Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Kultur, fritid, frivillighed Fritid og idræt Nyheder om Fritid og idræt Gallashow for fritid og idræt i Kolding – din stemme tæller

Gallashow for fritid og idræt i Kolding – din stemme tæller

Når Kolding Kommune den 20. februar klokken 19 inviterer til stort gallashow på Kolding Teater for at hylde sporten, fritids- og foreningslivet, så har publikum i salen en vigtig opgave. Det er nemlig op til publikum at beslutte, hvem der skal modtage Årets Publikumspris 2023.

Årets Publikumspris er en ud af i alt seks priser ved showet. Der er tre nominerede til hver pris. De nominerede til Slotssøbadet Årets Idrætsnavn, Easyfood Food Årets Talent samt IKON Årets Talentudvikler er offentliggjort.

Her følger de nominerede til priserne: Årets Publikumspris 2023, Årets Leder 2023 og Årets Forening 2023.

Nomineret til Årets Publikumspris 2023 er:

KIF Håndbold for at arrangere Kolding Handball Cup, der i påsken samler tusindvis af håndboldglade børn og unge

Omkring 3.500 håndboldspillere fra børne- og ungdomsrækkerne i otte forskellige lande deltog i 2023 i Kolding Handball Cup. Antallet af deltagere var ny rekord. På fire dage blev der spillet flere end 600 kampe. Stævnet har fundet sted i påsken siden 2005. For at nedbryde sprogbarriere og styrke fællesskabet ved stævnet introduceres alle spillerne til KIF Håndbolds opvarmningsdans, og den giver både varmen og får smilene frem på tværs af alder, køn og nationalitet.

Bowlingsklubben Trekanten KIF og Specialcenter Vonsild for at etablere klubbowling for unge med vidtgående fysiske og psykiske handicap

BK Trekanten KIF og Specialcenter Vonsild, der er et skoletilbud for børn og unge med vidtgående fysiske og psykiske handicaps, besluttede i starten af 2023 at give eleverne mulighed for at få et aktivt idrætsliv i bowlingklubben udenfor skoletiden. I første omgang fik 10 elever muligheden, men ret hurtigt stod det klart, at endnu flere gerne ville være med. Derfor er 20 elever nu blevet en del af klubfællesskabet, og de kommer og spiller bowling i klubben i to timer hver onsdag.

Kolding Grizzlies/Kolding KFUM Floorball for klubbens aktive og opsøgende samarbejde med skoler og SFO’er

I Kolding Grizzlies handler det selvfølgelig om at spille floorball, men det handler i høj grad også om at være en klub, hvor der er plads til alle uanset baggrund. At udvikle klubben og trække nye spillere til har derfor stort fokus. Klubben samarbejder aktivt med skoler, deltager i idrætstimer, kører forløb i SFO’er, laver skolernes floorballdag og har et pigesamarbejde på tværs af regionen.

Nomineret til Årets Leder 2023 er:

John Ellegaard, Bowlingklubben Trekanten-KIF for sit initiativ og lederskab af klubbens parasportafdeling

For blot to år siden tog John Ellegaard initiativet til at oprette en parasportsafdeling i sin klub. Afdelingen tæller i dag ikke færre end 80 medlemmer. Parasportsafdelingen tilbyder træning tre dage om ugen. John er fortsat det uundværlige omdrejningspunkt i afdelingen, og sammen med sin stab af hjælpere har han skabt et kompetent og trygt træningsmiljø til glæde for hele klubben. Ud over sit arbejde med parasport, er John også træner for det danske bowlinglandshold under Parasport Danmark.

Gurli Damgaard og Arne Lauritzen, Hejls Idrætsforening for deres store indsats og aktive engagement i foreningen

Der er næppe nogen i Hejls Idrætsforeningen, der ikke ved, hvem ægteparret Gurli og Arne er. De to har gennem en menneskealder været en meget aktiv del af idrætsforeningen. Da deres egne børn var små, var Gurli leder for et utal af børnehold. I dag leder parret sammen klubbens stærkt efterspurgte forældre/barn hold, der tæller 65 børn og voksne. Og så er Gurli og Arne også altid klar til at give andre en hjælpende hånd, hvis der mangler en træner, når der skal holdes sommerfest eller hvis der mangler en opråber til klubbens bilbanko. Arne er også aktivt medlem af klubben bestyrelse.

Jacob Hille, Kolding Boldklub for at genskabe U14 holdet og gøre det til en trup med et unikt sammenhold og et godt kammeratskab

Da Jacob kom til Kolding Boldklub i 2018 overtog han et U14 hold, der stort set var ved at gå i opløsning. Men med Jacobs evner som træner og hans tilgang til de unge spillere, er bøtten vendt. Nu er der 26 spillere på holdet, som summer af positivitet og selvtillid. Jacob vægter fællesskabet og en gensidig respekt og disciplin. Han har gennem sociale arrangementer også styrket kammeratskabet blandt spillerne. Jacob er desuden altid tilgængelig for både spillere og forældre.

Nomineret Årets Forening 2023 er:

Kolding Faldskærmsklub, der gjorde anskaffelsen af et nyt fly til et fælles udviklingsprojekt, der rykkede klubben

Kolding Faldskærmsklub fik i starten af 2023 mulighed for at købe et større og bedre fly med plads til flere faldskærmsspringere. At rejse penge og siden købe et nyt fly er en kæmpe opgave for en forening, men medlemmerne i klubben stod sammen om projektet. Alle bød ind og hjalp med, hvad de kunne. Det store engagement har styrket sammenholdet i klubben. Samtidig er antallet af medlemmer også stille og roligt begyndt at stige.

Kolding KFUM Håndbold for klubbens store arbejde med børn og unge

Kolding KFUM Håndbold gør en kæmpe indsats for børn og unge. Særligt konceptet Trille Trolle målrettet børn mellem 2 og 5 år er blev en stor succes – de mindste strømmende til, og da antallet nåede 60 børn, var klubben nødt til at lukke for tilgangen.

Klubbens motto om at favne flest og udvikle mest udleves i alle sammenhænge. Forældre inddrages aktivt i det frivillige arbejde, og det er med til hele tiden at udvikle og styrke den stærke klubånd i foreningen.

Kolding Taekwondo Klub Sil’la for at tiltrække og fastholde medlemmer i et inkluderende og mangfoldigt fællesskab

Kolding Taekwondo Klub Sil’la har både haft en flot medlemsvækst, og samtidig har klubben formået at fastholde flere medlemmer. Gennem et unikt sammenhold på tværs af køn, alder og baggrund har klubben skabt et stærkt fællesskab, hvor medlemmerne danner relationer og venskaber. Samtidig har klubben opbygget et af Danmarks største og bedste konkurrencehold – alene i 2023 vandt klubben fem ud af seks nationale stævner.

Få gratis billetter til Fritid og Idræt Award på Kolding Teater

Det er gratis at opleve det store gallashow Fritid og Idræt Award på Kolding Teater, men da der er begrænsede pladser, er det nødvendigt at bestille billetter på www.kolding.dk/award

Komiker, konferencier og koldingenser Daniel Lill vil styre løjerne og sørge for masser af underholdning og fest ved Fritid- og Idræt Award. Billetterne er gratis – og det er først til mølle. Festlighederne begynder kl. 19.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje