Tag med hjem
Må ikke tages med hjem

Fliser, møbler, byggematerialer eller måske et kaffestel. Det er nogle af de gode ting, du kan tage med hjem fra Kolding Nord Genbrugsplads.

Der bliver afleveret mange gode ting og materialer på Kolding Nord Genbrugsplads, Bronzevej 3. Tingene kan ofte genbruges præcist som de er. Derfor er Kolding Kommunes borgere velkomne til at hente hinandens ting ganske gratis.

Sådan gør du
Læg mærke til skiltene rundt omkring på pladsen.

Det grønne Ta’ med hjem-skilt viser, hvilke ting og materialer du må tage med hjem. Det røde skilt betyder, at du ikke må fjerne ting fra dette område.

Sikkerheden skal være i top. Derfor skal du holde begge ben på jorden. Det betyder, at du kun må tage de ting, du kan få fat i, hvis du står med begge fødder på vejen, med andre ord, du må ikke kravle op i en container.

Ordningen gælder kun på Kolding Nord Genbrugsplads
På kommunens fire øvrige genbrugspladser er det desværre ikke tilladt at tage ting med hjem.

Fra affald til genbrug
Når ting gives videre fra borger til borger, medvirker det til et mindre forbrug af råstoffer og energi til at lave nye ting. I affaldshierarkiet, som du kan se på billedet herunder, er genbrug af ting og materialer den bedste måde at give affald nyt liv på. Når ting går i arv, belastes miljøet mindst muligt.

Fakta om affaldshierarkiet
I affaldshierarkiet er direkte genbrug den øverste – og dermed den fineste – del. Når ting på den måde går i arv, belastes miljøet mindst muligt.

 Affaldspyramide i 5 dele

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey