Når ting gives videre fra borger til borger eller sælges som genbrug, betyder det, at der bruges færre råstoffer og mindre energi, fordi der ikke skal produceres nye ting. I affaldshierarkiet, som du kan se på billedet ovenfor, er genbrug af ting og materialer den bedste måde at give affald nyt liv på. Når ting går i arv, belastes miljøet mindst muligt. (Klik på billedet for at se det i en større version).

Der bliver afleveret mange gode ting og materialer på Kolding Nord Genbrugsplads, Bronzevej 3. Tingene kan ofte genbruges præcist, som de er. Derfor er der iværksat to forsøgsordninger for kommunens borgere på Kolding Nord Genbrugsplads.

De to forsøgsordninger kort beskrevet:

1) Du må tage ting, du finder på Kolding Nord Genbrugsplads, Bronzevej 3

2) Du kan købe brugte ting billigt i en genbrugsbutik, der bliver drevet af Genbrugskongen A/S.

På kommunens andre genbrugspladser kan du stadig aflevere brugte ting til velgørenhed i de såkaldte loppecontainere, der bliver tømt af Fællesforeningen Lopper.

LÆS OGSÅ: Kolding får ny genbrugsbutik med social profil

Her er reglerne for forsøgsordningerne kort skitseret:

Borgere

• Du må tage ting med hjem fra Kolding Nord Genbrugsplads. Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at tage ting med hjem fra kommunens andre genbrugspladser

• Du må tage fra de fleste typer af affald, undtagen er dog steder markeret med røde skilte (fx asbest og elektronik). Du må også tage fra de to containere til møbler og ting, der vil stå ud for genbrugsbutikken

• Hvis du ikke ønsker, at dine ting kan ende på hylderne i genbrugsbutikken, kan du aflevere dem i loppecontainerne på Kolding Syd, Lunderskov, Vamdrup og Christiansfeld genbrugspladser

Loppeforeningen

• Ønsker du at aflevere ting til velgørenhed, kan du benytte de fire loppecontainere, der står på alle pladser undtagen Kolding Nord Genbrugsplads

• Containerne bliver tømt af og fordelt i Fællesforeningen Lopper, en sammenslutning af sociale foreninger, som sælger til velgørenhed

• Genbrugskongen må ikke hente indhold fra de fire loppecontainere

Genbrugskongen A/S

• Har et Redirect Genbrugspas. Med passet i hånden må Genbrugskongen og andre erhvervsdrivende indsamle ting på alle genbrugspladser (dog ikke fra loppecontainerne). Kolding Kommune har i øjeblikket udstedt 56 Redirect Genbrugspas. Det er typisk iværksættere, skoler og uddannelsesinstitutioner, som har et pas.

• På Kolding Nord Genbrugsplads må Genbrugskongen både hente ting fra fraktionerne og fra de to containere, der er opstillet uden for butikken

• Indsamler ting og sager på lige vilkår med borgerne på Kolding Nord Genbrugsplads

• Har adgang til at indsamle møbler og andre brugbare ting, der er afleveret til storskrald

• Butikken giver 50% rabat til borgere med henvisning fra en socialrådgiver

Sådan henter du gratis genbrug på Kolding Nord Genbrugsplads

Læg mærke til skiltene rundt omkring på pladsen.

Det grønne Ta’ med hjem-skilt viser, hvilke ting og materialer du må tage med hjem. Det røde skilt betyder, at du ikke må fjerne ting fra dette område.

Tag med hjem GENBRUG Maa ikke tages med hjem

Sikkerheden skal være i top. Derfor skal du holde begge ben på jorden. Det betyder, at du kun må tage de ting, du kan få fat i, hvis du står med begge fødder på vejen, med andre ord, du må ikke kravle op i en container.

Ordningen gælder kun på Kolding Nord Genbrugsplads
På kommunens fire øvrige genbrugspladser er det ikke tilladt at tage ting med hjem.