Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Kultur, fritid, frivillighed Fritid og idræt Kolding Talent Kolding Talent Akademierne Om Kolding Talent Akademierne

Om Kolding Talent Akademierne

Kolding Talents tilbud til sportstalenter på ungdomsuddannelserne er en del Kolding Talent Akademierne, og henvender sig til dig som brænder for din sport og gerne vil forfølge dine sportslige drømme. Tilbuddet indeholder attraktive muligheder inden for sport, uddannelse og bolig. Som udøver i Kolding Talent får du en samlet pakke, der giver dig mulighed for sportslig udvikling og dygtiggørelse.

For at blive tilknyttet Kolding Talent og være en del af Akademierne skal du godkendes af en af Kolding Talents samarbejdsklubber eller alternativt have en Team Danmark godkendelse gennem dit forbund. Tilbuddet vil foregå i dialog mellem ungdomsuddannelse, Kolding Talent og samarbejdsklubberne.

Kolding Talent Akademierne består i dag af 4 akademier, som repræsenterer de mange idrætsspecifikke grene, og fungerer i tæt tilknytning til de forskellige miljøer. Alle akademierne tager et differentieret afsæt i det etablerede miljø og klubsetup. Der vil derfor være forskel på, hvad akademierne tilbyder og derfor kan der være forskel på prisen.

Håndbold Akademiet drives af KIF Håndbold og skaber sammenhæng mellem din holdtræning, din individuelle træning og din fysiske træning, dette med afsæt i nogle super gode træningsfaciliteter i Sydbank Arena og på uddannelsesstederne, Munkensdam og IBC.

På drengesiden går trænere og ressourcepersoner fra KIF Håndbold igen både i Akademi og klub. På den måde skabes der sammenhæng i din træning og din udvikling. Herudover er LIGA-assistenttræneren en gennemgående person i Håndbold Akademiets ledelse, morgentræning og klubtræning og dermed bindeleddet mellem talent- og elitemiljø.

På pigesiden, hvor spillerne ofte stammer fra andre klubber, sikres den røde tråd gennem kontaktpersoner fra klub og Håndbold Akademiet, som gennem god kommunikation og tilrettelæggelse, optimerer dine udviklingsmuligheder. 

Såvel Pigefodbold Akademiet som Drengefodbold Akademiet drives fremadrettet af Kolding IF Fodbold. I et tæt samspil er der derfor rigtig fine betingelser for at skabe sammenhæng mellem klubtræning, morgen- formiddagstræning og fokus på den fysiske træning. 

De mange ressourcepersoner og det stærke sportslige setup sikrer, at fokus på den individuelle udvikling i samspil med styrkelsen af et stærkt talentmiljø er højt vægtet. Begge akademier er på hver sin måde, og på en række parametre garant for, at rammerne og tilgangen til talentudviklingen fra tid til anden går nye og forbedrede veje.

Sports Akademiet er for alle de andre etablerede idrætsgrene og miljøer som Kolding Talent samarbejder med. Derudover rummer Sports Akademiet udøvere fra mange af de mere individuelt prægede idrætsgrene. Træningsfællesskab og vidensdeling med de andre udøvere kan være inspirerende og til gavn for alle parter. Det er her du investerer i dit talent. Udøvere der ikke tilbydes idrætsspecifik morgentræning men har en forbunds- og Team Danmark godkendelse bliver en del af vores Sports Akademi. De har på lige fod med de andre udøvere adgang til fysisk morgentræning, og de øvrige ressourcepersoner.

Det sportslige tilbud

Bliv en del af Kolding Talent Akademierne og få adgang til et stærkt trænings setup og kvalificerede supportfunktioner.

Som Akademielev får du altså mulighed for tilpasse en øget træningsmængede til din hverdag, og fortsat investere i dit talent. Din pakke bliver sammensat afhængig af hvilket af Kolding Talent Akademierne du er en del af. Uanset idrætsgren og akademi vil du i en eller anden form have adgang til følgende:

  • Idrætsspecifik morgen- eller formiddagstræning 1-2 gange ugentligt (hvis det tilbydes i det enkelte miljø)
  • Superviseret fysisk træning 1-3 gange ugentligt umiddelbart før eller efter skoletid
  • Fysioterapeutisk behandlingsmulighed
  • Support til koordinering af samspil og dialog mellem uddannelsessted og dit idrætsmiljø
  • Adgang til Lifeskills kurser med sportspsykologisk konsulent og vejledning af kostvejleder (Den individuelle sportspsykologisk samtale og den individuel kostvejledning sker ved behov)

Den superviserede fysiske træning varetages af Kolding Talents fysiske trænere og er som udgangspunkt placeret på uddannelsesinstitutionerne Munkensdam og IBC. Som elev på Kolding Gymnasium (KG) vil der dog være mulighed for at indgå individuel aftale om at kunne benytte styrketræningsfaciliteter på KG.

For enkelte af akademierne vil der endvidere være mulighed for adgang til følgende:

  • Fysioterapeutisk screening ved opstart
  • Fysiske testdage 2-3 gange årligt 

Mandag:

06.30-7.30 Fysisk træning IBC og Munkensdam

Tirsdag:

07.45-9.15 Idrætsspecifik træning

10.00-11.15 Idrætsspecifik træning i nogle miljøer

Onsdag:

06.30-7.30 Fysisk træning IBC og Munkensdam

15.15-16.15 Fysisk træning IBC

Torsdag:

07.45-9.15 Idrætsspecifik træning

10.00-11.15 Idrætsspecifik træning i nogle miljøer

Der udbydes idrætsspecifik træning i håndbold, fodbold, badminton, karate, bowling, svømning og tennis.

Kontakt

Kolding Talent
Teamkoordinator: Bjarne Henriksen
Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje