Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Kultur, fritid, frivillighed Kultur Kulturpuljen Kulturpuljen - støttede projekter

Kulturpuljen - støttede projekter

Kolding Kommune har gennem årene støttet mange forskellige projekter og arrangementer via Kulturpuljen og på den måde bakket op om det kreative og alsidige kultur-udbud, der er i kommunen.

Er du nysgerrig på, hvad vi har støttet, kan du nedenfor se oversigter over de midler, som er blevet uddelt de sidste to år. 

Vær opmærksom på, at retningslinjerne for, hvad der kan søges til og kriterierne for at komme i betragtning er blevet justeret over tid, så der kan med andre ord være typer af projekter, som tidligere har fået støtte, som ikke vil kunne opnå det i dag. 

Ansøger 

Formål

 Tilskud 

KULTUR for Børn, Hanna Andresen

Cirkus & Gøgler Workshop 2023 den 13. - 15. februar 2023. Kultur for Børn har planlagt en Cirkus & Gøgler Workshop for børn og unge i vinterferien, der af forskellige grunde ikke skal opleve så meget i ferien, en oplevelse som også de kan komme tilbage efter ferien og fortælle om.

 6.100 kr.  

Foreningen Kunst ud til folket, Vamdrup Skole, Sjølund-Hejls Skole, Kolding Stadsarkiv samt lokalarkiverne

Fælles-fortællinger – børn digter historier om lokalhistoriske steder i kommunens mindre byer i Vamdrup den 24. - 25. august og Sjølund den 6. - 7. september 2023. Formålet er at inspirere byernes børn (5-12 år) til i fællesskab at digte fantasifulde historier om lokalhistoriske steder i deres egen by samt give dem et fantasifuldt og legende forhold til byernes historiske huse, kirker, torve og arkitektur ved at lade dem udforske stederne i fællesskab og med deres egen fantasi, så de får et eget ejerskab over deres lokalhistorie. 

50.000 kr.  

Jazz i Trekanten, Karsten Bech

Kahoot koncert med OJO. Stor Big band koncert på Godset i uge 41 med Odense Jazz Orchestra og stort lokalt børnekor på 100-150 børn fra skoler i Kolding Kommune omhandlende dilemmaer fra børnenes hverdag.

25.000 kr.  

Vamdrup Handel & Erhverv (tidl. Handelsforening), Henrik Jørgensen

Mosaik af fantasi i Vamdrup midtby den 29. april 2023. En workshop til Børnenes dag, hvor man kan skabe unikke mosaikkunstværker under kyndig vejledning af en billedkunstner. 

 14.000 kr.  

Foreningen Insiratorium, Kristian Engberg

UNGE ORD fra KOLDING med udgivelse i maj 2023. Foreningen INSPIRATORIUM ønsker at udgive en bog med tekster, skrevet af unge fra folke- og ungdomsskoler i Kolding Kommune. Agendaen er naturligvis ikke at skabe en bestseller, men at løfte de unge bidragyderes sociale kapital i lokalsamfundet - og dermed give deres selvværd og trivsel et løft.

 9.000 kr.  

Koldingkoret, Hanne Hasberg

90-års jubilæumskoncert på Trapholt den 21. maj 2023. Forårskoncert, hvor der er mulighed for publikum til at synge med. Der er musikere fra musikskolen med.

 10.000 kr.  

Kolding Teaterforening, Steen Krogh

Ny hjemmeside herunder opdatering af system til håndtering af kunder som overholder GDPR. 

 15.000 kr.  

Kolding Mandskor, Brian Jørgensen

Besøg af Mandskor fra Norge den 3. juni 2023. Skien mandssangerforening fra Norge kommer til Danmark i starten af juni måned. Det Norske kor har selv planlagt aktiviteter for de fleste dage, men lørdag den 3/6 har de anmodet Kolding mandskor en fælles koncert med dem og efterfølgende socialt samvær med koret.

 1.500 kr. 

Vamdrup Handel & Erhverv (Tidl Handels-forening), Henrik Jørgensen

Crazy Hours 2023 den 11. august 2023. Fem timer hvor Vamdrup byder indenfor til en fantastisk aften, hvor musik, foreninger og mennesker mødes.

30.000 kr. 

Jazz ved Søren v/ Jazzband Kolding, Hans Kallerup

Jazz ved Søen den 26. august 2023. Endags jazzfestival med fornyelse ved muligheden for at opleve både den eksperimenterende  jazz, fusions jazz, og også holde fast i rødderne fra den traditionelle jazz samt swingæraenen.

 15.000 kr.  

Gademix, Victor Jacobsen

Sommergøgl og Cirkusskole 3 dage i uge 30, 2023. Cirkusskole med Katja Enoch(cirkusartist), som afsluttes med børn og unges opvisning. Derudover 1 dag med gøgler-opvisning/workshop ved Dynomike, samt dage med frivillige fra Gademix. 

 14.750 kr.  

Halfdan Kajhøj

Arbejdstitel: Geomorphological thoughts i Riberdyb 18. - 31. maj 2023. "Geomorphological thoughts" er en kunstudstilling, der har til formål at fremvise skønheden i åen, der løber gennem Kolding. Udstillingen vil vise lyd- og videoværker, der går i dialog med det naturlige miljø, og viser vigtigheden af ​​at bevare åens naturlige skønhed. 

 4.000 kr.  

Triangle Folklore Festival, Asbjørn Mathias Dam

Triangle Folklore Festival den 23. juli - 29. juli 2023. Festivalen består af ca. 10 danse- og musikgrupper fra hele verden, der alle har det til fælles, at de leverer shows og oplevelser af meget høj kvalitet og brænder for at vise os den helt specielle kultur og de traditioner, der kommer fra deres hjemegn. 

 15.000 kr.  

Art Pico, Dorthe Christiane Zinck Iversen

Folder til Kvinderuten. Kvinderute folderen skal anvendes den 1. september 2023 i forbindelse med Koldings Kulturnat, hvorefter folderen skal uddeles fra Koldinghus og Museum Kolding. 

3.000 kr. 

Ansøger

Formål

 Underskudsgaranti på op til: 

Film 6000, Naja Andergren Johansen

Oscar Night i Nicolai Biograf den 12. marts 2023. Oscar Night er en tradition, hvor både biografens frivillige og gæster mødes i timerne op til transmissionen af Oscar-showet, får taget fotos på den røde løber, quizzer om film og ser en af de nominerede film. Efterfølgende ser alle selve transmissionen fra Hollywood på det store lærred og får en midnatssnack og en drink.

5.000 kr.  

Arena Syd, Brian Goldenbeck Larsen

Vamdrup Synger og Spiller sammen den 4. februar 2023. En aktiv dag, hvor alle deltagere får mulighed for at optræde for hinanden på 2 store scener og hvor dagen afsluttes med et fælles projekt, hvor Sangkraft Kolding står for en fællessang.

 15.000 kr.  

Sdr. Vilstrup Borgerforening, Flemming Stougaard

Forårsfest med Dilettantforestilling "Andersen på Klods", Sdr. Vilstrup Forsamlingshus lørdag 18. marts 2023. 

 5.590 kr.  

Ofelia, Amanda Karmark Bro

Oriental Festival Denmark i weekenden den 11. - 12. marts 2023 i Sydbank Arena  for mavedansere og

andre nysgerrige. 

 14.500 kr.  

Støj, Daniel Lill

Comedy ved Søen på græsplænen ved Slotssøbadet. Der er tale om en en-dags comedyfestival, hvor målsætningen er, at det kan blive en tilbagevendende begivenhed. 

 40.000 kr.  

Kolding Kammerorkester, Arne Jeppesen

Forårskoncert 2023 på Nicolai Scene den 29. april 2023. 

1.700 kr.  

LItteratur6000, Ambrosia Hansen

Forfatteraften med Anne-Marie Vedsø Olesen på Kolding Bibliotek den 25. april 2023. 

6.475 kr.  

"Midtpunkt for livet" v/ Lokalrådet Nr. Bjert, Strandhuse og Drejens, Jimmi Kristensen

Lyshøj Event 2023 afvikles med forskellige aktiviteter i ugen optil og kulminerer lørdag den 26. august 2023. Formiddagen foregår med aktiviteter ude i lokalområdet hos foreninger, institutioner, museer og virksomheder, om eftermiddagen til ud på aftenen ved Lyshøjskolen, er der ligeledes forskellige aktiviteter, musik og streetfood.

30.000 kr. 

Kunstdage Kolding, Helle Dupont

På KUNSTDAGE KOLDING den 9.-10. september 2023 vil der være ca. 50 stande med kunstudstillere og der vil være events af musisk/kulturel karakter. Kunstdage Kolding vil som noget nyt i år lave tiltag, som vil inddrage de besøgende i større omfang.   

30.000 kr. 

Ansøger 

Formål

 Tilskud 

CPH:DOX, Camilla Krogh

KOLDING:DOX den 23. marts til 3. april 2022 med 3-5 offentligt tilgængelige filmarrangementer i samarbejde med lokale kulturinstitutioner/-aktører i kommunen. Tilsammen udgør arrangementerne mini-festivalen KOLDING:DOX.

 10.000,- 

Aarhus Solist Ensemble, Boris Kertsman

Englesang og Djævlebrøl lørdag den 21. maj 2022. Fælles kammermusikkoncert på højeste plan- Messingmusik fra Aarhus Solist Ensemble samt kammermusik-grupper fra MGK-syd og talentlinjen i Kolding.

 15.000,- 

No one Creates Alone, Anne-Sofie Overgaard

N.C.A. Art Space i Riberdyb 10 fra september 2022 til april 2024. N.C.A. Art Space er en ny, kunstnerdrevet udstillingsplatform ved Kolding Å, som er sprunget ud af byudviklingslaboratoriet Riberdyb10. Der søges om tilskud til et toårigt udstillingsprogram i perioden september 2022 - april 2024. 

  21.600,- 

KULTUR for Børn, Hanna Andresen

Farveladeakrobater i Sjølund marts/april 2022.

FARVELADEAKROBAT projektet er et samarbejde mellem små og lidt større børn, som laver et designoplæg til kunstneren, MESTER88. Et oplæg som MESTER88 arbejder videre med og skaber nogle seje malerier ud fra. Malerier som bevarer det lille barns udtryk, men nu med et strejf af murkunst og grafitti.  Projektet afsluttes med en udstilling. 

  6.922,-  

KFUM og KFUK i Kolding, Nicolai Diemer

Åbning af Kolding Børnehøjskole lørdag den 12. marts 2022. Stort åbningsevent, som er åben for alle interesserede og alle kan opleve Børnehøjskolen. Musik ved MGK-Kolding. 

  8.325,-  

Arab Film Festival, Mazen Haj Kassem

International Womens Film festival i Nicolai Biograf den 12. maj - 19. maj 2022. Festivalen vil være vært for kvindelige filmskabere, hvor der vil være muligheder for at netværke, der vil være workshop for studerende og paneldiskussioner om kvindernes rolle i filmindustrien. 

  3.000,-  

Kolding Stadsarkiv, Lene Wul

Kolding Bybusser - 100 år. I anledning af 100 året for Kolding Bybussers etablering udgives en jubilæumsbog på Kulturnatten den 2. september 2022, hvor der samtidig etableres en udendørs midlertidig udstilling.

 15.000,- 

Dansk Sygeplejehistorisk Museum, Trine Gjesing Antvor

Kunstbulancen ved Dansk Sygeplejehistorisk Museum, april-juni 2022. "Kunstbulancen" skal stå ved Sygeplehistorisk Museum og danne rammen om en udstilling og videoinstallation, som kort præsenterer de omfattende projekter indenfor overskriften ”Kultur som alternativ medicin”, som Kunstbulancen, har kørt rundt med.

  15.000,-  

Koldingkoret, Hanne Hasberg

Forårskoncert på Trapholt den 8. maj 2022. 

  4.000,-  

La Luna, Argentinsk Tango Kolding, Hanne Pallesen

Nicolai Kulturs Latinamerikanske Dansefest ved FN’s Verdensmålsdag i Nicolai Gården lørdag den 25. juni 2022 i samarbejde mellem La Luna, Kolding Salsa og Nicolai Kultur. Programmet dækker danseopvisninger og danseworkshops både for børn og voksne, samt live koncerter med dans både ude og inde.

  7.000,-  

Kolding Salsaforening, Mette Hansen

Latinamerikansk Dansefest lørdag den 25. juni 2022. Det er intentionen, at Koldings borgere og andre som gæster Verdensmålsdagen, kan få en sanselig oplevelse med musik og dans.

  7.000,-  

KULTUR for Børn, Hanna Andresen

Å Æ CYKEL SJØLUND. Projektet afvikles i uge 22 fra 1. til 4.06.22 og i uge 26 fra 2. til 3.07.22. Udmykning af væg med udgangspunkt i en børnetegning samt inddragelse af de andre lokale børn ved kunstner. 

  13.500,-  

Jazz ved Søren v/ Jazzband Kolding, Hans Kallerup

Jazz ved Søen 2022 på plænen foran Slotssøbadet den 27. august 2022. Med denne endags festival vil der blive præsentere en righoldig variation inden for jazzmusikkens sfære. 

  15.000,-  

KulturKooperativet, Maria Skuladottir

Åbne Døre på Posthuset Kolding den 10. juli, 7. august og 11. september 2022. Det bliver 3 søndage formiddag med 2 timers afrikansk dans, hvor dansene og sangene bliver ”iklædt” farverige fortællinger af de to lærere.

  15.000,-  

Nicolai Biograf, Kis Rauff

Udebio i Nicolai Biograf i perioden 26. august til 3. september 2022. På terrassen udfor caféen i Nicolai gård er opsat et stort lærred, hvorpå vi blænder op for i alt 4 film, hvoraf den ene vises på kulturnatten. Der vil være tæpper, stole og mulighed for at købe drinks mv. i vores café for de fremmødte. Arrangementet er gratis.

  9.000,-  

Vamdrup Handelsforening, Henrik Jørgensen

Crazy Hours 2022 i Vamdrup den 12. august 2022. Årets byfest, hvor folk samles fra nær og fjern. Lokale aktører inddrages, og afsluttes med fyrværkeri. I år er der planlagt et alkoholfrit ungeområde i Beach party stil.

 45.000,- 

Forum Christiansfeld, Hans Erik Bylling

Vinfestival Christiansfeld den 4. - 6. august 2022. 

  10.000,-  

ALFABO, Jacob Andersen

Liv igen i Drømme i mit Hjem. Udstilling på rustvæggene i Nicolai Kultur i oktober/november 2022. Med “Drømme i mit Hjem” skal vises den mangfoldighed og udvikling, som boligområdet Munkebo rummer. Genudstilling af lysprojektioner (tidligere til Light Festival) nu lavet på plakater. 

  7.500,- 

Lunderskov Handels- Håndværker- og Industri- forening, Niels B. Petersen

Musik for alle. Musik for alle i Lunderskov er et gratis tilbud til borgere i Kolding Kommune, der afholdes den 18. juni og 27. august 2022 bag hallen. Ideen med arrangementerne er at skabe kulturstemning i den vestlige del af kommunen. 

  10.000,- 

Læseforeningen, Troels Hovgaard

Unge, Demokrati og Skønlitteratur. "Arrangementet" består af en række åbne læsegrupper for unge drevet af unge, der vil foregå løbende henover 2023 (og i de følgende år). Læsegruppe-aktiviteterne suppleres med andre litterært orienterede aktiviteter, som de unge vælger at sætte i værk.

 25.000,-

Sdr. Bjert Lokalhistorisk Forening, Morten Bøge

Bofællesskabernes historie I Sdr. Bjert - bogudgivelse. Gennem bredt lokalt samarbejde mellem beboere i 4 bofællesskaber og Lokalhistorisk Forening, ønsker vi at fortælle en unik historie om bofællesskabernes opståen og udvikling. Det er også planen at fortælle historien ved at holde foredrag lokalt i Bjert og i Kolding. Der vil også blive lavet en plancheudstilling.

 30.000,- 

Kolding Kalenderen, Heidi Kunst

Skater-tegneserie. Tegneserien vil blive offentliggjort løbende i Kolding Kalenderen fra marts til juni (4 sider i hver udgave), og samlet fylde 16 sider inklusive forside. Derudover vil der blive trykt 250 stk. af den komplette tegneserie, der vil blive uddelt til bibliotekerne samt caféerne i Kolding samt til Skaterarrangement på Nicolai i slutningen af marts. Den vil ligeledes være tilgængeligt online.

  14.800,-  

Christiansfeldguiderne, Poul Erik Rosenberg Jespersen

Nye byvandringer i Christiansfeld i april 2022. To nye byvandringer i Christianfeld udarbejdes. I april udbydes de hver to gange som åbne byvandringer.

  1.750,- 

Kolding Pride, Sandra Winther Møller

Kolding Pride den 6. august 2022. Kolding Pride er en lokal pride i Syddanmark, der ønsker at skabe oplysning, ligestilling og underholdning for LGBTQ+ personer i provinsen. Der vil på dagen være underholdning med DJ mm.

 5.000,- 

Sculturethis Aps, Anette Kaas

SKOVartPARK den 6. oktober til 3. december 2022. KUNSTEN i den nye SKOVartPARK med kunstnerisk formål – som udsmykning i det offentlige rum. Sculpturethis ønsker med Kulturpuljens Kvikpulje at søge støtte til KUNSTEN og projektets kunstneriske og kulturelle formål, som udsmykning i det offentlige rum i Skovparken og i Kolding.

  15.000,- 

CPH:DOX, Camilla Krogh

KOLDING:DOX på Kolding Bibliotek og Trapholt den 15. - 26. marts 2023. KOLDING:DOX er en del af DOX:DANMARK - landsdækkende mini-dokumentarfilmfestivaler, der skal få nogle af årets største dokumentarfilm ud direkte til borgerne. KOLDING:DOX bliver en minifestival på 4-6 filmvisninger med tilhørende arrangement som debatter, oplæg, instruktørbesøg.

 25.000,-

Ansøger

Formål

Underskudsgaranti på op til:

Kolding i Toner, Anne Skærbæk 

Kolding i Toner 2022 på Nicolai Scene, Koldinghus, Skt. Nicolai Kirke og Tobbers Madbar 14.-16 juli 2022. En tre-dages kammermusikfestival i hjertet af Kolding med unge musikere, der trækker klassisk musik på højt niveau til byen. 

  75.000,- 

Lokalhistorisk Forening og Arkiv for Hejls-Hejlsminde, Gunnar Krag

Lokalhistorisk bustur til kulturminder langs 1864-1920-grænsen som vil finde sted lørdag den 21. maj 2022. 

 6.000,- 

Indian Community of South Denmark, Vijay Kumar

Holi-Farve fest lørdag den 19. marts 2022. Holi, den farve fest er en tradition, som siger hej til foråret og fejres i slutning af vinteren. Kærligheden opblomstere og for mange er det en festlig dag til at møde andre, lege og grine.

 750,- 

LItteratur6000, Ambrosia Hansen

En hel lørdag om den danske jordskælvsforsker Inge Lehmann. Lørdag den 26. februar fra kl. 11.00 – 15.30 kan man på Kolding Bibliotek møde en forsker og en forfatter, der fortæller om den danske matematiker og jordskælvsforsker Inge Lehmann (1888-1993), der er Danmarks ukendte pioner inden for geofysik. 

  4.963,- 

Kunstdage Kolding, Ann Køhrsen

Kunstdage Kolding i Pulzion Kolding den 10. - 11. september 2022. På KUNSTDAGE KOLDING vil der være ca. 50 stande med kunstudstillere og der vil være events af musisk/kulturel karakter.     

  30.000,- 

Støj, Daniel Lill

Comedy ved Søen på græsplænen ved Slotssøen. Der er tale om en mindre en-dags comedyfestival, hvor målsætningen er, at det kan blive en tilbagevendende begivenhed. 

  40.000,- 

Litteratur6000, Ambrosia Hansen

Samtale med forfatter Naja Marie Aidt Kolding Bibliotek den 19. april 2022. Aftenen vil forme sig som en samtale mellem Naja Marie Aidt og sognepræst Lone Vesterdal, som er sognepræst i Bramdrup Kirke.

 3.050,-  

Kolding Kammerorkester, Arne Jeppesen

Jubilæumskoncert - 60 år Nicolai Salen den 30. april 2022. Fremførelse af klassiske værker, afvekslet med fællessang, efterfulgt af hyggeligt samvær med tilhørerne. 

  2.350,-  

Nicolai Koret, Poul Dahl

Forårskoncert korsang på Nicolai Scene den 6. maj 2022. 

  3.000,-  

C. Iversen Konsult /v Claus Iversen

Cellokoncert på Koldinghus den 19. juli 2022. Den professionelle cellist Anker Sigfusson vil spille Bach's Suite i Kirkesalen på Koldinghus. Arrangementet er åbent for alle.

  5.000,- 

Brosbjerg, Lars Boisen

Sommerkoncerter - Optakt til tour de france på Brosbjerg den 4. juni, 18. juni og 2. juli 2022. 

  14.000,-  

Midtpunkt for Livet (Lokalråd, skole og forening), Lone Christine Rasmussen

Lyshøj Sommerland. Der afvikles en række aktiviteter og tiltag i uge 34, som kulminerer med et større event den 27. august 2022. Projektet har fem primære indsatsområdet: Musik, Guidede vandringer,  Udstillingsvindue, Udstillinger og kreative workshops og Gastronomiske oplevelser

 36.800,- 

Kolding Mandskor, Brian Jørgensen

Julekoncert 2022 den 17. december 2022 i Kristkirken. 

  8.500,-  

LItteratur6000, Ambrosia Hansen

Skrivekursus med Sandra Schwartz: Den Gode Dialog lørdag den 1. oktober 2022. Arrangementet har som formål, at deltagerne kan lære at skrive. Denne gang er

temaet: Lær at skrive dialog med forfatter og skriveunderviser Sandra Schwartz. 

  4.750,-  

Kolding Jazzklub, Søren Julius Schmidt

Nytårskoncert den 15. januar 2022. Kolding Jazzklub vil gerne prøve at starte en ny tradition i Kolding, med afholdelse af en dedikeret Nytårskoncert, som vil kunne gennemføres med to lokale musikgrupper, som begge taler til den brede del af lokalbefolkningen.

  12.666,- 

Komponistforeningen Toneart, Cesar Joaniquet

Under Nattens Overflade den 5. november 2022 i Skt. Nicolai Kirke. Komponistforening Toneart laver under overskriften ”Under Nattens Overflade” en koncertrække med nyskrevet musik for et 8 personers ensemble. Ønsket er at udbrede kendskabet til og interessen for ny musik for større ensembler, hvor mangfoldigheden tydeligtgøres og ses i musik såvel som musikere.

 15.000,-  

Kolding i Toner, Mathilde Qvist

Kolding i Toner. Kolding i Toner er en musikfestival, som for tredje gang vil løbe af stablen i hjertet af Kolding d. 6.-8. juli 2023 på hhv. Nicolai Scene, Koldinghus, 27B, Trapholt og Sankt Nicolai Kirke. Festivalen vil bestå af otte koncerter fordelt på tre dage med landets førende unge klassiske musikere. Udover de klassiske koncerter, vil der også være én jazzkoncert og én folk/pop-koncert. Festivalen er videreudviklet ift. de to foregående versioner. I 2023 vil bl.a. Designskolen Kolding blive inddraget, blive lavet en indledende workshop på Kulturskolen for alle MGKeleverne, og desuden lavet pop-up-koncerter i dagene op til festivalen for at vække interessen for et nyt publikum.

  81.500,- 

Arbejdsgruppen f Faurès Requiem, Jan Faldt Bentsen

G. Faurès Requiem & Mozarts Ave Verum den 17. - 19. marts 2023 i Nr. Bjert og Holsted. Korkoncert med ca. 70 korsangere, der til dagligt synger i de 3 amatørkor: Holsted Motetkor (Vejen), Nr. Bjert Koret (Kolding) og Tågelundkoret (Egtved). Sammen med professionelle solister, musikere, frivillige omkring Nr. Bjert og Holsted kirker og den internationalt efterspurgte dirigent Steen Lindholm opføres Faurés Requiem og Mozarts Ave Verum ved de 2 koncerter. 

 15.000,- 

LItteratur6000, Ambrosia Hansen

Forfatteraften med Ane Riel på Kolding Bibliotek den 16. november 2022 om hendes seneste bog "Urværk". 

  5.224,-  

Turbojugend Kolding, Mette Alrø

Punk på Sejlskibet Frem fredag den 28. april eller lørdag den 29. april 2023. 

  8.500,-  

Munkensdam Musical Forening, Emil Bohl

I lommen på - Munkensdam Musical den 25.-28. januar 2023. Musicalen er hundrede procent elevstyret og har i år ca. 80 unge tilknyttet som medlemmer. 

 40.000,-

Ansøger

Formål

Tilskud

CPH:DOX, Adam Thorsmark

KOLDING:DOX på biblioteket, Nicolai Bio og Trapholt den 17. - 28. marts 2021. Det overordnede formål med CPH:DOX ON TOUR er dels at skabe undren ved at bibringe ny viden/information gennem dokumentarfilmgenren og dels at aktivere den bredere befolkningsdel om konkrete temaer trukket ud af de nyeste og mest aktuelle dokumentarfilm i tiden.

Tilskud på 10.000 kr.

KUNSTDAGE KOLDING, Ann Kørhsen

KUNSTDAGE KOLDING i Pulzion Kolding den 11. og 12. september 2021. Stor kunstudstilling med lokale kunstnere, som er åben for alle interesserede. Kunstudstillingen skal supplerer Åbne Atelierdage.

Underskudsgaranti på op til 50.000 kr.

Sct. Johannes Kirken, Vejle, Matthias Geiger

Korværk om klima - og miljøproblematikken "Kærlighed til Jorden" som opføres den 29. maj 2021 i Kristkirken. I korværket deltager både børn, unge og voksne.

Underskudsgaranti på op til 15.000 kr.

Kolding Pride, Benjamin Madsen

Fotoudstilling på Kolding Bibliotek. Udstillingen indeholder billeder fra hele verden af personer med LGBT baggrund. (Udstillingen er i perioden 01.11.21 - 30.11.21)

 Underskudsgaranti på op til 7.500 kr. 

Niels Bo Thomsen

Workshop sangskrivning - lokal produktion af sang. Der engageres en professionel sangskriver som dels faciliterer den gode lyrik og giver sparring på hvordan en egnssang kan skrues sammen, dels faciliterer skabelse af melodi og musik hertil.

 Tilskud på 2.500 kr. 

Tyrstrup Kirke, Karin Mølbak Jensen

Sensommerkoncerter i Tyrstrup Kirke den 10., 17. og 24. september 2021. Målet er; et ønske om at give turister og fastboende et klassisk kulturtilbud i den smukke Tystrup kirke med fantastisk akustik og mulighed for en afvekslende og skøn musikalsk oplevelse med blik for vores grænseland og de musikere/sangere, der findes og kan opleves her.

 Tilskud på 10.000 kr. 

Kunst Event i Slotsgården 2021, Jytte Leonhard Christensen

Kunst Event  i Slotsgården 19. - 20. juli 2021. Formålet med Kunst Event er at sætte fokus på alle de udøvende kunstnere, give udstillerne mulighed for at vise deres kunst, at præsentere kulturen i Kolding og give liv i byen.

 Tilskud på 10.000 kr. (det er andet år der gives støtte til eventen)

Beboerforeningen Tre-i-en, Dorthe Christiane Zinck Iversen

Design- og Erindringskvarter - Koldinghus Margarinefabrik. Projektet er det sidste under projekt Design- og Erindringskvarter, der afslutningsvis skal hylde Koldinghus Margarinefabrik, der tidligere lå på Grønningen. Der skabes et kunstværk, som en jernskulptur, der skal forestille en brugt Koldinghus Margarinefabrik dåse. Der søges her til transport og fernisering.

Tilskud på 6.138 kr.

Kulturlogen / Det Gyldne Liv

Det Gyldne Liv Festival

 Tilskud på 40.000 kr. 

Trapholt UNG

Trapholt Backdoor

 Tilskud på 10.000 kr. 

Slicetown, Rose Music, Godset

Cargo Tracks

 Tilskud på 15.000 kr. 

Kulturlogen

Get Down

 Tilskud på 35.000 kr. 

Riberdyb10, Christina René Jensen

Åbning af Potentialet den 7. - 13. juni 2021. Udstilling med 4 professionelle billedkunstnere og 1 professionel komponist til at skabe værker og udstille i Riberdyb10 i det nyrenoverede udstillingsrum Potentialet.

 Tilskud på 15.000 kr. 

Frederik Riis

Dukke- og Miniatureværksted med sommerudstilling i august. I juni, juli og august måned i weekender fra kl. 8-16 åbner en sommerudgave af miniatureværkstedet på Volkerts Fabrikker for borgere i alle aldre der har interesse i dukkebygning, miniaturebyggeri, dekoration samt avatar- og robotbygning. Værkstedets arbejde munder ud i en række udstillinger på offentlige steder i Kolding, som Kolding Biblioteks ”Bryggeriet”og Egnsteatret, samt på Volkerts Fabrikker hvor Canal6000 har til huse.

 Tilskud på 8.000 kr. (nedtrapning over årerne)

Klassisk Christiansfeld, Hans Erik Jensen

Genforeningskoncert med Musica Ficta i Brødremenighedens Kirke, Christiansfeld den 14. august 2021.

 Underskudsgaranti på op til 14.000 kr. 

Gademix, Viktor Jacobsen

Cirkusskole og teater på Junghansvej i uge 30, 2021. Uge 30' s Venner er en frivillig forening af lokale beboere og forældre, som i samarbejde med Gademix arrangerer 4 dags aktiviteter for børn, unge og hele familien i uge 30. Det er en 20 år gammel tradition og i år vil der være fokus på cirkusskole og teater, hvor børn og barnlige sjæle kan deltage.

 Tilskud på 11.000 kr. 

Mazen Haj Kassem

Arab Film Festival i Nicolai Biograf i perioden 6. oktober til 10. oktober 2021. Formålet med projektet er at vise den enorme diversitet, der er i den arabiske verden ved at give et indblik i arabiske film, kulturer og tanker gennem afholdelse af en internationalt orienteret filmfestival målrettet et dansk publikum, med det bedste den arabiske filmverden kan præstere.

 Tilskud på 2.000 kr. (nedtrapning over årerne)

Aks International Minorities Festival, Jeppe Larsen

Aks International Minorites Festival – Kolding 2021 i Nicolai Biograf Kolding den 29. august 2021. Aks International Minorites Festival har erfaring med at bruge filmmediet til at skabe synlighed og debat om de sociale forhold for minoritetsgrupper.

 Tilskud på 5.000 kr. 

Illustration v.Tina Klemmensen

Helt Vildt -LIVE UngKolding d. 29. september 2021 (2 x 45 minutters livestream). De to live-streams indgår i Naturvidenskabsfestival - en national festival, som har til formål at skabe engagerende oplevelser med science blandt børn og unge.

 Tilskud på 9.800

Anne Skærbæk og Mathilde Qvst

Kolding i Toner den 29.-31. juli 2021. 3 dages festival med 8 koncerter. Koncertsteder i Kolding forventes planlagt til: Trapholt Museum, Nicolai Scene, Skt. Nicolai Kirke, Tobbers og Koldinghus. Målet er at skabe en tre dages musikfestival med klassisk musik, men blande det med jazz og folkemusik. En musikfestival der tager publikum med rundt i Kolding og skaber glæde, fællesskab og er inkluderende for et nyt publikum.

 Underskudsgaranti på op til 98.000 kr. 

M for Musical, Inger Kiørbye Bertelsen

GIFT - årets måske mest mord-somme musical på Kolding Egnsteater i perioden den 30. maj til 20. juni 2022. GIFT er en humoristisk moderne musical, der skiller sig ud fra almindelige musicals, både når det kommer til musikken, historie og iscenesættelse. GIFT skal spille på Kolding Egnsteaters store scene.

 Underskudsgaranti på op til 100.000 kr. (betinget af at kommunen godkender samlet finansierings-plan) 

Teaterskolen Dorothea, Sofia Borregaard Christiansen

Teaterskolens sommercamps 2021 på Kolding Egnsteater & Nicolai Bygning 5. I sommerferien 2021 afholder Teaterskolen tretten camps for børn, unge og voksne af en uges varighed indenfor musical, teater, dans & teater og drama. Der er plads til 215 campelever og der planlægges med 11 egenproduktioner, totalteater og drama i bybilledet.

 Tilskud på 65.000 kr. (under forudsætning af, at ansøger søger den nationale sommeraktivitetshjælpepakke, og at eventuelt støtte herfra modregnes)

KSU, projekt KSU for Børn, Hanna Andresen

Mosaik Workshop, Midgårdsormen ved gyngearealet på Sjølund-Hejls skole den 2. august til den 6. august 2021. Kunstprojekt.

 Tilskud på 15.000 kr. 

Tobbers, Charlotte Pipenbring

Munkegadefest - Flashback på Kulturnatten den 3. september 2021. Målet er at skabe en stor gadefest til Kulturnatten sammen med 7 andre restauratører.

 Tilskud på 15.000 kr. 

Drachmann Selskabet i Kolding, Lars Stig Duehart

KONCERT AFLYST. Sommerkoncert i Marielund den 5. september 2021. Koncerten arrangeres af Drachmann selskabet i Kolding og der er i år inviteret Drachmann-Kvartetten fra Skagen og derudover nogle spillemænd til dans.

 Underskuds-garanti på op til 1.600 kr. 

C. Iversen Konsult /v Claus Iversen

Cellokoncert i Kirkesalen, Koldinghus den 16. september 2021. Denne cellokoncert skal være med til at udbrede den klassiske musik i Kolding Kommune. Specielt, nu hvor samfundet stort set er genåbnet, skønnes det at offentligheden gerne vil opleve noget uden for hjemmets 4 vægge. Musikken skal inspirere og forfriske.

 Underskudsgaranti på op til 6.000 kr. 

PARK(ING) DAY KOLDING CREW, Merete Due Paarup

PARK(ING)DAY KOLDING 21 den 18. september 2021 på 10 p-pladser på Riberdyb og Holmsminde. International Park(ing)day er et globalt, offentligt, deltagende kunstprojekt, der blev lanceret af Rebar i 2005. Det er en dag, hvor mennesker over hele verden midlertidigt genanvender gadeparkeringspladser og konverterer dem til små parker og steder for kunst, leg og aktivisme.

 Tilskud på 10.000 kr. 

KSU, projekt KSU for Børn

Cirkus- & Gøgler Workshop 2021 i Sjølund Multiarena 3 dage i efterårsferien. De tre dag afsluttes med en offentlig Cirkusforestilling.

 Tilskud på 9.500 kr. 

Vamdrup Kino, Gunnar Hørlyck

Ekskursion i forbindelse med Vores Hus, bustur til Skørping og Skanderborg 16.10.21. Projektet består af en fælles studietur for Koldingbibliotekerne og Vamdrup Kino, som sammen skal danne kernen i det kommende Vores Hus i Vamdrup. Turen har både det formål at søge inspiration og praktisk viden om hvordan samarbejde og drift i huset kan organiseres, men også det formål at være en netværksdag for bibliotekets ansatte og biografens frivilligt engagerede.

 Tilskud på 6.500 kr. 

Beboerforeningen Tre-I-En, Dorthe Christiane Zinck Iversen

Kvinderuten med opstart januar 2022. Kvinderuten er en historisk og kunstnerisk rute i Kolding, hvor 8 betydningsfulde kvinder og kvindepolitiske elementer hyldes. Ved at gå på opdagelse på ruten er ønsket, at den historiske bevidsthed styrkes og sætter fokus på de kvindelige drivkræfter, som har præget Kolding og samfundet. Samtidig giver Kvinderuten bevidsthed om, hvor ligestillingsproblemerne stammer fra, og at samfundet fortsat er udfordret af historiske betingede mekanismer.

 Tilskud på 50.000 kr. med den forudsætning, at der forud for projektets start tages kontakt til Karen Grøn, Trapholt

Kolding Kammerorkester, Arne Jeppesen

Adventskoncert i Brændkjærkirken den 15. december 2021. Fremførelse af klassiske orkesterværker, afvekslet med fællessang. 

 Underskuds-garanti på op til 2.600 kr. 

CPH:DOX, Camilla Krogh

KOLDING:DOX den 23. marts til 3. april 2022 med 3-5 offentligt tilgængelige filmarrangementer i samarbejde med lokale kulturinstitutioner/-aktører i kommunen. Tilsammen udgør arrangementerne mini-festivalen KOLDING:DOX.

 Tilskud på 10.000 kr. 

Kolding i Toner, Anne Skærbæk

Kolding i Toner 2022 på Nicolai Scene, Koldinghus, Skt. Nicolai Kirke og Tobbers Madbar 14.-16 juli 2022. En tre-dages kammermusikfestival i hjertet af Kolding med unge musikere, der trækker klassisk musik på højt niveau til byen.

 Underskuds-garanti på op til 75.000 kr. (reduceret da det er 2. gang der ansøges)

Aarhus Solist Ensemble, Boris Kertsman

Englesang og Djævlebrøl lørdag den 15. januar 2022. Fælles kammermusikkoncert på højeste plan- Messingmusik fra Aarhus Solist Ensemble samt kammermusik-grupper fra MGK-syd og talentlinjen i Kolding.

 Tilskud på 15.000 kr. 

No one Creates Alone, Anne-Sofie Overgaard

N.C.A. Art Space i Riberdyb 10 fra september 2022 til april 2024. N.C.A. Art Space er en ny, kunstnerdrevet udstillingsplatform ved Kolding Å, som er sprunget ud af byudviklingslaboratoriet Riberdyb10. Der søges om tilskud til et toårigt udstillingsprogram i perioden september 2022 - april 2024.

 Tilskud på 21.600 kr. til delprojektet "Open calls for Artists in Residency"

Hejlsminde selskabelige forening, Jan Lykke

Hejlsminde Festival på strand og eng, Hejlsminde den 2. juli 2022. Festival med musik, aktiviteter for børn samt kræmmerboder, mad og drikke.

kr.30.000

Ansøger

Formål

Tilskud

Jam Beatbox Community

Jam Beatbox Battle

Jam Beatbox Championship 2023. Beatbox event og konkurrence med international deltagelse. En unik aften med musik og kunstnerisk udfoldelse. Jam Beatbox Championships afholdes d. 8. juli 2023 på Råværket i samarbejde med Kulturlogen.

17.615 kr.

Ansøger

Formål

Tilskud

Livet / Kulturlogen

Kulturel Kickstart + LIVET festival

Kulturel Kickstart - koncerter, workshops og LIVET festival på Råværket og på Pitstop i løbet af 2022.

40.000 kr.

Christian Dam Hansen 

"Testfest" baggårdsevent

Testfest er en forløber for og undersøgelse af muligheden for at skabe et større event i form af en baggårdsfestival i Kolding. Musik, workshop med mapping af baggårde og baggårdshygge i R10 den 22. april 2022. 

15.500 kr.

Kulturlogen 

Kolding Get Down 2022

Graffiti og hip-hip festival på Råværket, juli 2022.

Festival med livemusik dagen igennem samt graffiti-workshop. Forskellige graffitikunstnere maler på Danmarks længste graffitivæg på Råværket.

20.000 kr.

Kulturlogen 

Prizma Festival - minifestival med elektronisk undergrundsmusik og workshops (co-creation) på Råværket den 30. juni - 3. juli 2022.

12.000 kr.

Pitstop / Huset Fundament

PLAN 48 - Ungdommens vej ind i en professionel branche.

12 koncerter, 12 workshops og 12 kunstnerforløb på 12 måneder i 2023. Pilotprojekt der lægger an til at etablere et kulturhus, der skabes af unge for unge

gennem progressiv frivillig kulturentreprenørskab.

40.000 kr.

Ansøger

Formål

Tilskud

Kulturlogen / Det Gyldne Liv

Det Gyldne Liv Festival

3-dages festival på Råværket med koncerter, kunst og workshops den 16.-18. juli 2021.

Det Gyldne Liv har fokus på at præsentere undergrundsmusik og upcoming artister og kunstnere.

Festivallen i år byder på lysinstallationer, performances og koncerter på Råværket.

40.000 kr.

Slicetown, Rose Music, Godset

Cargo Tracks

Slicetown og Godset står bag Cargo Tracks den 14. august 2021, hvor upcoming musikere inviteres på scenen, måske for første gang. Cargo Tracks er både et arrangement der fokuserer på at hjælpe helt nye musikere på vej mod en karriere i musikken, men også at give publikum en mulighed for at høre det nyeste af det nyeste. 

15. 000 kr.

Kulturlogen

Get Down

Graffiti og hip-hip festival på Råværket, juli 2021.

Festival med livemusik dagen igennem samt graffiti-workshop. Forskellige graffitikunstnere maler på Danmarks længste graffitivæg på Råværket.

35. 000 kr.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje