Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Ældre Sygepleje Velkommen til Sygeplejen

Velkommen til Sygeplejen

Sygeplejen i Kolding Kommune består af sygeplejersker med forskellige kompetencer og fagligheder, som kan hjælpe dig, hvis du får brug for det.

Vi hjælper med en bred vifte af opgaver inden for sygepleje. Det kan for eksempel være behandling af sår, håndtering af medicin og behandling med drop (iv-behandling).

Sygeplejen yder også pleje og omsorg til dig og dine pårørende ved svære og lange sygdomsforløb, eller hvis du er ramt af alvorlig og livstruende sygdom og ønsker at tilbringe den sidste tid i dit eget hjem.

Vi kan også tilbyde videosamtaler med din læge. På den måde kan både du, sygeplejersken og din egen læge tale sammen, hvis behovet opstår. Det er sygeplejersken, som arrangerer videosamtalen og sørger for alt det praktiske i den forbindelse, hvis du giver lov til det.

Bor du i Kolding Kommune, kan du få hjælp af Sygeplejen, hvis du har fået en henvisning fra egen læge eller sygehuset.

Sammen vil du, sygeplejersken og din egen læge eller sygehuset planlægge, hvilken form for hjælp du har brug for. Løbende vurderer vi dine behov, så du altid får den behandling, som du har brug for.

Sygeplejen udføres på en af vores sygeplejeklinikker, som ligger forskellige steder i Kolding Kommune. Her har du stor indflydelse på, hvornår du kan blive behandlet og er ikke afhængig af at vente på en sygeplejerske derhjemme. Sygeplejeklinikkerne er indrettet med specialudstyr, så vi nemmere og hurtigere kan hjælpe dig.

Under særlige omstændigheder kan du modtage sygepleje i dit eget hjem, hvis vi vurderer, at det vil sikre den bedste behandling. Vi vurderer løbende, om du er i stand til at modtage behandling på en af sygeplejeklinikkerne.

Hvis du modtager sygepleje i eget hjem skal sygeplejen kunne udføres sikkerhedsmæssigt forsvarligt for både dig og sygeplejersken. Det kan betyde, at der kan være behov for at lave ændringer i indretningen af dit hjem.

Som udgangspunkt skal du selv sørge for transport til og fra klinikken. Hvis du ikke selv kan køre bil, kan du bruge offentlig transport, Flextrafik eller få en af dine pårørende til at køre dig.

Hvis du er berettiget til handicapkørsel, kan du bruge ordningen til at komme til og fra klinikken.

Kontakt til Sygeplejen

Sygeplejen S1
Tlf. 79 79 90 60

Sygeplejen S2
Tlf. 79 79 90 70

Sygeplejen S3
S3 Tlf. 79 79 90 50

Tilsynsrapporter for sygeplejen

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje