Skip til hoved indholdet

Parker og naturområder

Kolding får et trailcenter i Seest Idrætpark på kanten af Hylkedalen

Andelen af voksne borgere, der dyrker idræt og motion i naturen er steget fra 36 procent i 2011 til 44 procent i 2016. Danskerne vælger i stigende grad at dyrke idræt alene eller i mindre grupper på selvvalgte tidspunkter. Her spiller naturen en vigtig rolle, hvor blandt andet løb og mountainbike er særligt populært. I takt med ændringerne i motionsvanerne efterspørger flere danskere muligheden for idræt og faciliteter i naturen.

I Kolding har vi sammen med Danmarks Idrætsforbund, Lokale- og Anlægsfonden, Tegnestuen Mejeriet og en masse frivillige har været med til at udvikle en facilitet med servicefunktioner, der kan understøtte de mange idræts- og motionsaktive brugere af stier og ruter i naturen. En facilitet der også kan være med til at inspirere nye brugergrupper til at komme ud, så endnu flere kan bevæge sig for livet.

Opførelsen af trailcenteret går i gang i slutningen 2019 og forventes at stå færdigt i sommeren 2020.

Trailcentret er en invitation til mere brug af naturen

Porten til naturoplevelserne Trailcenteret skal være porten til aktive naturoplevelser. Her kan man få oplysninger om de lokale spor, klæde om og komme afsted.

Tag over hovedet Trailcenteret skal tilbyde ly til madpakkepausen og rum til grupper, der vil mødes på stedet.

Uformelt mødested Trailcenteret udformes, så det indbyder til det uformelle møde. Det skal være muligt at samle en flok, og give instruktioner før en aktivitet.

Ideen Det er tanken, at trailcenteret henvender sig til omgivelserne fra alle facader og at bygningen med dens nære omgivelser tilbyder forskellige udfoldelsesmuligheder. Under udhænget kan man gå Danmarks måske længste armgang i en 40 meter monkey bar. Trappetræning kan ske henover servicebygningen.

Disponeringen Under et tag etableres en servicebygning og en klubbygning adskilt af et portrum. Portrummet er stedets hjerte - et rum for alle. Der er offentlig adgang til servicebygningen og kontrolleret adgang til klubfaciliteterne.

Servicebygningen I porten finder man formidlingstrappen, der leder op til et overdækket terrasse, der er offentlig tilgængelig. Fra terrassen kan man komme ned på sydsiden ad endnu en trappe, som er orienteret mod fitnessområdet og skovbevoksningen, der leder mod Hylkedal. Under trapperne er der depoter. Under terrassen findes toiletter, omklædning og bad.

Klubbygningen Overfor trappen i porten er der adgang til et fleksibelt klublokale, der tænkes anvendt af foreninger, skoler, institutioner og grupper. Klublokalet er dobbelthøjt med adgang til en hems. Fra hemsen er der visuel kontakt gennem glaspartier henunder hele taget til terrassen og til naturen.

Klimatilpasningsprojekt i Seest Mølleå og Hylkedalen

Kolding Kommune og Blue Kolding arbejder samtidig på et klimatilpasningsprojekt i Seest Mølleå/Hylkedalen. Brugerworkshop i forbindelse hermed peger bl.a. på, at der ønskes flere og bedre adgange, flere stier samt formidling af områdets muligheder, hvilket ligger i god tråd med tankerne om trailcenteret. Se evt. mere om klimatilpasningsprojektet og udbyttet af disse brugerworkshops.

Se mappen med skitseprojektet

Hvis du vil vide mere om trailcenteret er du velkommen til at kontakte Mona Bruun Enevoldsen tlf. 79 79 18 43.

Tæt på Koldinghus i byens hjerte ligger Legeparken. Et stort rekreativt parkområde for børn og voksne.

I Legeparken kan du klatre, gynge, rutsje og meget, meget mere. Du kan også køre om kap i mooncars, sejle en tur i robåd eller cyklebåd, stå på skøjter, når søen er frosset til om vinteren og meget andet.

Medbragt mad eller kaffe kan nydes i et af de tre aktivitetshuse, eller pølserne kan tilberedes på et af de fire grill-steder. Har du ikke selv mad med, har du mulighed for at benytte dig af parkens kiosk.

Åbningstider

  • Januar, februar og marts: Klokken 10-16 alle ugens dage
  • April og maj: Klokken 10-18 alle ugens dage
  • Juni, juli og august: Klokken 10-20 alle ugens dage
  • September og oktober: Klokken 10-18 alle ugens dage
  • November og december: Klokken 10-16 alle ugens dage

Parken kan benyttes uden for åbningstiden. Når parken er lukket, er der dog ikke adgang til madpakkehuse, toiletter, grill, minigolf samt mooncarbanen.

OBS: Visse forlystelser lukkes ned en halv time før parkens lukketid.

Specielt for børn

I Legeparken er der rigtig mange muligheder for at lege og have det sjovt, uanset om du er stor eller lille.

På legepladsen er der alt fra gynger, rutsjerør og mooncars til klatrestativer, sandkasser, vandcykler og både.

For hele familien

I Legeparken er der opsat borde og bænke, hvor man kan nyde sin medbragte mad. Er vejret dårligt, kan man søge indefor i et af de tre aktivitets-/ madpakkehuse. Der er plads til maksimalt 49 personer i hvert hus. Det er ikke muligt at reservere husene på forhånd.

I Legeparkens kiosk er det muligt at købe mad og drikke.

Grill
Det er muligt at grille medbragt mad i Legeparken. Parken har fire store gasgrille, som er så store, at der kan grilles til cirka 40 personer. Det er gratis at bruge grillen, som tændes, hvis der er ønsker om det.

Kontakt personalet, hvis du gerne vil bruge en grill. Af sikkerhedsmæssige årsager er det kun personalet, som må tænde op i de fire grill.
Brug af engangsgrill frabedes af hensyn til børnenes og andres sikkerhed. Det er dog tilladt at medbringe kul og tænde op på parkens bålstedet hvis man for eksempel vil lave snobrød.

Petangue
Der findes to petanguebaner i legeparken, som man frit kan bruge. Parken har to sæt kugler, som man kan låne ved henvendelse til personalet.

Arrangementer og events
Skal I holde fødselsdag eller andre arrangementer, er I velkomne til at gøre det i legeparken. Madpakkehusene kan dog ikke forhåndsreserveres.

Ønsker man som borger i Kolding Kommune at lave et større event i Legeparken til glæde for alle, kan man kontakte Nicolai Kultur for nærmere aftale på 7979 7575

Brug af Legeparkens grill og madpakke-huse

Legeparkens personale får mange forespørgsler omkring muligheden for at reservere parkens madpakkehuse og grill.

Legeparken er en offentligt park, der er tilgængeligt for alle og med lige adgang til faciliteterne. Derfor kan man desværre ikke reservere madpakkehusene eller parkens grill.

Anden praktisk information

Parkering
Umiddelbart på den anden side af Ndr. Ringvej findes en stor gratis parkeringsplads med tunneladgang til Legeparken.

Toiletter
Der er adgang til både toiletter og pusleplads i Legeparken. Uden for parkens åbningstid er kun et enkelt af toiletterne åbent.

Bålplads
I Legeparken findes et bålsted. Her kan skoler, børnehaver og store grupper komme og lave snobrød og lege indianere. Parken råder over indianerudklædning som kan lånes efter aftale.

Brug af Legeparken
Ophold i Legeparken skal ske under hensyntagen til parkens øvrige gæster. Al færdsel i parken sker på eget ansvar.

Ønsker man som borger i Kolding Kommune at lave en event i Legeparken til glæde for alle, eller har man spørgsmål om parken, er man velkommen til at kontakte Nicolai Kultur på 7979 7575

Kontakt

Fritid og idræt

Ågade 27, 6000 Kolding
Tlf. 79 79 26 26