Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Bolig, byggeri og flytning Byggeri Byggetilladelse Nedrivning

Nedrivning

Hvis nedrivningen ikke kræver nedrivningstilladelse, skal ændringerne blot registreres i BBR.

Inden du nedriver et enfamiliehus, en ejendom, dele af en bygning, en udestue eller generelt en bygning, som har krævet byggetilladelse ved opførelsen, skal du altid søge om nedrivningstilladelse.

Bebyggelse, der kan opføres uden byggetilladelse, kan også nedrives uden tilladelse.


Ansøgning:

Ved nedrivning kan der være forhold på din ejendom eller i området, som gør, at du enten ikke kan nedrive, eller hvor det er nødvendigt at gøre et forarbejde, inden du kan få lov. Se derfor vores ”Hvad skal jeg bl.a. tænke på, inden jeg søger om byggetilladelse” til inspiration.

Ved ansøgning om nedrivningstilladelse skal du som minimum indsende:

  • Situationsplan (der viser bygningernes placering på grunden)

Det skal tydeligt fremgå af tegningerne, hvad der er eksisterende, og hvad der er nyt.

Er du klar til at indsende din ansøgning, så gå til www.bygogmiljø.dk. Husk, du ikke må påbegynde din nedrivning, før du har fået en nedrivningstilladelse.

Se aktuelle sagsbehandlingstider og gebyr for sagsbehandling.


BBR:

Hvis der ved nedrivning ikke kræves nedrivningstilladelse, skal ændringerne blot registreres i BBR. Dette gøres ved at skrive en mail til bbr@kolding.dk


Brug for hjælp?:

Har du brug for at tale med en byggesagsbehandler og undgå ventetid, kan du bestille en tid hos en byggesagsbehandler. Dette gælder også, hvis du har brug for hjælp til at ansøge via Byg og Miljø. Her skal du huske dit MitID, samt tegningsmateriale til dit byggeprojekt. Tegningsmaterialet kan medbringes på en USB-nøgle eller i papirformat, dog ikke større end A3.

Nyttige links

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje