Tinghøj
Et værelse fra Børneafdelingen.

Børneafdelingen er fysisk placeret på Tinghøj, Tingvejen 6, Kolding i en ældre gul bygning. Vi er godkendt til at have 8 børn i alderen 2-18 år (SEL § 66,1).

Oftest er det dog sådan at hvis barnet er 15 år eller ældre flytter de ind i ungeafdelingen, som også er beskrevet via link.

Man kan bo kortere eller længere tid hos os, alt efter hvad der er brug for omkring det enkelte barn / familie. Vi ønsker et godt og tæt samarbejde med familien, mens barnet bor hos os.

En gang i ugen samles vi til et børnemøde, hvor det er muligt at snakke om hvad man måtte have på hjerte til de voksne eller de andre børn. Det er frivilligt om man vil deltage, men vi opfordrer gerne til det.

Rytmen i børnenes hverdag forsøger vi at tilrette, så det ligner rytmen i et gængs hjem i Danmark. Vi lægger vægt på en god start på dagen med kontinuitet og ro.

Om morgenen bliver børnene vækket, med mindre de selv klarer det med vækkeur. De spiser morgenmad og gør sig klar til børnehave/skole. De mindste børn køres i børnehave og skole.

De børn der kan, cykler i skole eller tager selv bybussen.

Fra kl. 14.00 begynder børnene at få fri fra skole. Børnene hentes eller kommer selv hjem fra skole. De mindste børn hentes i børnehaven. Der serveres altid lidt eftermiddags snack for børnene når de kommer hjem. De er velkommen til selv at hjælpe med at lave det.

Eftermiddagen forløber ellers individuelt for de forskellige børn. Nogle børn går til fritidsaktiviteter, og hvis der er brug for det hjælper vi naturligvis med at komme frem og tilbage. Der kan være besøg af familie, eller der skal laves lektier. Der er også mulighed for at lege hos kammerater eller have kammerater på besøg.

Børnene kommer som udgangspunktet altid hjem efter skole, og er der legeaftaler eller andet aftales det med de voksne så vi ved hvor børnene er.

Der spises til aften, og skolebørnene har også herefter mulighed for at få hjælp til lektielæsning. Der bliver badet, hygget og puttet.

Der er altid mulighed for lidt frugt og drikkelse inden sengetid, og det er individuelt fra barn til barn hvad tid der er aftalt sengetid.

De voksne der er omkring børnene er uddannede pædagoger. Hvert barn har en eller to primære kontaktpædagoger. De hjælper barnet med at være tovholder på de forskellige aftaler, og de prioriterer kontinuerligt at have alene tid med barnet, ud fra hvad barnet ønsker. Vi har også en kostansvarlig ansat, som står for at sikre at børnene får en god og næringsrig kost. Hun tilbereder maden i afdelingen, og lærer også børnene godt at kende. Børnene har medindflydelse på madplanen, og bliver spurgt om der er ønsker til madplanen for den kommende uge.

En af pædagogerne som er på arbejde om aftenen, bliver og sover i afdelingen, og er der næste morgen når børnene vågner.

Vi har ofte 1-2 pædagogstuderende i afdelingen, og hvis der er sygdom eller uddannelse anvender vi også vikarer. Det er et fast vikarteam vi har tilknyttet, så børnene også lærer dem at kende.

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey