Skip til hoved indholdet

Fang din by: Uden filter

kvinde tager et billede af graffiti med sin smartphone

Kan du fange din by – uden filter - med mobil eller kamera?

Så kan du deltage i konkurrencer om fede præmier, og udstilling af de bedste fotos.

Indsend foto

For 8. år i træk afholder Dansk Arkitektur Center den landsdækkende fotokonkurrence- og udstilling FANG DIN BY, hvor alle fotoglade danskere kan deltage. For første gang kommer vandreudstillingen til Kolding, så vi håber at der kommer nogle gode fotos med fra byen!

I samarbejde med DAC afholder Kultur og Event sideløbende en lokal konkurrence for alle fotos taget i Kolding Kommune. Alle der deltager i hovedkonkurrencen med fotos fra Kolding, deltager automatisk i den lokale konkurrence, og alle der deltager i den lokale konkurrence, deltager automatisk i den landsdækkende også.

Dansk Arkitektur Center siger: 

"Hvordan ser byen ud, hvis du skræller alle solnedgange og sommerdage væk? Hvis vi ser på byen med ærlige øjne – hvad er det så for nogle andre motiver, der dukker op? Årets tema ’uden filter’ opfordrer til at undgå skønmaleri men i stedet se det smukke i det slidte, det rå, det upolerede, det forladte i lige præcis din by. En gammel industribygning, en graffitimalet mur eller en patineret men højt elsket legeplads – hvordan ser byen ud, når vi ikke bevidst forsøger at fange det Instagramlækre, men også tager pletterne og det uperfekte med i motivet?

Obs! Det er stadig tilladt at bruge filtre eller fotoredigere sit foto – ’uden filter’ er tematisk ramme, ikke en teknisk."

Læs mere her

Hvordan deltager du:

Du kan deltage i Konkurrencerne på flere måder. Du kan enten uploade et foto til din Instagram konto, og tagge det med #DACfangdinby2023 og #fangdinbyKolding2023, du kan benytte dig af formularen nederst på denne side, hvor du kan uploade op til 3 billeder ad gangen, eller du kan sende dine fotos til kultur@kolding.dk med ”fang din by” i emnefeltet.

Alle fotos der kommer ind via alle de forskellige metoder, deltager i både den landsdækkende hovedkonkurrence, og den lokale Koldingkonkurrence, såfremt de er taget i Kolding Kommune. Du må deltage med så mange billeder du vil. Vil du sende mange billeder på én gang, er det en fordel at sende via email til kultur@kolding.dk fx via et link til dropbox, google drev eller lignende, eller via en tjeneste som fx wetransfer. Husk at billederne skal være i høj opløsning, og altså fylde fra 2-10MB.

Konkurrencerne løber fra 1. marts til 1. maj

Inspirations- og Fotokursus

For at bakke op om alle dem, der gerne vil ud og fange Kolding uden filter, afholder Kultur og Event i samarbejde med Dansk Arkitekturcenter og street- og arkitekturfotograf Astrid Busse Rasmussen, gratis inspirations- og fotokursus tirsdag d. 28. marts kl. 17 på Kolding bibliotek. Her kan du blandt andet få konkrete tips til at skærpe dine sanser, så du fanger det gode motiv. Læs mere og tilmeld dig her.

Fotowalk/Byvandring

Hvis man er mere til at komme ud og gøre noget i praksis, kan man komme med på byvandring og fotowalk lørdag d. 1. april kl. 13. Her vil kulturformidler Maria Wehde vise og fortælle om steder i byen med spøjse, interessante eller skæve detaljer, med øje for de gode motiver bag facaden. Der vil være rig lejlighed til at tage en masse gode fotos på hele turen, der afsluttes med en kop kaffe og mulighed for at netværke med andre fotoglade. Læs mere og tilmeld dig her.

Præmier:
Den landsdækkende konkurrence
56 af de bedste billeder udstilles i København, Køge, Kolding, Århus og Aalborg.

1.Præmie
• En ballonflyvningstur med DreamBalloon for 2 personer over enten Fyn, Sjælland eller Jylland inkl. kaffe og snacks samt champagnedåb efter flyvningen
• Klubkort + 1 samt brunch for 4 personer i Dansk Arkitektur Center
• Et print af dit eget vinderfoto

2. og 3. præmie
• Klubkort +1 til Dansk Arkitektur Center
• Gavekort på 500 kr. til Dansk Arkitektur Centers lækre Designshop
• Et print af dit eget vinderfoto

Den lokale Koldingkonkurrence
De bedste billeder udstilles på Kolding Bibliotek

1. Præmie:
• City Kolding gavekort på 500,-,
• Print af vinderfoto,
• to entrébilletter til Dansk Arkitektur Center
• Lille fotobog med billeder fra konkurrencen

2. og 3. præmie
• City Kolding gavekort på 200,-
• Print af det deltagende foto
• Lille fotobog med billeder fra konkurrencen

Vigtige datoer

1. marts – Konkurrencen begynder
28. marts - Fotokursus/Inspirationsoplæg GRATIS tilmeld dig her.
1. april - Fotowalk/Byvandring GRATIS tilmeld dig her.
1. maj – sidste frist for deltagelse i begge konkurrencer
8. juni til 3. oktober – udstilling ved DAC på Bryghuspladsen i København
Juni – udstilling ved Køge Bibliotek
Juli – udstilling ved Kolding Bibliotek på Banegårdspladsen
August – udstilling ved HistorieAalborg
September – udstilling ved Dokk1 i Århus

Læs mere om vilkår og betingelser på Dansk Arkitektur Centers hjemmeside.

Når du deltager i konkurrencerne, giver du tilladelse til, at Dansk Arkitektur Center og Kolding Kommune må bruge billederne i forbindelse med konkurrencerne. Det kan være til udstilling, promovering af konkurrencen, eller andre lignende ting i forbindelse hermed, både i år, og i forbindelse med promovering af fremtidige "fang din by" konkurrencer. Du beholder altid ophavsretten til dine billeder, og ønsker Kolding kommune at bruge billeder til andre formål (fx til intern eller ekstern kommunikation, i foldere med videre), vil vi altid kontakte dig personligt, med henblik på at lave en aftale herom.

Spørgsmål kan rettes til Maria Wehde på marwe@kolding.dk

Indsend foto