Skip til hoved indholdet
Corona: Tiltag og konsekvenser Siden opdateres løbende...

Sport og uddannelse

Kolding Talent samarbejder med byens uddannelsesinstitutioner om, at skabe gode muligheder for at kombinere sportslige ambitioner med en sideløbende uddannelse.

Kolding Talent tilbyder således attraktive muligheder på både folkeskole- og ungdomsuddannelsesniveau, ligesom der i regionen findes muligheder for at kombinere sport og uddannelse på de videregående uddannelser.

Som elev i Brændkjærskolens sportsklasser i 7.-10. klasse får du en struktureret hverdag, hvor Kolding Talent, skolen, lærere og dine trænere arbejder sammen om at støtte din sportslige udvikling.

Som en del af ordningen får du:

 • Idrætsspecifik morgentræning to gange i ugen
 • Fysioterapi
 • Undervisning i sportspsykologi og ernæring

Til udøvere fra andre idrætsgrene udbydes fysisk træning i stedet for idrætsspecifik morgentræning. 

Et skoleskifte til sportsklasserne er omfattet af det frie skolevalg med den begrænsning, at der foreligger en godkendelse fra skolelederen. Skolelederen kan jf. folkeskolelovens §45 stk. 2 træffe alle konkrete afgørelser vedrørende skolens elever, herunder også indplacering i forskellige klasser.

Vigtige datoer

 • Informationsmøde er torsdag d. 7. januar 2021 kl. 19.30 på Brændkjærskolen - Indgang A via skolegården. Alternativt livestreaming. Der vil være mulighed for rundvisning af skolelederen kl. 19.00
 • Ansøgningsfrist for skoleåret 2021/2022 er torsdag d. 21. januar 2021
 • Prøvetræning afholdes i uge 4 og 5
 • Der afholdes personlige samtaler i uge 5 og 8 i 2021.
 • Du vil få besked, om du er optaget onsdag d. 3. marts 2021 kl. 12.00-13.00.

Vejledning til skoleudtalelse

Følgende informationer vil være relevante i skolens udtalelse:

 • Elevens arbejdsindsats i skolen
 • Om eleven vil være i stand til at strukturere sin skolegang i en hverdag, hvor elevens idræt fylde mere
 • Elevens evne til at arbejde selvstændigt og i gruppe
 • Om der er indlæringsmæssige vanskeligheder der skal tages højde for i form af støtte under fremtidigt skoleforløb (dette er ikke en hindring for optagelse)

Udtalelens er et anliggende mellem skole og elev. Eleven bør informeres om, at han/hun ikke er forpligtet til at videregive udtalelsen, men at det selvfølgelig kun til gavn for den enkelte

 

Læs mere om Kolding Talents sportsklasser i vores folder TRYK HER

Følgende informationer vil være relevante i trænerens/forbundets udtalelse:

 • Ansøgerens niveau inden for sin idræt
  • Holdet, som ansøgeren deltager på nu
  • Om ansøgeren har deltaget på et udtaget hold f.eks. ungdomslandshold eller anden form for  talenthold og evt. tidspunkt for deltagelsen
 • Ansøgerens potentiale for at udvikle sit talent
 • Ansøgerens træningsindsats
  • F.eks. fremmøde til træning og indstilling til sin idræt

 

Udtalelsen skal vedhæftes elevens ansøgning elektronisk og den kan evt. udskrives til pdf., så den kan vedhæftes ansøgningen. Alternativt er det ansøgerens eget ansvar at scanne håndskrevne udtalelser ind.

Alle oplysninger vil blive behandlet fortroligt af ansøgningsudvalget, der består af skolekoordinatoren på Brændkjærskolen, Thomas Bastius Kristensen og Teamkoordinator for Kolding Talent Bjarne Foged Henriksen, samt evt. en repræsentant fra samarbejdsklubberne.

Yderligere information kan fås ved Bjarne Foged Henriksen på tlf. 79 79 75 19 eller mail: bjhe@kolding.dk

Kolding Talent samarbejder med HANSENBERG, IBC Kolding, Kolding Gymnasium og Munkensdam Gymnasium om, at skabe en hverdag hvor skole og sport går hånd i hånd.

På STX-uddannelsen på Munkensdam Gymnasium og HHX-uddannelsen på IBC oprettes der specifikke sportsklasser.

Som Kolding Elite Atlet (KEA), som er Kolding Talents tilbud på ungdomsuddannelserne tilbydes du:

 • Idrætsspecifik morgentræning
 • Fysisk træning og tests
 • Fysioterapi
 • Vejledning i kost og sportspsykologi

Udøvere i pigefodbold, håndbold og basistræningselever tilbydes en reduceret pakke. I drengefodbold tilbydes den sportslige pakke gennem klubben.

Der er løbende optag, men for at få fuldt udbytte af Kolding Elite Atlet-pakken skal du søge senest den 10. februar 2021. 

Hvis du søger ind på en ungdomsuddannelse i Kolding med start sommeren 2021 skal vi have din ansøgning senest 10. februar for at være sikker på, at der er plads på uddannelsen.

Ansøgning til uddannelser skal ske direkte på www.optagelse.dk senest 1. marts.

Din ansøgning bliver behandlet i samarbejde med den sportslige ansvarlige i vores samarbejdsklub, hvorefter du hurtigst muligt vil få svar.

Læs mere i vores folder TRYK HER

Flere videregående uddannelser tilbyder i dag rådgivning og mulighed for, at eliteidrætsudøvere kan tage en uddannelse sideløbende med deres sportskarriere.

I vores region tilbyder Syddansk Universitet og University College Syddanmark fleksible uddannelsesforløb for eliteidrætsudøvere og trænere.

Læs mere på:

https://www.sdu.dk/da/uddannelse/syddansk+elite

https://www.ucl.dk/uddannelser/ucl-elitesport

 

Brændkjærskolens sportsklasser

For at blive optaget i Kolding Talents sportsklasser på Brændkjærskolen skal du dyrke din sport på et højt niveau, være motiveret til at prioritere både sport og skole samt være villig til at søge sportslige udvikling. Ansøgningsudvalget består af skolekoordinator Thomas Bastius, elitekoordinator Bjarne Foged Henriksen samt en repræsentant fra samarbejdsklubberne

Kolding Elite Atlet på ungdomsuddannelserne

For at blive Kolding Elite Atlet skal du godkendes af en af Kolding Talents samarbejdsklubber eller alternativt have en Team Danmark-godkendelse