Skip til hoved indholdet

Toppen

Aflastningsstedet Toppen.

Toppen er fysisk placeret på Reinholdtbakke 27B, 6640 Lunderskov.

Det er etableret i 2011 og er Kolding Kommunes aflastningstilbud til børn og unge med forskellige handicaps, i alderen 4 - 18 år.

Der er lagt vægt på, at de fysiske rammer på Toppen skal virke hjemlige samt være lyse og rummelige.

Der er 6 værelser med eget toilet & bad. 2 værelser er indrettet med 2 senge, så der er mulighed for at søskende kan dele værelse.

Værelserne er fordelt med 3 i hver ende af huset og husets hjerte rummer køkken og stor lys stue, med store udfoldelsesmuligheder og en smuk udsigt.

Udendørsarealer, samt faciliteter i nærheden indbyder til hygge og leg.

Børnene har betydeligt og varigt nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Toppen er ikke fysisk handicapvenligt.

Det er kommunens afdeling for børnehandicap der bevilliger aflastning. En bevilling indeholder et fastsat antal døgn pr. år, hvor der kan benyttes aflastning.

Planlægning af aflastningen sker i samarbejde med personalet på Toppen.

Aflastning kan fås på hverdage, i weekender og i ferier.

Vi lægger stor vægt på at Toppen er et tilbud med varme, hygge og leg.

Vi vil gerne betragtes som et fritidstilbud hvor børnene kan lide at være, og hvor forældrene er trygge ved at deres børn kommer. Sammen med forældrene udarbejder vi altid en ”barnets mappe” hvor vi skriver hvad der er vigtigt for barnet og for forældrene. Forældrene er altid velkomne til at kontakte os, hvis der er ting de ønsker drøftet. Vi kan også altid mødes efter behov.

Aktiviteter på Toppen planlægges altid i forhold til den gruppe børn og unge, der er i huset den givne dag. Desuden tages der hensyn til, om det er hverdags- eller weekendaflastning.

I hverdagene tilbydes der oftest aktiviteter i og omkring Toppen, såvel indendørs som udendørs. Det kan være musik, spil, pc, motoriske lege, historielæsning, boldspil, leg og fællesskab i haven.

Endvidere vil børnene blive inddraget i hverdagsopgaver som madlavning, borddækning, oprydning m.m.

I weekender arrangeres også aktiviteter ud af huset. Det kan være ture i Zoo, bowling, Legoland, besøg på brandstationen og meget mere.

De voksne på Toppen er pædagogisk uddannede. Derudover er der ansat en husassistent, til at hjælpe med praktiske opgaver.

Toppen er en del af Organisationen Tinghøj, og administrationsfunktionerne varetages herfra.

På Toppen er der personale til at tage imod børnene efter endt skole eller børnehave, og der er vågen nattevagt.

Vi har ofte en pædagogstuderende i afdelingen, og hvis der er sygdom eller uddannelse anvender vi også vikarer. Det er et fast vikarteam vi har tilknyttet, så de børnene/ de unge også lærer dem at kende.