Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Kultur, fritid, frivillighed Fritid og idræt Nyheder om Fritid og idræt Gallashow for fritid og idræt i Kolding – mød de nominerede

Gallashow for fritid og idræt i Kolding – mød de nominerede

Vær med den 20. februar 2024, når Kolding Kommune ruller den røde løber ud for at hylde sportsfolk, fritids- og idrætsforeninger samt de mange frivillige i foreningslivet ved et imponerende gallashow på Kolding Teater.

Vær med den 20. februar 2024, når Kolding Kommune ruller den røde løber ud for at hylde sportsfolk, fritids- og idrætsforeninger samt de mange frivillige i foreningslivet ved et imponerende gallashow på Kolding Teater.

Komiker, konferencier og koldingenser Daniel Lill vil styre løjerne og sørge for masser af underholdning og fest ved Fritid og Idræt Award. Billetterne er gratis – og det er først til mølle. Festlighederne begynder kl. 19.

Allerede nu kan arrangørerne løfte sløret for de nominerede til første tre priser, nemlig Slotssøbadet Årets Idrætsnavn, Easyfood Food Årets Talent og IKON Årets Talentudvikler.

Få gratis billetter til Fritid og Idræt Award på Kolding Teater

Det er gratis at opleve det store gallashow Fritid og Idræt Award på Kolding Teater, men da der er begrænsede pladser, er det nødvendigt at bestille billetter.

Bestil biletter til Fritid og Idræt Award 2024

Nomineret til Slotssøbadets Årets Idrætsnavn i 2023 er:

Bowlerne Mik Stampe og Mathias Ankerdal fra BK Trekanten KIF for deres sølvmedalje ved VM i herre trio og for deres guldmedalje ved DM 6-mandshold

De to bowlere har desuden leveret flere flotte præstationer i året der gik. Om de to bowlere siger formanden for BK Trekanten, Jan Filbært:
Mik Stampe har stor betydning for vores klub og for bowlingsporten både på landsplan og gennem hans trænergerning i Kolding Talent. Mik har en evne til at kunne præstere individuelt, men også en evne til at kunne præstere sammen med andre og være med til at gøre andre rigtigt gode. Det gør ham til et vigtigt og meget afholdt omdrejningspunkt for vores liga herrehold.

Mathias Ankerdal er en fantastisk atlet, der forstår at overføre sin træning og viden til resultater. Ud over sølvmedaljen i VM trio vandt han i 2023 DM-double sølv, DM 6-mandsholds guld og DM single bronze. Mathias har gennem en årrække lagt energi og kræfter i at forbedre ikke bare sit spil, men også evnen til at kunne præstere i pressede situationer. Hans gode resultater er ikke gået ubemærket hen. Ud over at spille for BK Trekantens liga herrehold, så er Mathias blevet en del af verdens bedste klubhold Team Pergamon i Sverige.

Springrytter Andreas Schou for sin 5. plads ved World-cuppen 2023 (VM for springryttere)

Andreas Schou er en af Danmarks bedste springryttere, og han opnåede i 2023 en række imponerende resultater – blandt andet flere Grand Prix placeringer ved Global Champions Tour stævner. Han sikrede desuden Danmark en plads i springkonkurrencen ved sommerens OL i Paris. Hans helt store mål for 2024 er selvfølgelig at blive udtaget til OL, så han selv får muligheden for at udfylde den vigtige plads, han sikrede dansk ridesport i 2023.

Bokser Jacob Bank for at vinde WBO European mesterskabet i 2023 i supermellemvægt

Jacob Bank har siden 2020 bokset professionelt, men er stadig en del af Kolding Bokseklub, og han træner fast hos Leon Holbæk i hans boksecenter. Siden starten på sin professionelle karriere er Jacob rykket hurtigt op af rangstigen. Efter bare 11 kampe er han ubesejret og nummer 26 i verden. Og han agter at fortsætte opad – og målet er klart. Han stræber efter at blive den nye Floyd Mayweather eller Mikkel Kessler.

Nomineret til Easyfood Årets Talent i 2023 er:

Klatrer Frede Rudolf, Kolding Klatreklub for hans imponerende præstationer i klatring

Frede har i 2023 vundet et væld af medaljer. Han vandt blandt andet samlet guld i både boulder og lead i Danmarksserien. Ved DM vandt han guld i boulder og sølv i lead. 2023 blev også året, hvor det åbenlyse klatretalent debuterede ved EM. Frede er også meget dygtig til at lære fra sig som træner i sin klub.

Badmintonspiller Lærke Thomsen fra Kolding Badmintonklub for sin dedikation og store talent

Siden Lærke vandt sin første DM-medalje som U13 spiller, har hun ikke set sig tilbage. 2023 blev året, hvor hun for alvor udfoldede sit store talent ved DM. Som første års U19 spiller vandt hun alle tre rækker - damesingle, damedouble og mixdouble. Det imponerende resultat sikrede hende en billet til Ungdoms VM i USA i 2023. De sidste tre sæsoner har Lærke spillet på Kolding BKs første hold for Senior i 1. Division

Karatekæmper Daniel Bruun, Kaizen Karate Kolding for sine flotte resultater i 2023

Daniel blev i 2023 udtaget til sit første VM for seniorer. Han vandt U21 sølv ved DM og deltog som U21 kæmper ved EM, hvor han sluttede blandt de otte bedste. I Polish Open vandt han sølv i seniorrækken og sluttede blandt de fem bedste i U21. Daniel er en stærk rollemodel og en afholdt klubkammerat, og han bruger gerne tid på at træne med klubbens yngste medlemmer.

Nomineret til IKON Årets Talentudvikler 2023 er:

Bryder Jesper Kirkegaard Hansen for udviklingen af talenter i brydesporten

Jesper har de seneste 8 år med stor dedikation og professionalisme arbejdet med talentudvikling i brydesporten – både i KIF Brydning og som fast træner i forbundets udviklingstrup. Gennem sit arbejde har han skabt en stærk træningskultur og et unikt fællesskab i sin klub. Hans indsats har udviklet fire unge lokale brydere til at få plads på det danske landshold for både ungdom og juniorer. En af de fire vandt i november en bronzemedalje ved DM for seniorer i Kolding.

Kolding IFs U19 cheftræner Jonas Kamper for få spillerne til at præstere på fodboldbanen og i skolen

Jonas har været foregangsmand for et stærkt samarbejde med Kolding Talent og uddannelsesinstitutionerne i Kolding Kommune, fordi han mener, det er vigtigt, at de unge fodboldspillere både præsterer både på banen og på skolebænken. Jonas vandt sidste sæson U19 divisionen, og i denne sæson ligger holdet også i toppen af divisionen.

Bowler Mik Stampe for sin indsats som rollemodel for unge bowlere

Mik Stampe sætter en ære i at være en aktiv rollemodel for de unge talenter i sin klub, BK Trekanten KIF. Om morgenen træner han bowlerne i Kolding Talent, hvor han også selv for alvor fik muligheden for at udvikle sit talent. I sin klub er han fungerende næstformand, og han er involveret i mange af de sportslige beslutninger i klubben. Mik, der har vundet en række internationale medaljer, er også indstillet til Slotssøbadets Årets Idrætsnavn.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje