Kongsbjerghjemmet set fra haven

Kongsbjerghjemmet ligger på Reinholdts Bakke med udsigt over Lunderskov

Plejehjemmet Kongsbjerghjemmet er oprindeligt opført i 1970, men er i 2003 blevet totalrenoveret og ombygget, så både fællesarealer og boliger opfylder nutidens krav til plejeboliger. Plejehjemmet består af en centerdel ejet af Kolding Kommune, samt en boligdel ejet af boligselskabet Domea.

Centerdelen indeholder bl.a. et cafeteria, Café Smilet, et centralkøkken, lokaler til brug for frisør og fodterapeut samt diverse kontorer, mødelokaler og personalefaciliteter.

Boligdelen indeholder 32 plejeboliger. Boligerne er fordelt i 4 boenheder, som hver har sit eget fælles modtagekøkken, spise/dagligstue og bryggers. Alle boliger består af et opholdsrum, der ved hjælp af mobile skabe kan opdeles i stue og soverum, samt et stort og handicapvenligt badeværelse.


Maden leveres til boenhederne fra henholdsvis fælleskøkkenet i Taulov og centralkøkkenet på Kongsbjerghjemmet. Daglige aktiviteter som anretning af mad, opvask, vask og rengøring, foregår i boenhederne, så vidt muligt i samarbejde med beboerne i enheden.


Ideologien på Kongsbjerghjemmet er, at borgeren er i centrum og der arbejdes helhedsorienteret omkring beboeren, ud fra følgende tiltag:

  • At beboeren bevarer livskvalitet og værdighed.
  • At beboeren så vidt muligt bevarer evnen til at mestre egen livssituation.
  • At beboeren så vidt muligt vedligeholder nuværende fysiske, psykiske og sociale funktionsniveau.
  • At der er en ligeværdig kommunikation som udgangspunkt for dagligdagen med beboeren.
  • At beboeren opretholder og bevarer hidtidige værdier og livsrytmer.
  • At der er fokus på forebyggelse og vedligeholdelse af beboerens egne færdigheder.


På Kongsbjerghjemmet lægger vi vægt på at tilbyde en indholdsrig hverdag i et miljø, hvor det er godt at bo, at være gæst og at være medarbejder.


Bruger- og pårørenderådet og frivillige arrangerer mange aktiviteter for beboerne.

Når du får en plejebolig på Kongsbjerghjemmet, indgår du lejekontrakt med Boligselskabet Domea.

Du kan søge om indskudslån efter gældende regler ved henvendelse til Borgerservice, Bredgade 1, 6000 Kolding.

Boligstøtte søges og udbetales ved Udbetaling Danmark via www.borger.dk/boligstoette. Her kan du også læse mere om boligstøtte.

Du kan købe forplejning til et fast beløb hver måned. Det er samme takst for alle plejehjem i Kolding Kommune. Desuden skal du betale for serviceartikler.

Hver måned får du en regning på beløbet.

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey