Skip til hoved indholdet
Kolding Syd Genbrugsplads (Gejlhavegård) er lukket pga. asfaltarbejde - fra 25. september til 2. oktober kl. 6.00. Klik for info om øvrige genbrugspladser!

Sæt pris på fritids- og idrætsområdet - frist den 15. november

Modtagere af Ungdomslederpriser 2019

I Kolding er vi utrolig glade for den store frivillige indsats, der laves rundt om i det folkeoplysende foreningsliv. Frivilligheden skal fejres og det gøres bl. a. ved uddeling af hele 6 priser på Fritids- og Idrætsområdet samt op til 10 ungdomslederpriser. Du kan være med til at bestemme, hvem der skal have priserne ved at indstille dine favoritter. Priserne uddeles i forbindelse med et prisshow for fritids og idrætsområdet den 7. marts 2022 på Kolding Teater.

Foreningslivet ville slet ikke fungere, hvis det ikke var for de frivillige, som løser en lang række opgaver. Men hvem er det, der har løftet den frivillige opgave ud over det sædvanlige? Hvem er det, der på en bemærkelsesværdig, nytænkende eller inspirerende måde har taget et særligt initiativ eller ydet en særlig indsats inden for den frivillige verden? Personen kan være alt lige fra træner, stævnearrangør, materialemand, kampfordeler, lejrchef, sceneansvarlig, bestyrelsesmedlem eller hvad der nu findes af forskellige ildsjæle i foreningslivet. Det er nu, du har mulighed for at beskrive den indsats, de gør og dermed måske give dem et ekstra skulderklap for det arbejde, de lægger i foreningen. Årets leder skal være frivillig i en forening godkendt under Folkeoplysningsloven.

Fritidsrådet indstiller til Fritids- og Idrætsudvalget, der beslutter, hvem der skal have prisen.

Formålet med prisen er at påskønne og vise anerkendelse af de gode initiativer blandt det frivillige folkeoplysende foreningsliv i Kolding Kommune. Prisen gives til et projekt, en aktivitet eller et initiativ, der er med til at udvikle de folkeoplysende foreninger i Kolding. Det kan f. eks. være et samarbejde mellem foreningen og nye målgrupper, udvikling af nye aktiviteter eller måske en helt ny måde at organisere det frivillige arbejde på. Alle kan indstille forslag til Årets publikumspris. Fritids- og Idrætsudvalget udvælger 3 initiativer blandt de indkomne forslag, som herefter lægges ud til sms-afstemning. Det initiativ med flest stemmer modtager Årets publikumspris.

Kender du en folkeoplysende forening, der har taget et bemærkelsesværdigt skridt, der gør, at de skiller sig positivt ud og fortjener udnævnelsen til Årets forening? Så lad os vide det. Skriv hvorfor det lige netop er den forening, der fortjener tiltlen som Årets forening og 10.000 kr.

Talentrådet for idræt har indstiftet prisen Årets talent, der ydes til et særligt talent mellem 15 og 23 år, der har udmærket sig. Prisen gives til en udøver, der har fremvist potentiale til at begå sig i senioreliten i fremtiden. Alle har mulighed for at indstille kandidater.

Hvem der skal modtage prisen besluttes af en jury nedsat af Talentrådet for idræt.

Prisen til Årets talentudvikler gives til en person, der har gjort en særlig indsats for at gøre det muligt at udvikle talenter. Det kan være en leder eller træner, der har skabt rammerne for, at talenter kan udvikles til eliteidrætsudøvere. Alle har mulighed for at indstille kandidater.

Prisen som Årets Idrætsnavn gives til en idrætsudøver, der gennem sine præstationer har gjort sig ekstraordinært bemærket på nationalt og/eller internationalt niveau.

Har I en ung træner eller leder under 25 år, der fortjener et ekstra skulderklap, så er det nu han/hun skal indstilles!

Fritidsrådet i Kolding Kommune har vedtaget, at foreningerne under Folkeoplysningsloven kan indstille unge under 25 år til en Ungdomslederpris.

Der er følgende kriterier for en Ungdomslederpris:

• ungdomslederprisen tildeles en gang årligt unge frivillige ledere og trænere under 25 år, der i minimum 2 år har udført et stort frivilligt arbejde i en forening under Folkeoplysningsloven,
  • indstillingen skal begrundes med en fyldestgørende beskrivelse af omfanget af den frivillige indsats,
  • hvis en forening indstiller flere unge, skal indstillingerne prioriteres,
  • Fritidsrådet udpeger op til 10 unge til Ungdomslederprisen,
  • sammen med Ungdomslederprisen tildeles en erindringsgave.

Send dit bud på, hvem der skal have en pris

Har du en favorit til en eller flere af priserne, så kan du være med til at bestemme, hvem der skal have dem. Send din indstilling med begrundelse til Fritid og Idræt (fritididraet@kolding.dk) senest den 15. november 2021. Vedhæft gerne et billede, der kan anvendes i pressesammenhæng.

Årets forening

modtager et "ekstra ordinært foreningstilskud" på 10.000 kr. og et diplom

Årets publikumspris

modtager "ekstra ordinært foreningstilskud" på 7.500 kr. og et diplom