Aktive børn er glade børn
Aktiv Fritid vejleder hjemme hos familien, hvor barnet guides ud i foreningslivet.

Aktiv Fritid er for børn mellem 6 og 18 år, der ikke i forvejen er aktive i fritiden. Børnene og deres familier får individuel støtte, til at blive en del af de lokale foreninger. Aktiv Fritid vejleder hjemme hos familien, hvor barnet guides ud i foreningslivet.

Aktiv fritid er for børn, hvis forældre ikke har haft ressourcer til, at hjælpe dem til fritidsaktiviteter.

Alle kan henvise til tilbuddet. Har du kendskab til et barn som kunne have gavn af tilbuddet, kræver det ikke mere end en opringning eller en mail, for at hente hjælp til barnet. Dette kan både gøres som privatperson, foreninger eller fagpersoner.

Individuel vejledning

Vi kommer hjem til familien og får en snak om, hvad barnets interesser er. Ud fra dette og vores kendskab til foreningerne i lokalmiljøet, laver vi aftaler med den enkelte forening, om mulighederne for at prøve aktiviteten. Der drøftes også, hvad Aktiv Fritid ellers kan støtte og bidrage med.

Kontingent

Vi støtter med kontingent, som udgangspunkt for en sæson, men med mulighed for at forlænge. Det betyder, at når vinterens kontingent er betalt, bliver der ikke automatisk betalt igen for en ny sæson efter sommerferien.

Familierne får selv ansvaret for at tage kontakt til os, hvis støtten skal forlænges. Vi vil følge op løbende, om barnet dukker op til den valgte aktivitet.

Udstyr

Vi kan skaffe tøj og udstyr til den aktivitet, barnet skal gå til. Vi henter både brugt tøj ind fra blandt andet idrætsforeninger og laver aftaler med de lokale butikker. Det brugte tøj bliver vasket og sorteret.

Det er vigtigt, at børnene får det nødvendige tøj og udstyr, så de er ligestillede med de andre børn i aktiviteterne.

Følgevenner

Hvis familierne ikke har ressourcer til at følge barnet til aktivitet, tilbyder vi en frivillig følgeven. Vi vurderer sammen med familien behovet for dette.

Vi har begrænset antal af følgevenner, men skriver gerne op til venteliste.

Foreninger

Vi skaber kontakten til de lokale foreninger efter børnenes interesser. Vi laver aftalerne omkring opstarten og klæder foreningerne, trænerne og lederne på til, at modtage barnet på bedste vis.

Du er altid velkommen til at tage kontakt til mig hvis du skulle have spørgsmål.

Vil du hellere have, at jeg ringer dig op snarest muligt, så udfyld nedenstående:

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey