Skip til hoved indholdet

Frederik blev årets talentudvikler i Kolding

Oprettet 22. april 2021
Frederik Lund modtog prisen som årets talentudvikler
Frederik Lund modtog prisen som årets talentudvikler

Koldings drengefodbold er tilbage på ungdomssiden, hvor de hører hjemme. Ambitionerne rækker endnu længere i samarbejdet, hvor fodboldsamarbejdet i Kolding (FSK) og KIF fodbold hele tiden flytter mulighederne for at dygtiggøre sig i Kolding. I det arbejde har Frederik Lund været helt central først som sportslig koordinator og siden som talentchef. Det bliver nu belønnet af Kolding Talent med titlen som årets talentudvikler 2020.

Gennem mange år har fodbolddrenge med ambitioner skullet pendle ud af Kolding i en alt for tidlig alder. Efter flere mislykkede forsøg på at skabe et talentmiljø i Kolding, kom det endelige gennembrud i 2016. Her startede FSK den første talentcentertræning op efter flere års tovtrækning klubberne imellem. Den gang havde en gruppe i FSK med deltagelse af kommunens klubber peget på KIF Fodbold som udførende for talentudviklingen i Kolding.

Frederik Lund var med på rejsen fra starten og efter Anders Jensen blev seniortræner overtog Frederik styrepinden i samarbejde med FSK. De seneste år er det kun gået en vej for talentudviklingen af drengefodboldspillere i Kolding, og kulminationen kom, da FSK fik tildelt topcenter og ikke mindst licens til at spille i U17 og U19 divisionen. Frederiks indsats har været præget af ihærdighed og vedholdenhed, hvilket ses ved at der er lagt lag på lag, gennem de seneste år. I dag har klubben et stærkt setup med 4 fuldtidstrænere til ungdommen, fysisk træner og en stor del af spillerne er tilknyttet sportsklasserne på Brændkjærskolen.

Frederik Lund er blevet teknisk chef for seniorholdet, men hjertet banker stadig for talentudviklingen, så det var en rørt Frederik Lund, der fik overrakt prisen.