Model af ny genbrugsplads på Bronzevej i Kolding.

Her kan du se, hvad projekt Ny genbrugsplads handler om:

pdfNy genbrugsplads43.28 MB

Kolding Kommunes nye genbrugscenter på Bronzevej 3 bliver officielt indviet 10. oktober kl. 10-17. En spritny genbrugsplads og et centralt område for læring om affald udgør centerets hjerte:

Den venstre hjertehalvdel er genbrugspladsen
Pladsen har alt, hvad en genbrugsplads skal have, fra papcontainere til bure med elektronik. Men på et væsentligt punkt adskiller den sig fra andre danske genbrugspladser: Her er hele området indrettet ud fra tanken om, at affald først er affald, når fantasien slipper op. Det betyder blandt andet, at borgerne fra 10. oktober 2019 må tage brugbare ting med sig hjem de fleste steder på pladsen. Stederne vil være tydeligt markeret.

Den højre hjertehalvdel er hallen
I den tilstødende hal har alle kommunens borgere, fra børnehave til pensionistklub, mulighed for at få mere viden om affald og genbrug. Hallen omkranser alt fra events, formidling, reparationscafé og kasserede ting og sager, som nogen egentlig havde tænkt var affald, men som nu er på vej som genbrug hos en anden. Borgerne har også mulighed for selv at sætte lokale projekter i gang.

Den officielle indvielse ligger om eftermiddagen, men der sker noget allerede fra kl. 10.

Hele dagen kl. 10-17

• Få en rundvisning på den nye genbrugsplads
  • Kom til mini-workshop i Skatkammeret og lær at skille et tastatur ad
  • Bliv klogere på (mad)affald med Renovations formidlingstjeneste RE:LAB
  • Byg dit eget møbel af genbrugsmaterialer
  • Kom helt tæt på skraldebilen
  • Lyt til musik med skraldeorkesteret Heartbeat og lokale musikere fra MGK
  • Og meget mere!

Kl. 10-12

• Børn fra lokale skoler er inviteret til skraldekoncert med gruppen Heartbeat.

Kl. 15 er der officiel indvielse
Jakob Ville, formand for Teknik- og Klima­udvalget, åbner det nye genbrugscenter.

Der er mange brugere af en genbrugsplads. Dem der arbejder der. Dem der bruger den. Og dem der henter de indsamlede materialer. De har alle været med til at udvikle pladsen.

Se Koldings Kommunes måde at arbejde med design: