Beskyt dig selv og andre

Her orienterer vi om tiltag og konsekvenser i Kolding Kommune. Siden opdateres løbende ...

Frivillig isolation til coronasmittede

Som COVID-19 smittet kan du få stillet en isolationsbolig til rådighed. Kriterierne for, om du kan få en bolig, er følgende:

 1. Du skal være konstateret smittet med COVID-19 og have haft kontakt til din læge.
 2. Du skal kunne opholde dig alene og klare dig selv under din sygdom
 3. Dit behov skyldes, at du deler hustand med:
  • Mange personer på et lille areal og/eller uden optimal rumadskillelse,
  • Én eller flere, som har vanskeligt ved at samarbejde med den smittede om at følge myndighedernes anbefalinger om isolation i hjemmet, f.eks. på grund af sociale problemer eller kognitiv funktionsnedsættelse, eller én eller flere personer i øget risiko for at udvikle et alvorligt sygdomsforløb ved covid-19
  • Personer i øget risiko, som det er vanskeligt at sikre hensigtsmæssig isolation fra.
 4. Du skal have afsøgt andre muligheder for at du kan være isoleret fra de øvrige personer i din hustand.

Kan du svare ja til ovenstående, så ring på tlf. 3057 7128 ml. kl. 9 og 14 alle ugens dage.

Se i øvrigt Sundhedsstyrelsens pjece om information om frivilligt isolationsophold uden for hjemmet.

 

Socialområdet

Socialområdet kører tæt på normal drift alle steder igen og der er ikke længere restriktioner på besøg. Dog er der udarbejdet forholdsregler for at forebygge smittekæder og skabe tryghed for borgere og medarbejdere.

Det betyder at

 • Borgere som føler sig syge, med hoste, feber, hovedpine eller snue, skal ikke fremmøde. Borgeren orienteres om dette inden møde/aftale. Der må ikke medbringes legetøj hjemmefra.
 • Borgere, der er særligt udsatte pga. kronisk sygdom eller nedsat immunforsvar, skal så vidt muligt ikke møde op – men i stedet kontakte stedet pr. telefon.
 • Borgerne skal komme tæt på den tid de har fået. Lav aftalen om hvordan I mødes forud for samtalen.
 • Borgerne skal indlede deres besøg med at vaske hænder ved de installerede mobile håndvaske.
 • Der gives ikke hånd, high-fives eller andet.
 • Der holdes 1-2 meters afstand til hinanden. (forsigtighedsprincippet)

Skoler, SFO og dagtilbud

Undervisningen foregår som udgangspunkt fra ca. kl 8 til ca. kl 13. 30 svarende til ca. 30 lektioner for alle børn. Der er forskelle fra skole til skoler f.eks. i forhold til timetal og forskudte mødetider. Mødetider tilpasses bustiderne. Undervisningen sker forsat efter principperne om nødundervisning.

 

SFO åbner på almindelig vis. For daginstitutioner gælder fortsat de skærpede hygiejnekrav. Børnene må ikke blandes på tværs af de stuer, hvor de går. I dagplejen må de forskellige børnegrupper ikke blandes. Det betyder, at børnene ikke kommer i legestue.

Specialskolerne kører med nødberedskab til de elever, hvor der er behov.

 

Børn skal blive hjemme i 14 dage efter visse udlandsrejser

Har dit barn været i lande, hvor Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser, skal du holde dit barn hjemme fra skole eller institution i 14 dage for ikke at udgøre en smitterisiko for de andre børn eller medarbejdere.

Man behøver dog ikke at blive hjemme i 14 dage, hvis man har rejst til områder, som Udenrigsministeriet ikke fraråder rejser til, og i øvrigt overholder Udenrigsministeriets særlige rejseråd til en tid med COVID-19. Du kan læse mere om både de danske indrejserestriktioner og Udenrigsministeriets rejsevejledninger (politi.dk).

Vær opmærksom på, at hjemmeopholdet vil blive registreret som fravær i skolen, med mindre man har helt særlige grunde til at rejse.

Læs mere om rejser ud og ind af Danmark

Se mere hos Undervisningsministeriet 

Buskørsel

Bybus- og lokalrutekørslen køres som normalt, men Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du bruger et mundbind, hvis du skal med bus eller tog på tidspunkter, hvor det kan være svært at holde afstand til andre passagerer (f.eks. myldretid). Vær opmærksom på, at denne anbefaling kan være relevant for dig, hvis du benytter dig af tog eller bus for at komme til/fra skole, uddannelse eller arbejde - læs Sundhedsstyrelsens anbefaling

Det er ikke muligt at købe billet med kontanter i busserne. Kontant betaling af en Flextur er ej heller muligt. Her skal rejsen bestilles og betales via selvbetjening, eller der kan fås hjælp til kreditkortbetaling telefonisk. 

Fra mandag d. 10. august bliver det igen muligt at betale med kontanter i busserne, men Sydtrafik anbefaler, at man fortsat bruger rejsekort eller Sydtrafik app til at købe sin billet. Hold dig orienteret på Sydtrafiks hjemmeside www.sydtrafik.dk.

Jobcenter

Da beskæftigelsesindsatsen ikke længere er suspenderet er jobcentret åbent for fysisk fremmøde. Det betyder, at du som ledig igen vil blive indkaldt til møder i Jobcentret. Derudover er der også mulighed for, at du som ledig kan komme ind på jobcentret og få hjælp til jobsøgning, spørgsmål og ansøgning om ydelser m.m.

Ledighed og forsørgelse

Hvis du er blevet ledig, så er der hjælp at finde her.

Du skal som opsagt melde dig ledig.

Er du berettiget til dagpenge skal du melde dig ledig på jobnet.dk og kontakte din A-kasse.

Er du ikke berettiget til dagpenge, skal du søge om kontanthjælp.

Når vi har din ansøgning, vil du blive kontaktet telefonisk af en medarbejder der sammen med dig vil sørge for at al dokumentation er på plads. Denne medarbejder vil herefter behandle din ansøgning hurtigst samt svare på eventuelle spørgsmål.

Er du forhindret i at søge digitalt eller har du ikke NemID, kan du kontakte os på 79 79 86 86.

Enkeltydelse

Har du ingen fast indtægt, skal du først søge om uddannelseshjælp eller kontanthjælp inden du søger om enkeltydelse.

Du kan søge om enkeltydelse når alle andre muligheder er prøvet. Det betyder at du skal have forsøgt at låne pengene andetsteds inden du søger om enkeltydelse.

Har du derfor mulighed for at optage et SU-lån, banklån eller lån i den nærmeste familie, skal dette forsøges først.

 

Se mere om Jobcentret og ledighed

Virksomheder

Hvis du som virksomhed har brug for råd og vejledning, kan du kontakte Jobcentret i Kolding på tlf. 79 79 74 00 eller via Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Se mere om Hjælp til virksomheder

om

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey