På Kolding Nord Genbrugsplads er det i en forsøgsperiode tilladt at tage ting med hjem.

Her kan du se, hvad projekt Ny genbrugsplads handler om:

 

pdfNy genbrugsplads43.28 MB

Kolding Nord Genbrugsplads er døgnåben hele ugen med Genbrug 24-7. Her kan du også aflevere brugbare ting til genbrug eller tage ting med hjem.

Kolding Nord Genbrugsplads

Bronzevej 3, 6000 Kolding.

 

Åbningstider

Åbningstider mandag-søndag: Bemandet mellem kl. 09:00-17.00

Døgnåbent med Genbrug 24-7 hele ugen. 

 

Erhvervsaffald? Sådan kommer du af med det på genbrugspladsen 

Gør det nemt for dig selv og sorter alle materialer hjemmefra, ikke først når du står på pladsen. På oversigtskortet kan du se, hvor de forskellige containere er placeret på Kolding Nord Genbrugsplads.

 

pdfPak din trailer: oversigtskort over Kolding Nord Genbrugsplads253.53 KB 

Farligt affald som for eksempel insektgift, batterier og elpærer, er giftigt for miljøet. For at undgå forurening er det vigtigt, at affaldet behandles korrekt. Derfor skal du aflevere bøtter, flasker og dåser på genbrugspladsen.

Du kan aflevere farligt affald uden for den bemandede åbningstid med Farligt Affald 24-7. Du har adgang til servicen, når du er tilmeldt Genbrug 24-7.

Bor du i lejlighed, kan du som regel aflevere farligt affald hos din vicevært. Hvis du er i tvivl, så spørg viceværten eller ejendommens ejer.

Der bliver afleveret rigtig mange gode ting og materialer på kommunens genbrugspladser. Et estimat viser at op mod 500 tons kan bruges igen, direkte som de er.

Derfor er der iværksat to forsøgsordninger for kommunens borgere på Kolding Nord Genbrugsplads. Formålet er at øge mængden af genbrug i kommunen:

1) Du må tage ting med hjem, du finder i containere og på hylder på Kolding Nord Genbrugsplads, Bronzevej 3. De containere, du ikke må tage fra, er tydeligt markeret med røde skilte. 

2) Du kan købe brugte ting indsamlet fra genbrugspladsen i en genbrugsbutik.

På kommunens andre genbrugspladser kan du stadig aflevere brugte ting til velgørenhed i de såkaldte loppecontainere, der bliver tømt af Fællesforeningen Lopper.

 

LÆS OGSÅ: Reglerne for direkte genbrug 

I Bronzehallen har alle kommunens borgere, fra børnehave til pensionistklub, mulighed for at få mere viden om affald og genbrug. Borgerne har også mulighed for at selv at sætte lokale projekter i gang. Hallen omkranser alt fra events, formidling, et nytteprojekt for borgere på kanten af arbejdsmarkedet, reparationscafé og genbrugsbutik.

 

Download brochuren: ”Et kraftcenter for cirkulær økonomi – Genbrug og genanvendelse på Kolding Nord Genbrugsplads” 

 

SE OGSÅ: Bronzehallen 

 • Anvisninger fra Kolding Kommunes personale, skilte og sorteringsguide skal følges
 • Emballeret affald skal afleveres i klare sække
 • Tomgang i max. 1 minut (jf. Kolding Kommunes tomgangsregulativ)
 • Placer bilen hensigtsmæssigt
 • Hold børn i bilen eller i hånden
 • Komprimatorer og tekniske hjælpemidler må kun betjenes af pladsens personale 
 • Ryd op efter dig selv, hvis du taber/spilder affald på pladsen 
 • Pladsen skal forlades, når du har læsset dit affald af 
 • Kolding Kommune har ansvaret for det affald, som er afleveret på genbrugspladsen, men på Bronzevej tillader vi direkte genbrug til eget brug fra en del fraktioner.
 • Affaldsfraktioner, man ikke må tage fra, er mærket med tydelig skiltning, og fjernelse af genstande herfra betragtes som tyveri.
 • Det er heller ikke tilladt at tage andre borgeres materialer, før de har afleveret dem, med mindre det er aftalt.
 • Hold begge ben på jorden og brug de anviste redskaber, hvis det er svært at nå 

Overtrædelse af genbrugspladsens ordensregler kan medføre, at du bortvises fra pladsen, og/eller udelukkes af ordningen for Genbrug 24-7.
Bemærk at færdselsloven også gælder på genbrugspladsen, og der er en hastighedsgrænse på max. 20 km/t – pas på dig selv og din nabo.

Brugerne har været med i designprocessen

Der er mange brugere af en genbrugsplads. Dem der arbejder der. Dem der bruger den. Og dem der henter de indsamlede materialer. De har alle været med til at udvikle pladsen.

Se Koldings Kommunes måde at arbejde med design:

 

Du skal være opmærksom på, at Youtube sætter en eller flere cookies på din computer/enhed, når du klikker på afspil video.
Hvad er cookies?

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey