Oversigtskort over Legeparken. Klik for at se det i stor udgave.
Legeparken har både og vandcykler, som kan bruges i parkens åbningstid.

Tæt på Koldinghus i byens hjerte ligger Legeparken. Et stort rekreativt parkområde for børn og voksne.

I Legeparken kan du klatre, gynge, rutsje og meget, meget mere. Du kan også køre om kap i mooncars, sejle en tur i robåd eller cyklebåd, stå på skøjter, når søen er frosset til om vinteren og meget andet.

Medbragt mad eller kaffe kan nydes i et af de tre aktivitetshuse, eller pølserne kan tilberedes på et af de fire grill-steder. Har du ikke selv mad med, har du mulighed for at benytte dig af parkens kiosk. 

  • Januar, februar og marts: Klokken 10-16 alle ugens dage
  • April og maj: Klokken 10-18 alle ugens dage
  • Juni, juli og august: Klokken 10-20 alle ugens dage
  • September og oktober: Klokken 10-18 alle ugens dage
  • November og december: Klokken 10-16 alle ugens dage

Parken kan benyttes uden for åbningstiden. Når parken er lukket, er der dog ikke adgang til madpakkehuse, toiletter, grill, minigolf samt mooncarbanen. 

OBS: Visse forlystelser lukkes ned en halv time før parkens lukketid.

I Legeparken er der rigtig mange muligheder for at lege og have det sjovt, uanset om du er stor eller lille.

På legepladsen er der alt fra gynger og rutsjerør til klatrestativer og sandkasser.

 

Mini-Koldinghus

Koldinghus i Legeparken
En miniudgave af Koldinghus kan afprøves i Legeparken. I borgen kan man for eksempel besøge Christian 3.'s værelse, biblioteket med hemmelige indgange til andre rum og riddersalen og en af de mest markante forskelle på det store Koldinghus og legeudgaven er, at der fra kæmpetårnet i minislottet er en metalrutsjebane.

 

Motorikbanen

Motorikbanen i Legeparken
Motorikbanen i Legeparken sætter fokus på børns motoriske udvikling og er tilpasset børnehavebørn og indskolingsbørn (3-7 år). Her er der plads til mange timers leg ved balancebomme, kolbøttestativer, svævebane og et stort edderkoppespind, som børnene kan klatre rundt i.


Mooncars
På mooncarbanen kan du køre om kap med dine venner. Du kan bruge vores mooncars inden for parkens åbningstider, hvis du er under 12 år.


Vandcykler og både
På legeparkens store sø kan du fra april til oktober tage dig en sejltur med dine venner eller din far og mor. De 12 robåde og 6 vandcykler kan bruges, når Legeparken har åbent. Hvis du er under 12 år skal du have en redningsvest på, som du kan låne i parken.

 

I Legeparken er der opsat borde og bænke, hvor man kan nyde sin medbragte mad. Er vejret dårligt, kan man søge indefor i et af de tre aktivitets-/ madpakkehuse. Der er plads til maksimalt 49 personer i hvert hus. Det er ikke muligt at reservere husene på forhånd.

I Legeparkens kiosk er det muligt at købe mad og drikke.


Grill
Det er muligt at grille medbragt mad i Legeparken. Parken har fire store gasgrille, som er så store, at der kan grilles til cirka 40 personer. Det er gratis at bruge grillen, som tændes, hvis der er ønsker om det. 

Kontakt personalet, hvis du gerne vil bruge en grill. Af sikkerhedsmæssige årsager er det kun personalet, som må tænde op i de fire grill.
Brug af engangsgrill frabedes af hensyn til børnenes og andres sikkerhed. Det er dog tilladt at medbringe kul og tænde op på parkens bålstedet hvis man for eksempel vil lave snobrød.


Petangue
Der findes to petanguebaner i legeparken, som man frit kan bruge. Parken har to sæt kugler, som man kan låne ved henvendelse til personalet.


Arrangementer og events
Skal I holde fødselsdag eller andre arrangementer, er I velkomne til at gøre det i legeparken. Madpakkehusene kan dog ikke forhåndsreserveres.

Ønsker man som borger i Kolding Kommune at lave et større event i Legeparken til glæde for alle, kan man kontakte Nicolai Kultur for nærmere aftale på 7979 7575

Legeparkens personale får mange forespørgsler omkring muligheden for at reservere parkens madpakkehuse og grill.

Legeparken er en offentligt park, der er tilgængeligt for alle og med lige adgang til faciliteterne. Derfor kan man desværre ikke reservere madpakkehusene eller parkens grill.

 

 

 

 

Parkering
Umiddelbart på den anden side af Ndr. Ringvej findes en stor gratis parkeringsplads med tunneladgang til Legeparken.


Toiletter
Der er adgang til både toiletter og pusleplads i Legeparken. Uden for parkens åbningstid er kun et enkelt af toiletterne åbent.


Bålplads
I Legeparken findes et bålsted. Her kan skoler, børnehaver og store grupper komme og lave snobrød og lege indianere. Parken råder over indianerudklædning som kan lånes efter aftale.


Brug af Legeparken
Ophold i Legeparken skal ske under hensyntagen til parkens øvrige gæster. Al færdsel i parken sker på eget ansvar.

 

Events

Ønsker man som borger i Kolding Kommune at lave en event i Legeparken til glæde for alle, er man velkommen til at kontakte Nicolai Kultur på 7979 7575

Cykelbåde i Legeparken
Legeparken kan også tilbyde parkens gæster en tur på søen i cykelbåde. Bådene en af Legeparkens mest benyttede aktiviteter, og derfor kan de nye cykelbåde nu rumme helt op til 4 børn og 2 voksne. 

Der vil stadig være et udvalg af mindre cykelbåde, da de nye cykelbåde kræver 2 voksne ved pedalerne - eller nogle meget stærke børn. 

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey