Vi anbefaler, at du køber dig en pumpe, som viser dæktryk.

Vedligeholdelse af hjælpemidler

Som borger har du pligt til at holde dit lånte hjælpemiddel i funktionsduelig stand. Det vil sige, at du betaler udgifterne til drift, rengøring og vedligeholdelse.


Manuelle og elektriske kørestole/køretøj

Du kan ikke få hjælp til at vedligeholde din kørestol. Du skal fx selv sørge for at rengøre og pumpe. Ved punktering skal du selv betale for lapning eller for at få skiftet slangen.

Du skal selv sørge for at udskifte dæk og slanger, når de er slidte.

Slider du mere end ét sæt dæk og slanger om året, kan du søge om at få skiftet de næste sæt ved Hjælpemiddelafdelingen. Du skal gemme kvittering for første udskiftning som dokumentation ved ansøgningen.

Du skal kun betale for ét sæt dæk og slanger om året, uanset hvor mange kørestole, du har.

Hvis forhjulet på kørestolen er én enhed (det kan ikke skilles af), skal du ikke selv betale for at få udskiftet disse hjul.

Vi anbefaler, at du køber dig en pumpe, som viser dæktryk og som kan bruges til forskellige ventiler. Dæktryk på almindelige kørestole skal ligge på 7-10 bar og på el-kørestole 2-4 bar. Dæktrykket står ofte beskrevet på dækket. Hvis du kører på flade dæk, ødelægges de, og dækkene kan risikere at sprænge, når de pumpes op igen.

Kørestolen er desuden tung at køre, når dækkene er flade.


Tryksårsforebyggende hjælpemidler

Hvis et tryksårsforebyggende hjælpemiddel går i stykker uden for åbningstid, kan du kontakte hjemmesygeplejen, som har mulighed for at hente et erstatningsprodukt fra et af kommunens akutdepoter.


Reparation og vedligeholdelse af boligindretning

Du skal selv afholde udgifter til reparation og vedligeholdelse af boligindretningen med mindre andet fremgår af bevillingen. I særlige tilfælde kan der søges om hjælp til dette som en nødvendig merudgift.


Reparation af hjælpemidler

pdfReparation af hjælpemidler - vejledning til borgere og samarbejdspartnere187.1 KB


I de tilfælde hvor du har brug for reparation af nødkald eller e-lås, skal du henvende dig til Senior- og Sundhedsrådgivningen mellem klokken 8:30 og 13:00 på telefon 79 79 84 50 eller på e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .  


Ønsker du at ansøge om reparation af øvrige hjælpemidler, skal du henvende dig til Hjælpemiddelafdelingen mellem klokken 8:30 og 13:00.

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey