Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Kultur, fritid, frivillighed Kultur Ungekultur

Ungekultur

I Kolding Kommune ønsker vi en mangfoldig og engageret ungdomskultur, hvor unge har mulighed for at udfolde sig, indgå i kulturelle fællesskaber og få unikke kunstneriske oplevelser.

Unge kan og vil selv. Unge skaber deres egen kultur og er vigtige for udviklingen af kulturlivet. Samtidig er kulturlivet vigtigt for, at unge føler sig hjemme. Ikke mindst i studiebyen Kolding.

I Kolding Kommune er ungekultur et særligt kulturpolitisk fokusområde. Vi ønsker at understøtte kulturelle initiativer og oplevelser for unge og bakker op om vores unge kulturaktører. Vi har stort fokus på at understøtte unge i at skabe og søge midler til deres egne kulturprojekter og -arrangementer.

Puljer

Har du en god idé til en kulturevent for unge - fx en koncert, talk, festival eller workshop? Så er der både hjælp og penge at hente i Kulturpuljen.

Hjælp og sparring
Vi er her for at hjælpe! Har du en idé, du vil vende eller et konkret projekt eller arrangement, du vil søge midler til? Så ring, sms eller send en mail til:

Kulturkonsulent
Mette Fersløv Schultz
mefn@kolding.dk
40 49 38 50

Hvis du er mellem 15 og 35 år, kan du søge op til 5.000 kr. til dit kulturelle projekt.

Turbopuljen er rettet imod den unge projektmager, der ønsker at skabe et projekt, som arbejder ind i en ramme af frivillighed, bredde og mangfoldighed. Du kan f.eks. søge Turbopuljen til workshops, koncerter, events og foredrag. Og til en vis grad til materialer til afvikling af ovenstående.

Du søger Turbopuljen gennem et såkaldt "Byggemøde".
Læs mere og book et byggemøde.   

Turbopuljen bliver administreret af Nicolai Kultur.

Kulturhuse og fællesskaber

Bygning 5 er kulturhus for unge. Huset er en del af Nicolai Kultur og her er plads til kultur-entreprenører, iværksættere, foreninger og andre aktører, der laver kulturelle aktiviteter og kreative tiltag. Bygning 5 rummer forskellige værksteder (fx medierum, scene- og projektrum, tekstilværksted, fællesrum m.m.) som man kan bruge og præge, alt efter interesser og behov.

Bygning 5 er et sted med ”højt til loftet”. Et sted, hvor alle skal føle sig velkomne. Der er masser af aktiviteter for unge i Bygning 5. Alle er kreative på hver sin måde og her er altid mange idéer til projekter, workshops, events, festivaler og en masse andet – også for dig.

Pitstop - og Huset Fundament, som spillestedet er en del af - er en frivillig forening, der har til formål at bygge bro mellem unge kunst- og kulturskabere og det kreative erhvervsliv.

Foreningen driver både spillestedet Pitstop, der arrangerer koncerter og events, og Huset Fundament, der gennem især kunst tilbyder workshops, udstillinger m.m. for og med unge og unge kunstnere. Huset Fundament er også en katalysator for kunstneres vej ind i den professionelle branche, samtidig med at den er en social løftestang for kreative unge uden for arbejdsmarkedet. 

Pitstop og Huset Fundament er drevet af ildsjæle og frivillige unge. Unges idéer og engagement er kernen i huset. Har du en idé til et arrangement, en talk, en workshop e.l., kan Huset Fundament meget vel være stedet, hvor du kan realisere den. 

Kontakt Huset Fundament

Råværket er et brugerstyret kulturhus, hvor graffiti og undergrundskulturen har unikke rammer.

På Råværket er der rum for kreative eksperimenter og udfoldelse. Alle er velkomne på Råværket og man kan være med i både stor og lille skala - hvad enten man vil være frivillig til koncerter, male graffiti, nørde med lys og lyd eller noget helt fjerde. Rammerne er frie i et inkluderende fællesskab.

Råværket danner rammen for flere festivaler, bl.a. graffitifestivalen Kolding Get Down og undergrundsfestivalen Det Gyldne Liv.

Det er foreningen Kulturlogen, som driver Råværket. 

JazzHouse er et kulturelt og musikalsk mødested, der præsenterer ung livejazz for et ungt publikum.

JazzHouse er en del af Jazz i Trekantens KulturTalent-program, hvor unge med interesse for jazz og eventudvikling, bliver trænet i at planlægge, markedsføre og afvikle koncerter. 

På JazzHouses Facebookside kan du læse mere om JazzHouse arrangementerne og hvordan du kan blive en del af frivilligteamet bag JazzHouse.

Kontakt

Sekretariatsleder Karsten Bech
karsten@jazzitrekanten.dk / 22 51 09 15 

Kolding Ungdomsråd er for alle unge mellem 13 og 30 år. Ungdomsrådet har til opgave at gøre Kolding til en federe by for unge. Rådet laver en masse forskellige aktiviteter for unge. Bl.a. har de taget initiativ til Kulturpas - en række kulturelle aktiviteter og oplevelser for unge, som Ungdomsrådet laver i samarbejde med kulturinstitutioner og foreninger i Kolding Kommune.

Har du lyst til at blive en del af fællesskabet i Kolding Ungdomsråd? Så skriv til dem på deres Facebookside. Alle er velkomne, hvad enten du har lyst til at arrangere fællesspisning, lave musikquiz eller starte en filmklub.

Kontakt

Kultur og Event
Kulturkonsulent: Mette Fersløv Schultz
Nytorv 11
, 6000 Kolding
Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje