Skip til hoved indholdet

Landsbyfællesskabsplan for Fynslundområdet

Fynslund og Jordrup med de omkringliggende landsbyer som fx Lejrskov, Ferup, Højrup og Egholt er et område, der altid har været stærkt på sammenhold og fællesskab. Samtidig er området smukt med skove, bølgende bakker og vandløb. Fynslundområdet er med andre ord attraktivt og har et solidt fundament at bygge videre på i denne landsbyfællesskabsplan. For selv når noget er godt, er der stadig potentiale for at gøre det endnu bedre. Og med landsbyfællesskabsplanen bliver der sat en retning for, hvordan de lokale ønsker at Fynslundområdet skal udvikle sig i de næste år.

Landsbyfællesskabsplanen er borgernes plan og skal fungere som et dialog-dokument mellem borgere, foreninger, erhvervsdrivende, myndigheder og politikere. Det lokale ejerskab spiller derfor en væsentlig rolle i arbejdet med planen, da successen er betinget af, at borgerne driver udviklingen af projekterne samt tager de anlagte projekter til sig og engagerer sig i den efterfølgende drift og vedligeholdelse.

Med en landsbyfællesskabsplan for hele Fynslundområdet rettes fokus på potentialerne for udvikling, med afsæt i de eksisterende kvaliteter og potentialer, der kendetegner området. Hovedfokus vil være i området omkring Jordrup og Fynslund, men samtidig vil naturen og landskabet omkring byerne også spille en rolle.

Med de 3 indsatsområder sættes fokus på henholdsvis ’Natur og rekreative forbindelser’, ’Bæredygtig bosætning og landsbyliv’, samt ’Stærke knudepunkter’.

Under hvert indsatsområde udfoldes en række initiativer og tiltag, der lokalt ønskes realiseret, og hvor der samtidig er identificeret et udviklingspotentiale. Tiltagene er forskellige i størrelse og omfang, men fælles for dem er, at de kan bidrage til at realisere visionen om, at Fynslundområdet skal være fremtidens bæredygtige landsbysamfund.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje