Børnekulturelt Netværk i Kolding har igangsat projekt "Brug af bøger i børnehaven".

Børnekulturelt Netværk i Kolding igangsatte projekt "Brug af bøger i børnehaven" på baggrund af Anne Petersens nedslående forskningsresultater om børnehavers brug af billedbogen ("Den tilsidesattebog", Klim 2007).

Efter inspiration fra projekt "Den levende bog" (Center for Børnelitteratur, 2008) havde netværket ambitioner om at sætte billedbogen på dagsordenen i Koldings børnehaver.

Lille pakke

Alle kommunens børnehaver, børnebibliotekarer, sprogfolk m.fl. fik tilbud om at deltage i den lille pakke, som bestod af et oplæg af Lotte Salling om dialogisk læsning samt erfaringsudveksling i grupper om udvælgelse af bøger, om gode læsesteder og –rutiner og om aktiv inddragelse af børnene.

Den store pakke

Ti børnehaver fik tilbud om at deltage i den store pakke. Formålet var at afprøve en litteraturpædagogisk metode i praksis og at udfordre pædagogernes traditionelle bogvalg for at løfte boglæsningen fra pause-aktivitet til en pædagogisk aktivitet med bevidst formål og metode.

pdfLæs projektbeskrivelsen