Heidi fandt veninder på Boblberg

Kolding Kommune har indgået et samarbejde med den digitale platform Boblberg, hvilket betyder at du som indbygger i Kolding Kommune kan benytte dig af platformen helt gratis.

Hvad er Boblberg?

Boblberg er en digital fællesskabsplatform, som hjælper dig med at skabe sociale relationer og fællesskaber. Det er mennesker fra hele landet, der opretter opslag i form af bobler, hvor de skriver om interesser, oplevelser eller sociale aktiviteter, som de kunne tænke sig at dele med andre.

Hvad kan du bruge Boblberg til?

På Boblberg kan du finde fællesskaber om fælles interesser, udfordringer og aktiviteter. Det kan være alt lige fra gå-makkere, nye venner, madklub, følgeskab til aktiviteter og møde andre, der står i samme situation som dig selv. Men platformen kan også bruges til at tage hul på mere alvorlige emner som ensomhed eller psykisk sårbarhed.

Sådan opretter du dig på Boblberg

Gå ind på www.boblberg.dk og opret dig. Husk at skriv hvilken kommune du bor i – på den måde vil alle de bobler, som er oprettet af brugere fra Kolding, blive vist først. Udfyld dernæst navn, fødselsår, mailadresse og din adgangskode (der er ingen krav til antal af bogstaver eller tal). Du har nu mulighed for at søge på emner, oprette bobler mv..

Har du spørgsmål om Boblberg?

Hvis du har spørgsmål til Boblberg, er du meget velkommen til at skrive til Andreas Wagner Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ringe på tlf. 28762200. Du er også velkommen til at kontakte udviklingskonsulent i Kolding Kommune, Mette Winther Hauge på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 30897274.

Hvorfor har vi i Kolding Kommune lavet et samarbejde med Boblberg?

Både mental og fysisk sundhed fremmes og ensomhed bekæmpes, når du gør noget aktivt og meningsfuldt i samarbejde med andre – og det er netop dét Boblberg handler om! I Kolding vil vi gerne være med til at styrke folkesundheden, og skabe et bedre velvære for alle og dette opnås gennem meningsfulde fællesskaber. Ensomhed og manglende fællesskaber er desværre noget, som fylder rigtig meget hos den danske befolkning, og også her i Kolding. Det viser sig at hver femte dansker føler sig uden for fællesskabet, og dermed er det noget, som mange kæmper med i hverdagen.

Heidi fandt nye venner på Boblberg

En af dem, der allerede har oprettet sig er Heidi. Heidi blev opereret sidste år og har efter en operation haft svært ved at gå og haft behov for at ligge meget ned. Det betød, at Heidi havde svært ved at tage ud og mødes med folk. Men her var Boblberg løsningen.

”Jeg er dybt taknemmelig for, at de har været på besøg og skabt varme i mit hjerte,” siger Heidi om sine nye veninder, som hun fandt på den digitale platform.

Heidi oprettede nemlig en ”bobl,” hvor hun forklarede sin situation og spurgte om nogen havde lyst til at besøge hende. Det fik hun en del henvendelser på, og i dag har hun fået to gode veninder og på den måde fået en stor del af livsglæden tilbage.

Spørgsmål og svar – Boblberg generelt

Hvor mange medlemmer er der på Boblberg?

Mere end 310.000 medlemmer fra hele landet bobler sammen på Boblberg.

Hvor mange kommuner samarbejder Boblberg med?

Boblberg har på nuværende tidspunkt samarbejde med +40 kommuner.

Hvem bruger Boblberg?

Både mænd og kvinder i (næsten) alle aldre er oprettet på Boblberg. Boblberg er for alle, der har lyst til at blive en del af et fællesskab.

Er der en aldersgrænse på Boblberg?

Man skal som bruger på Boblberg minimum være 15 år gammel.

Er det gratis? Det er gratis at være oprettet på Boblberg.

Hvordan kan man være anonym?

1. Når man opretter sig på Boblberg behøver man ikke at oprette sig med fulde navn.
  2. Når man er blevet oprettet, giver det blot adgang til at se, hvad alle andre søger. Ingen kan se at man er oprettet på Boblberg medmindre man vælger at lave sin egen bobl eller aktivt henvende sig til andre.
  3. Når man laver en bobl, er det ikke et krav at sætte et billede på af sig selv – man kan i stedet vælge et billede, der passer til emnet, eller man kan lade Boblberg finde et passende billede. Bobler der har billeder på, har større chance for at respons end bobler uden billeder.

Hvad må man ikke søge på Boblberg?

1. Dating, kæreste, sex mm.
  2. Køb og salg (du må ikke sælge noget på Boblberg)

Hvordan fungerer Boblberg som en sikker platform? / Hvordan sikrer I at folk ikke overskrider betingelserne og søger skriver/søger noget upassende?

Boblberg har en word-tracking robot, som screener alt indhold der findes på platformen, og på den måde slår ned på ord som sex, dating, stoffer, kæreste osv. Hos Boblberg har vi nul tolerance for ovenstående, og personer der søger dette, vil omgående blive lukket ned og smidt ud. Derudover har folk ikke adgang til hinandens mail, telefonnr. eller andre private oplysninger.