Kontakt, Brændkjærskolen

Henning Tastesen

Skolekoordinator, Brændkjærskolen

40 77 71 21

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Kontakt, KEA

Lene Bjerning Terp

Sports- og uddannelseskoordinator

79 79 51 74

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kolding Kommune har udnævnt 7 skoler til idrætsskoler. Idrætsskolekonceptet vægter, at elever i 0. til 6. klasse udvikles motorisk og understøtter en alsidige motoriske færdigheder.

Dette sker gennem efteruddannelse af idrætslærerne indenfor Team Danmarks aldersrelaterede træningskoncept samt sportsbasics idrætsmærke, ligesom gode idéer og erfaringer udveksles mellem skolerne i et netværk. Idrætsskolerne samarbejder med kommunens foreningsliv, herunder Kolding Elites samarbejdsklubber. 

På Brændkjærskolens sportsklasser i 7.-10. klasse får idrætstalenter en struktureret hverdag, hvor Kolding Elite, skolen, lærere og dine trænere arbejder sammen om at støtte din sportslige udvikling. Som en del af ordningen får du morgentræning to gange om ugen, hvor det er trænere fra samarbejdsklubberne, der står for træningen. Foruden idrætsspecifik træning i samarbejdsklubberne udbydes der basistræning (fysisk træning) til udøvere fra andre idrætsgrene. Som elev i sportsklasserne har du desuden adgang til fysioterapi og får undervisning i sportspsykologi og ernæring.

Krav for optagelse

For at blive optaget i Kolding Elites sportsklasser skal du dyrke din sport på et højt niveau, være motiveret til at prioritere både sport og skole samt være villig til at søge sportslig udvikling. Alle oplysninger behandles fortroligt. Ansøgningsudvalget består af skolekoordinator Thomas Bastius Christensen, elitekoordinator Bjarne Foged Henriksen, samt en repræsentant fra samarbejdsklubberne. Et skifte til sportsklasserne er omfattet af det frie skolevalg med den begrænsning, at der foreligger en godkendelse fra skolelederen (se ovenfor). Skolelederen kan jf. folkeskolelovens §45 stk. 2 træffe alle konkrete afgørelser vedrørende skolens elever, herunder også indplacering i forskellige klasser.

 

Vigtige datoer

• Informationsmøde om Kolding Elites sportsklasser er torsdag d. 9. januar 2020 kl. 19.30 på Brændkjærskolen (Indgang A via skolegården). Der vil være mulighed fra rundvisning på skolen af skoleleder Catharina Ørnsholt-Christoffersen kl. 19.00 ved indgang A.

• Ansøgningsfrist for skoleåret 2020/2021 er onsdag d. 22. januar 2020.

• Der afholdes personlige samtaler i uge 8 og 9 i 2020.

• Du vil få besked, om du er optaget onsdag den 4. marts 2020 kl. 12.00-13.00.

 

For mere info læs vores folder her og lave din ansøgning her

 

 

Kolding Elite samarbejde med HANSENBERG, IBC Kolding, Kolding Gymnasium og Munkensdam Gymnasium. På STX-uddannelsen på Munkensdam og HHX-uddannelsen på IBC oprettes der specifikke sportsklasser.

Som Kolding Elite Atlet tilbydes du en samlet pakke, der giver mulighed for, at fortsætte din sportslige udvikling og dygtiggørelse samtidig med du tager en ungdomsuddannelse. I et samarbejde mellem Kolding Elites sports- og uddannelseskoordinator, uddannelsesinstitutionerne og dine trænere skabes en hverdag, hvor skole og sport kan gå hånd i hånd.

Som Kolding Elite Atlet tilbydes du idrætsspecifik morgentræning, fysisk træning og tests, fysioterapi samt vejledning i kost og sportspsykologi. For udøvere i pigefodbold, håndbold og basistræningselever tilbydes en reduceret pakke, pga. reducerede træningsmuligheder eller fordi klubberne selv varetager nogle af funktionerne. I drengefodbold tilbydes den sportslige pakke gennem klubben.

 

Krav for optagelse

For at blive Kolding Elite Atlet skal du godkendes af en af Kolding Elites samarbejdsklubber eller alternativt have en Team Danmark-godkendelse.

Der er løbende optag til Kolding Elite Atleter.

 

For mere info læs vores folder her og lave din ansøgning her

 

Flere videregående uddannelser tilbyder i dag rådgivning og mulighed for, at eliteidrætsudøvere kan tage en uddannelse sideløbende med deres sportskarriere.

I vores region tilbyder Syddansk Universitet og University College Syddanmark fleksible uddannelsesforløb for eliteidrætsudøvere og -trænere.

 

Læs mere på:

https://www.sdu.dk/da/uddannelse/syddansk+elite

https://www.ucl.dk/uddannelser/videregaaende-uddannelser/ucl-elitesport

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey