Skip til hoved indholdet

Snigpremiere på Kolding Talents Akademibolig på Brændkjærskolen

Oprettet 02. juni 2022
Lasse og Emil får overdraget nøglen af Teamkoordinator Bjarne Henriksen
Lasse og Emil får overdraget nøglen af Teamkoordinator Bjarne Henriksen

Onsdag den 1. juni var den røde løber rullet ud ved Kolding Talents nye akademibolig ved Brændkjærskolen. Her fik de første to beboere overrakt nøglen til deres nye hjem, som er et nyt tilbud oprettet af Kolding Talent.

Den store åbning af akademiboligen kommer til august, hvor der med studiestart forventes at flytte flere sportstalenter ind under samme tag. Boligen står allerede nu klar, og derfor var det muligt for bowleren Emil Høstbo og svømmeren Lasse Thulstrup at rykke ind tidligere, hvor de havde behov for en bolig allerede før sommerferien. Begge går i sportsklasse på Munkensdam Gymnasium, hvor de skal i gang med 3. G efter sommerferien.

Emil flyttede til Kolding fra København for at tage 10. klasse på Brændkjærskolen for tre år siden. De sportslige muligheder var unikke i BK-Trekanten KIF og Kolding. Emil er faldet så godt til, at han er blevet i Kolding som en del af Kolding Talent Akademierne de seneste to år. Der er travlt og den unge bowler, der spiller for BK-Trekanten KIF og ungdomslandsholdet har derudover engageret sig i klubbens bestyrelse. Københavneren er nu med til at skrive historie som en af de første talenter i Kolding Talents akademibolig, hvilket han har set frem til:

Det er noget vi har gået og snakket om i lang tid. Så det er fedt at det endelig sker, det har vi glædet os super meget til. Super hyggeligt med et kollektiv med flere der har samme interesse som en selv og går op i sin sport. Jeg håber, at det bliver godt at få input fra andre idrætsgrene.”

Emil skal dele værelse med Lasse, der har været en del af Kolding Talent siden han startede i 7. klasse i sportsklasserne på Brændkjærskolen for 5 år siden. Hele vejen igennem har svømningen fyldt meget i Lasses liv, han har derfor også fortsat med morgentræning i samarbejdet mellem Kolding Svømmeklub og Kolding Talent. Nu rykker Lasse tættere på Slotssøbadet, hvor han håber, at få bedre mulighed for sportslig udvikling. Han kommer tættere på Kolding Talents setup, hvilket han ser frem til:

Jeg ser frem til at komme tættere på hjælpen fra Kolding Talent og komme tættere på træningen i svømmeklubben. Jeg er sikker på, at med den hjælp der blive stillet til rådighed så kan min svømning blive taget til det næste niveau, hvis jeg giver det en indsats.”

Lasse og Emil underskriver lejekontrakten.

Det er således to tidligere elever på Brændkjærskolen, der nu vender tilbage til matriklen, hvor de skal puste nyt liv i den tidligere pedelbolig. Boligen er blevet renoveret henover de seneste måneder, så den er klar til at understøtte flere sportstalenter i Kolding Kommune. Det er ikke kun de to akademielever, der set frem til dagen, hvor de første to elever rykker ind. Også formanden for Kolding Talentråd Catharina Christoffersen har ventet spændt på åbningen af den nye akademibolig.

Vi har nogle stærke klubmiljøer, der tiltrækker talenter fra et bredere område. Den nye akademibolig skal gøre det lettere at tilbyde en samlet pakke, så sportstalenter kan få deres hverdag til at hænge bedre sammen.” udtaler formanden og fortsætter ”Akademiboligen giver vores klubber flere strenge at spille på, og styrker setuppet ved at samle funktionerne under Kolding Talent sammen med akademiboligen.”


Lasse og Emil vises rundt af formand for Kolding Talentråd Catharina Christoffersen.

For nærmere information kontakt:

Formand for Kolding Talentråd Catharina Christoffersen på catha@kolding.dk eller 20 13 01 61.

Kolding Talents sports- og uddannelseskoordinator Mia Duedal på midue@kolding.dk eller 23 42 65 80.

Info:

  • Kolding Talents Akademibolig har plads til 10 sportstalenter.
  • Målgruppen er elever tilknyttet Kolding Talent Akademierne eller 9.-10. klasse i Brændkjærskolens sportsklasser.
  • Der er sikret opsyn og levering af mad gennem Kolding Talent.
  • Placeret ved Kolding Talents kontor, hvor der er fysioterapeut, fysisk træner, kostvejleder og sportspsykolog.
  • Der vil blive en indvielse til august, hvor den officielle åbning bliver markeret.