Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Kultur, fritid, frivillighed Kultur Guide til arrangører Arrangementer i naturen

Arrangementer i naturen

Planlægger du arrangementer og events i naturen skal du være opmærksom på, at det kræver en tilladelse. Med arrangementer og events mener vi sportsarrangementer, stævner, orienteringsløb, rollespil m.fl. samt erhvervsmæssige (kommercielle) aktiviteter.

I vurderingen af, om du kan få tilladelse, indgår blandt andet hensyn til andre gæster i naturen, naboer, beskyttelse af dyr og planter, fredninger m.v. 

Langt de fleste aktiviteter på Kolding Kommunes naturarealer kan du gennemføre uden tilladelse, hvis naturen bruges lejlighedsvist til almindelig, stilfærdig færdsel, og du ikke bruger afmærkning eller særligt udstyr. Du kan derfor uden videre fx tage på en almindelig gåtur, skovtur, cykeltur, ridetur, badning, bruge bål- og grillpladser, afholde børnefødselsdage med fx ophængning af poster.

Selv om din aktivitet ikke kræver tilladelse, kan andre have fået tilladelse til aktiviteter, som ikke er forenelige med dit. Derfor kan det være en god idé, at kontakte Kolding Kommune først på events@kolding.dk.

Du skal være opmærksom på, at nogle naturområder i Kolding Kommune er ejet af Naturstyrelsen. Her skal du selv orientere dig om, hvad der gælder af regler for afholdelse af arrangementer og events.

Læs om regler for brug af Naturstyrelsens arealer.

Alle har ret til at færdes i naturen, men vi skal tage hensyn til dyr, planter og andre mennesker. Derfor er der nogle retningslinjer for, hvor man må færdes, hvor og hvad man f.eks. må plukke eller samle. 

Læs mere om regler for færdsel i naturen.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje