kontakte forsikringsselskabet angående dette.

Kolding Kommune anbefaler, at du kontakter dit forsikringsselskab uanset om der bliver installeret en ny cylinder, eller om du skal have nøgleboks.

I tilfælde af indbrud eller tyveri kan du ikke få erstatning af Kolding Kommune.

Du kan bestille ekstra nøgler til Ruko CLIQ låsen ved at kontakte Senior- og Sundhedsrådgivningen.

Ekstra nøgler koster 350 kr. pr. stk.

Nøglen indeholder et batteri, som skal skiftes efter cirka tre-fire år. Nøglen afgiver tre lange ”bip”, når batteriet skal skiftes.

Den hjemmehjælp, der leverer din personlige pleje, kan hjælpe dig med at skifte batteriet i nøglen.

Har du kun praktisk hjælp eller nødkald, skal du henvende dig hos Falck Hjælpemidler på Jernet 13 i Kolding.

Det er vigtigt, at det kun er Ruko Låsespray, der bliver brugt til at smøre låsen med.

Derfor skal du ringe til Senior- og Sundhedsrådgivningen for at bestille en reparation på din cylinder.

Falck Hjælpemidler kommer ud på den aftalte dag for reparation af din cylinder. Falck kan komme mellem kl. 8-16 på den aftalte dag, og ringer en halv time før til det telefonnummer, du har angivet ved bestilling.

Du skal være hjemme, når Falck kommer.

Taber du din nøgle eller har du spørgsmål, så kan du kontakte Senior-og Sundhedsrådgivningen.

Problem Løsning
Nøglen siger tre bip og lyser grønt Batteriet skal snart skiftes. Du skal sige det til din hjemmehjælp eller henvende dig ved Falck på Jernet
13, Kolding.
Nøglen fungerer stadig et stykke tid.
Nøglen siger bip og lyser grønt – men vil ikke dreje
rundt i låsen
Låsen skal smøres eller renses.
Der skal bestilles reparation ved Senior- og Sundhedsrådgivningen.
Nøglen siger ikke bip eller lyser Batteriet skal skiftes nu. Du skal sige det til din hjemmehjælp eller henvende dig ved Falck på Jernet 13, Kolding.
Problemer med at låse op og i Hold dørhåndtaget på plads imens du drejer nøglen.
Har du prøvet at løfte i håndtaget?Hvis du stadig ikke kan få din nøgle til at fungere, skal du kontakte Senior- og Sundhedsrådgivningen.

Her kan det være en hjælp, hvis du fortæller om din nøgle siger bip – og hvor mange gange den siger bip – om nøglen lyser, og hvilken farve den lyser med.

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey