Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Kultur, fritid, frivillighed Fritid og idræt Nyheder om Fritid og idræt Gang i forældrene i foreningerne. JA TAK. Men hvordan??

Gang i forældrene i foreningerne. JA TAK. Men hvordan??

Invitation til temaaften for trænere, ledere, bestyrelsesmedlemmer og andre relevante

Tid og sted: torsdag den 11. april 2024 – KUC, Ågade 27, 6000 Kolding, kl. 19:00

Vi kender det alt for godt. Glade, forventningsfulde forældre, der følger deres barn til en idrætsaktivitet i en af vores foreninger, men som bliver overraskede over, at deres aktive engagement er både vigtigt og forventet.

Hvordan løser vi det dilemma til alles glæde og tilfredshed?

Det kan du og din forening bliver klogere på – og ikke mindst få konkrete forslag og ideer til, når Fritid og Idræt inviterer til en både informativ, men også underholdende temaaften med oplæg af foredragsholder, fodboldtræner og leder af Center for Ungdomsstudier, Søren Østergaard. CUR står bag en ny undersøgelse om forældres forventninger til deres rolle i foreningsidrætten.

Stor usikkerhed hos forældrene

Undersøgelsen, som CUR har lavet for DIF, viser, at mange forældre er usikre på, hvad der forventes af dem i foreningen. Den viser også, at de ikke præcis ved, hvordan de bedst bakker op om deres barns deltagelse i foreningsfællesskabet. Søren Østergaard fortæller om undersøgelsen, og hvordan I kan omsætte den til handling i jeres forening.

-Undersøgelsen sætter fokus på, hvordan forældre oplever mødet med foreningslivet, og det ”privilegie og den kultur blindhed” der er i dele af foreningslivet i forhold til at forstå forældre, der reelt er spejlblanke - selv om de er ejere af en Tesla. Der er også en mere praktisk del, der handler om, hvordan man støtter forældrene – herunder en stribe spørgsmål, der måske kan kvalificere snakken omkring middagsbordet, siger Søren Østergaard.

Ny værktøjskasse om forældreengagement på DIF.dk

På baggrund af undersøgelsen har DIF lanceret en forældrekampagne og lavet en værktøjskasse til foreningerne, som gør det muligt at arbejde konstruktivt med at involvere forældre til idrætsaktive børn. Bliv også klogere på indholdet i den nye værktøjskasse.

Vi glæder os rigtig meget til at se dig!


Venlig hilsen
Fritid og Idræt

Tilmelding nødvendig (vi vil så nødig løbe tør for kage)

Vi serverer selvfølgelig kaffe, te og noget sødt til ganen. Derfor vil vi gerne vide, hvor mange, der kommer.
Send fluks din tilmelding til kriso@kolding.dk

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje