Fra foråret 2020 skal alle sommerhuse også sortere mad- og restaffald. Sommerhusejere har fire muligheder for at få tømt affaldet på sommerhusgrunden.

Hvis du ejer et sommerhus, kan du få tømt din affaldsbeholder hele året rundt. Vær opmærksom på, at der er tilslutningspligt for mad- og restaffald samt genbrug.

Med appen Affald Kolding eller på websiden Mit Affald kan du: 

 • Se din nuværende affaldsordning
 • Ændre din nuværende affaldsordning
 • Bestille tømning af ekstra affald
 • Give besked hvis du ikke har fået hentet affald eller ved andre mangler
 • Bestille afhentning af storskrald op til seks gange om året

Du kan desuden:

Lejere af sommerhuset skal rette henvendelse til udlejeren.

Udlejer/ejer skal kontakte Redux – Affald og Genbrug på tlf. 79 79 71 00.

Afhentning af affald i sommerhusområder sker normalt om mandagen, undtagen hvis mandag falder på en helligdag. 

 

pdfSe tømmekalenderen for sommerhuse 2020

 

Drejens, Elvighøj og Fjorddalen

I sommerhusområderne Drejens, Elvighøj og Fjorddalen er tømningsdagen onsdag. Når den nye affaldssortering kommer til sommerhusområderne i første halvdel af 2020, bliver tømmedagen i Drejens, Elvighøj og Fjorddalen torsdag. 

 

 pdfSe tømmekalenderen for 2020 (Drejens, Elvighøj og Fjorddalen)

Du bestemmer selv, om du vil have sommerhustømning eller helårstømning. Det betyder i praksis, at du kan vælge mellem fire modeller, når du skal have tømt din affaldsbeholder ved sommerhuset:

 1. Sommerhustømning 32 gange pr. år
 2. Sommerhustømning 19 gange pr. år
 3. Helårstømning hver 14. dag
 4. Helårstømning hver uge
 5. Du har også mulighed for at gå sammen med én eller flere naboer om at dele affaldsbeholdere. Læs mere om Fællesløsning for mad- og restaffald.

For at ændre din nuværende løsning skal du kontakte Redux – Affald og Genbrug på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Som sommerhusejer betaler du både for at få hentet affald og for at kunne bruge miljøstationer og genbrugspladser i kommunen. 

Se hvad du betaler for.

 

Hvad koster det at få hentet affald i 2020?

Nedenfor er et priseksempel på de fire forskellige modeller for tømmefrekens. Eksemplet er baseret på en 2-delt mad- og restaffaldsbeholder på 240 l, men du kan vælge mellem mange forskellige beholdere eller sækkeløsninger afhængig af dit behov.

 

 • Sommerhustømning 32 gange pr. år: 2-delt rest/madsaffald 240 liter beholder: 1.324 kr. pr. år
 • Sommerhustømning 19 gange pr. år: 2-delt rest/madsaffald 240 liter beholder: 812 kr. pr. år
 • Helårstømning hver uge: 2-delt rest/madsaffald 240 liter beholder: 2.152 kr. pr. år
 • Helårstømning hver 14. dag: 2-delt rest/madsaffald 240 liter beholder: 1.111 kr. pr. år

pdfTømmegebyr i 2020

Du kan komme af med papir, hård plastik, metal og flasker på tre måder:

 1. Genbrugsplads: Du bringer selv affald og genbrug til en af Kolding Kommunes fem genbrugspladser
 2. Genbrugs-ø: Benyt de centralt placerede affaldsbeholdere, som tager i mod papir, flasker/glas, hård plastik og metal. Se på kortet hvor den nærmeste Genbrugs-ø er placeret. 
 3. Storskrald: Som sommerhusejer kan du bestille storskrald op mod seks gange om året. Du kan få hentet affald til genbrug, som fx rengjort plastik og flasker, når du har sorterer affaldet og stillet det i gennemsigtige affaldssække.

Kyllingeskrog og kaffefiltre i den grønne pose, bleer og mælkekartoner i den anden pose. Startskuddet på den nye madaffaldsordning i Kolding Kommunes sommerhusområderne lyder i foråret 2020.

I september 2019 fik du besked om den nye madaffaldsordning og den affaldsbeholder, som Redux – Affald og Genbrug anbefaler til din ejendom. På dette tidspunkt var det muligt at vælge en alternativ beholder eller tømmeinterval. Nu er beholderne bestilt, og vi er klar til at gå i gang.

 

Er din beholder for stor eller for lille?

Hvis du finder ud af, at størrelsen på din affaldsbeholder ikke passer til behovet, kan du ændre det efter 27. april 2020. Du kan også gå fra 14-dagstømning til ugetømning – eller omvendt. Redux – Affald og Genbrug anbefaler dog, at du giver de nye vaner god tid til at blive en del af hverdagen.

Du kan se de årlige takster på de forskellige beholdere, kombinationsmuligheder og gebyr for ændring af beholder eller tømmefrekvens.

  

Når ordningen er indført, vil alle sommerhuse fremadrettet få udleveret 4 ruller grønne affaldsposer en gang om året, men du kan altid bestille flere, hvis du løber tør.

 

Kontakt Redux – Affald og Genbrug på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. hvis du har spørgsmål om affald. 

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey