Ansøgning til Fødevarepuljen 2026
Nu kan du, din forening eller virksomhed søge om penge til et lokalt projekt, der er med til at fremme et mere bæredygtigt fødevaresystem og/eller en sundere og grønne madkultur. Ansøgningsfristen er d. 30. januar 2026, og medio marts 2026 beslutter udvalgene Natur, Miljø og Klima samt Sundhed og Fritid, hvem der skal have del i puljemidlerne. Herefter får I hurtigst muligt besked, om I er blandt de udvalgte.
Uddeling af midler foretages kun med gyldig dokumentation i form af kvittering, regning mm. indenfor de tildelte midlers rammer. I særlige tilfælde kan det aftales, at der udbetales midler forud for et arrangement eller indsats, hvorefter der følges op på dokumentationen. Der afrapporteres to gange årligt i september og december til de ansvarlige politiske udvalg.
Puljen fordeles til projekter, der bidrager til en bæredygtig udvikling af fødevaresystemet, og som understøtter Kolding Kommunes Fødevarestrategi ved f.eks. at: reducere madspild, styrke lokalsamfundets adgang til sunde og klimavenlige fødevarer samt understøtte vidensdeling og engagement omkring bæredygtig fødevareproduktion og -forbrug.
Den samlede pulje er på 100.000 kr. og uddeles til et eller flere projekter, afhængigt af ansøgningernes kvalitet og relevans. Der kan ansøges om støtte til:
- Materialer og udstyr
- Kommunikations- og vidensdelingsaktiviteter
- Arrangementer, workshops eller undervisningsforløb
- Udvikling og test af nye koncepter
Målgruppen puljen kan søges af er:
- Lokale fødevareproducenter og virksomheder, som ønsker støtte til at igangsætte mere bæredygtige fødevareinitiativer
- Foreninger, NGO’er og borgergrupper, der arbejder med madspild, fødevarefællesskaber og sociale madprojekter
- Institutioner og skoler med projekter, der fremmer bæredygtige madvaner
- Borgere som ønsker støtte til at igangsætte, styrke og/eller udbrede bæredygtige fødevareinitiativer, som er til gavn for flere
For at komme i betragtning til midler fra fødevarepuljen skal ansøgerne opfylde følgende kriterier:
- Bæredygtighed – Indsatsen skal bidrage til at fremme (minimum ét af punkterne):o En sundere og grønnere madkulturo Fællesskaber, som kan være med til at øge trivsel og reducere ensomhed
o Bæredygtig fødevareproduktion, distribution eller forbrug
o Optimal ressource udnyttelse, minimere madspild og/eller reducere madfattigdom - Lokal forankring – Indsatsen skal have en tydelig tilknytning til lokalsamfundet og engagere borgere, producenter eller institutioner.
- Innovation og skalerbarhed – Initiativer der introducerer nye løsninger eller har potentiale til at blive videreudviklet, prioriteres.
- Effekt og vidensdeling – Indsatsen skal kunne dokumentere en konkret effekt og have en plan for vidensdeling eller inspiration til andre.
- Samskabelse – Indsatser, der bygger på samarbejde mellem forskellige aktører, vil blive favoriseret.
Læs mere om Kolding Kommunes bæredygtighedspolitik og fødevarestrategi:
- Bæredygtighedspolitikken: Bæredygtighedspolitik 2025-2028
- Fødevarestrategien: Fødevarestrategi
Den samlede pulje er på 100.000 kr. og uddeles til et eller flere projekter, afhængigt af ansøgningernes kvalitet og relevans.
- Materialer og udstyr
- Kommunikations- og vidensdelingsaktiviteter
- Arrangementer, workshops eller undervisningsforløb
- Udvikling og test af nye koncepter
- Lokale fødevareproducenter og virksomheder, som ønsker støtte til at igangsætte mere bæredygtige fødevareinitiativer
- Foreninger, NGO’er og borgergrupper, der arbejder med madspild, fødevarefællesskaber og sociale madprojekter
- Institutioner og skoler med projekter, der fremmer bæredygtige madvaner
- Borgere som ønsker støtte til at igangsætte, styrke og/eller udbrede bæredygtige fødevareinitiativer, som er til gavn for flere