Lendager Group står bag udstillingen Wasteland – fra affald til arkitektur. Foto: Rasmus Hjortshøj, Coast Studio

Hvor, og hvornår?:

Saxovej 12, Kolding
10. februar – 15. april
Onsdag-søndag kl. 12-17

Åbent i vinterferien:

Mandag-søndag kl. 12-17

Se mere om Lendager Groups udstilling her

Der er fokus på, hvordan affald kan blive til arkitektur, når udstillingen ’Wasteland’ fra 10. februar kan opleves på Saxovej 12 i Kolding.

Bygningsfacader af gamle aviser, gulve af korkpropper og nedrivningsmodne huse flyttet fra forladte områder til storbyer. Det er blot nogle af eksemplerne på, hvad der venter, når udstillingen Wasteland åbner 10. februar på Saxovej 12 i Kolding.

Wasteland stiller spørgsmålene: Hvad hvis de materialer, vi anser som forbrugte, kunne blive til nye smukke produkter, huse og byer? Hvad hvis affald var vores største potentielle ressource?
Alene i Danmark produceres 1,3 mia. tons affald om året – bygge- og anlægssektoren står for en tredjedel. Samtidig stiger efterspørgslen på byggematerialer globalt.

Med udstillingen viser arkitektfirmaet Lendager Group en ikke så fjern virkelighed, hvor rest- og affaldsprodukter ses som de vigtigste byggematerialer i udviklingen af vores byer, hjem og samfund.

Samarbejdet med Lendager Group er blevet til mellem Kolding Kommune og Trekantområdet Danmark med støtte fra Realdania. Det er et partnerskab, der tager udgangspunkt i de høje ambitioner om at styrke den cirkulære økonomi, som handler om meget mere end affald og genbrug. Det handler også om at nytænke, hvordan man driver forretning, hvordan produkter bliver designet og hvilke materialer, man bruger.

Ressourceriget

Udstillingen er omdrejningspunkt for en lang række af aktiviteter inden for cirkulær økonomi på Saxovej 12-14. Vi kalder det ressourceriget.

Næste arrangement i ressourceriget er:

Byg-selv i påskeferien

I de tre hverdage i påskeugen kommer tømrermester Finn Vesterholm til Saxovej 12. Her vil han give gode råd og assistere familier, der gerne vil lave mindre gør-det-selv projekter i genbrugsmaterialer.

Så skal I have lavet en redekasse, et foderbræt, et fuglehus, en blomsterkasse eller noget helt femte, så tag børnene med, få professionel hjælp – og gør det samme som udstillingen Wasteland opfordrer til: Genbrug ubehandlede byggematerialer til gavn for os alle.

Der er genbrugsmaterialer til rådighed. Disse er fra Kolding Kommunes egne genbrugspladser.

Mandag 26. marts kl. 13-15
Tirsdag 27. marts kl. 13-15