Stifinder giver midlertidig støtte i op til 26 uger til voksne mennesker, som på grund af et udviklingshandicap, erhvervet hjerneskade eller en diagnose indenfor ASF og ADHD-spektret får brug for hjælp i hverdagen. Støtten kan være samtaler, vejledning eller pædagogisk hjælp i forhold til bolig, arbejde, uddannelse, struktur i hverdagen, netværk, fritid og lignende.

Støtte tager udgangspunkt i borgerens aktuelle situation og kan f.eks. være:

Forståelse og erkendelse af ny diagnose indenfor ASF og ADHD-spektret

Redskaber til at skabe struktur i hverdagen

Energi forvaltning

Støtte til opfølgning og fastholdelse i arbejde og uddannelse

Gruppeforløb i forhold til mestring af egen hverdag

Gruppeforløb - lær at tackle din angst

Etablere kontakt med kommunes væresteder samt til relevant foreningstiv

Etablere kontakt til kommunens Borger til Borger-tilbud

Hjælp til ansøgninger, økonomi og overblik

Hjælp til at finde bolig og flytte hjemmefra

Kort intensiv pædagogisk hjælp i hjemme med henblik på at blive selvhjulpen

De ansatte er uddannede pædagoger, socialrådgivere samt en pædagogisk psykologisk medarbejder. Støtten kan foregå på Låsbyhøj, på Vækststedet/Kulturhuset, i borgernes bolig eller hvor borgeren ønsker det.

Kontakt til Stifinder sker via Handicaprådgivningen eller Psykiatrirådgivningen på telefon 7979 7979.

Rådgiver henviser og skaber kontakt til Stifinders medarbejdere. Støtten kan gå i gang inden for en uge.

Stifinder holder desuden Åben Vejledning for borgere tre gange om ugen på to af byens væresteder. Det foregår på henholdsvis Kulturhuset og Vækststedet. Det kræver ingen henvisning.

pdfÅben Vejledning

Stifinder holder til på Låsbyhøj, Nørregade 1, 3. sal, Kolding.

Kontaktperson: Centerleder Marianne Ries Unna, telefon 2464 3039 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .