Skip til hoved indholdet

Prisuddelinger på fritids- og idrætsområdet

Oprettet 23. april 2021
Gruppe af spejdere, der har modtaget prisen som Årets Forening
Hejls Trop vinder prisen som Årets Forening

Fritids- og Idrætsudvalget er i disse uger på besøg hos prismodtagerne af årets Fritids- og Idrætspriser.
I denne uge er vinderne af Årets Forening, Årets Leder og Årets Publikumspris blevet kåret.

På grund af corona-situationen har det været nødvendigt at tænke i nye baner for fejringen af årets af fritids- og idrætspriser i Kolding Kommune. Den årlige prisuddeling, som skulle have været afholdt på Kolding Teater, er i år erstattet af lokale fejringer i foreningerne.

Fritids- og Idrætsudvalget er i disse uger på rundtur i kommunen for at overække årets priser. Hos formand for Fritids- og Idrætsudvalget, Søren Rasmussen (DF), har det stor betydning i en denne genåbningstid at få sat spotlight på fritids- og idrætslivet.

- Vi har valgt at se på det som en god mulighed for at komme rundt at hilse på foreningerne og lave lokale fejringer. 2020 har været et udfordrende år for foreningerne. Af den grund er det ekstra vigtigt, at vi stopper op og takker alle de frivillige, der i hverdagen yder en kæmpe indsats i foreningslivet, siger Søren Rasmussen.

I denne uge er modtagerne af Årets Forening, Årets Leder og Årets Publikumspris blevet overrasket og hyldet med blomster, diplomer og konfetti. Udvalget har også været forbi BK Trekanten, Kolding-Bramdrup Skytteforening, KoldingQ og Kolding Sejlklub for at hædre nogle af de mange mestre fra 2020.


Spejdere kåret til Årets Forening

Årets Forening 2020 er Hejls Trop. Spejdergruppen har de sidste syv år haft en rivende udvikling. I 2020 rundede foreningen de 100 medlemmer, som var første milepæl. Der er tale om et lille lokalområde med en lille skole, derfor er det også særligt imponerende, at korpset kan fastholde så mange af de unge i så mange år. Det vakte stor glæde hos spejderne i Hejls at blive kåret til Årets Forening i Kolding Kommune.

- Vi synes faktisk, at vi har fortjent det. Der har aldrig været så mange spejdere i Hejls, og vi har heller aldrig haft gang i et så spændende projekt som ”Landsbyens uderum”. Så hvis der er et år, hvor Hejls Trop skulle nomineres er det helt klart nu, siger Hanne Friis Clausen, kasserer i Hejls Trop.

De to øvrige nominerede til prisen var MTB6000 og Kolding Volleyball Klub.

En ægte ildsjæl udnævnt til Årets Leder

Årets Leder 2020 er Per Thestrup, der er formand i KIF Tennis. Gennem de seneste år har han ført klubben i en meget positiv retning på mange måder. Per formår med sit rolige og yderst behagelige væsen at få alle til at føle sig velkommen i klubben. Han går altid forrest, hvad enten det er klargøring af baner, reparationer af vandingsanlæg eller andet. Han spiller med nye medlemmer i klubben, er ulønnet træner og tager initiativ til sociale arrangementer, som skaber sammenhold blandt medlemmerne.
Han er en ægte diplomat og formår at samarbejde med øvrige tennisklubber og foreninger i Sydbank Arena. Han er uvurderlig og et naturligt samlingspunkt i klubben. Per yder en ekstraordinær indsats, som er langt ud over det sædvanlige, hvilket tjener som inspiration for alle.

- At modtage prisen som Årets Leder i Kolding Kommune gør mig rigtig glad. At blive nomineret til prisen af klubbens egne medlemmer, er det største skulderklap man kan få, og det er jeg utroligt stolt af. Tak til alle medlemmer, frivillige hjælpere, bestyrelse og trænere for at gøre KIF Tennis til byens hyggeligste klub, lyder det fra Per Thestrup.

De to øvrige nominerede til prisen var Mar Vidarsson fra Kolding Basketball Klub og Claus Hansen fra Lunderskov Boldklub.

Vinterbadere løber med Årets Publikumspris

Kolding har stemt og Hop i Fjorden løber med titlen som Årets Publikumspris 2020. Vinterbadning hitter og foreningen Hop i Fjorden vinder prisen for deres store arbejde med at få etableret ”Fjordbadet”. Det nye hjemsted indeholder toiletter, omklædning, brusere og sauna til glæde for foreningens over 600 medlemmer. Foreningen har knoklet benhårdt for at lykkedes det er en velfortjent anerkendelse for et kæmpestort stykke frivilligt arbejde, der kommer rigtig mange til gavn.

De to øvrige nominerede til prisen var BK Trekanten og MTB6000.